Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


ugribugri # 2011.11.01. 19:19

jácintka:::" nem lesz TB által támogatott gyógyfürdő"
hát ezért vagyunk különbözőek...mindenki mástól fél,ez a legkevesebb 5 év alatt nem jutottam el odáig hogy beutaljanak.tegyél fel a másik kérdést lesz-e nyugdíjad jövőre rögtön ezredrangú lesz a feltett kérdésed

vbartamonika@citromail.hu # 2011.11.01. 20:57

szia kobeka !

Köszi úgy néz ki a dolog megvan elinditom neki.

kobeka # 2011.11.01. 21:48

vbartamonika@citromail.hu
Örülök, hogy segíthettem. Intézd ahogy bírod, mert a leadási dátumtól kapod a támogatást. Visszamenőleg semmi.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.11.02. 08:38

Sziasztok Gáz van nem tudom sehogy knyomtatni a fogyatékosági támogatást sos.

buboka # 2011.11.02. 11:25

Kedves Mónika!

Írhatsz a tajekoztatas@allamkincstar.gov.hu email címre is, nekem a levél megírását követő napon válaszoltak is. Nem tudom hol laksz, de elméletileg a helyi önkormányzatoknál működő kormányablaknál is lehet kérni nyomtatványt és le is lehet ott adni. Én mindenképpen az emailt javasolnám, mert - nekem legalábbis - szokatlanul gyorsan és megértő hangnemben segítettek. Elküldték a nyomtatványt, így ki is tudtam nyomtatni.

derpate # 2011.11.02. 13:47

Kedves Kriszta0612!

Ebben a korban (35) év jelenlegi szabályok szerint a rokkantsági nyugdíjhoz minimum 8 év szolgálati idő szükséges.

A rokkantsági járadék szóba kerülhet (cca 30 eFt), ha az egészségkárosodás mértéke legalább 80%, ezt lehet a fogy. támogatással együtt is igénybe venni

anya1111 # 2011.11.02. 14:05

Segítséget kérnék, a rokkant nyugdíjas évek beszámítanak az öregségi nyugdijnál a szolgálati időbe?

2Amaria (törölt felhasználó) # 2011.11.02. 15:11
2Amaria (törölt felhasználó) # 2011.11.02. 16:52

szanka ! Már kezdtem azt hinni ,hogy lefagyott a gépem,sok tanulságos esetet találtam itt a fórumon,és bizony volt olyan is mikor a könnyem is kicsordult.Csak remélni tudom ,hogy azok is olvassák ezeket az eseteket akik a törvényeket hozzák.Bizonyos fokon érintett mindenki.A nyugdíjasok ,azok nyugdíjasok,nem kéne őket bántani,hisz már a nevükben is ott a szó nyugdíj.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.11.02. 17:32

Sziasztok !

Köszi a segítséget a páromék elmentek a másik városba ott van minden ilyen ügyintézés így volt még más dolguk is oda is elmentek ma elmentem mindjárt az orvoshoz is jövőhétre megcsinálja a papírt.Köszi a segítséget.

2Amaria (törölt felhasználó) # 2011.11.02. 20:05

szanka

Igazad van,hogy bemásoltad,több szem többet lát.További szép estét mindenkinek.

derpate # 2011.11.03. 00:33

hattyúdal !
Ezen felesleges nyávogni, mert a közüzemi díjakat befagyasztották, ami átl 5-6000 forintot hozott a nyugdíjasoknak is havonta !!!! Ez bőven kompenzálja.

ugribugri # 2011.11.03. 04:10

nem nyávogunk de azért halkan megkérdeznem tőled amikor majd kiigazítják az árakat piacira akkor a nyugdíjakat is korrigáljak ???? vagy eldőlt hogy kommunizmus lessz és nem lesznek piaci árak??a történelem ismétli magát akik megégettek magukat a lakáshitellel 90-ben azoknak most biztos nincs deviza lakáshitelük...

jácintka # 2011.11.03. 06:48

Magyarország a világ vesztese

 

Magyarország a világválság legnagyobb vesztese, míg Lengyelország kimondottan jól jött ki a krízisből, derül ki egy a Washington Postban ismertett friss kutatásból. Ignacio Munyo és Ernesto Talvi közgazdászok a nyertes és vesztes országok összeállításakor a munkanélküliséget, az inflációt, a GDP változását, a reálárfolyamot, a hitelállományt, és a keresletet vették figyelembe.

A vizsgált országok közül Argentína, Angola és Brazília húzta a legnagyobb hasznot a válságból, de Kína, India és Lengyelország is jól jött ki belőle. A vesztesek pedig leginkább a fejlett országok: Japán, az Egyesült Államok, és az eurózóna országai. A felmérés szerint az abszolút vesztes Magyarország, minket minden szempontból rosszul érintett a válság, Románia és Kazahsztán is előttünk végzett.

A kutatók szerint a nyertesek között nagy arányban vannak olyan országok, amelyek a megugrott nyersanyagárakból profitáltak, illetve amelyek bővülő piacai vonzó befektetési környezetet kínáltak, a feltörekvő, egymásba ágyazódó gazdaságok pedig egymást is erősítették.

Egy korábbi elemzés szintén a legnagyobb vesztesek között hozta ki hazánkat, a Deka Bank szakértői akkor a válság kitörése előtti legerősebb negyedév gazdasági növekedését hasonlították össze a válság utáni leggyengébb negyedéves gazdasági teljesítménnyel. Eszerint Magyarország hazai összterméke (GDP) 7,6 százalékkal esett vissza, Németország esetében ugyanez a visszaesés 6,9, Finnország esetében pedig 6,8 százalékos volt.

Utolsó helyezésünkre némi magyarázat lehet azért az is, hogy az euróövezet országait külön nem, csak a zónát egyben nézték a kutatásban, így a lényegében becsődölt Görögország sem kulloghat mögöttünk.

Magyarország növekedés kilátásai kis nyitott gazdaságként elsősorban az exporttól, és azon belül is különösen Németország teljesítményétől függ, ki vagyunk szolgáltatva a nemzetközi konjunktúra változásainak. Ezért jelent különösen nagy veszélyt a világgazdaság növekedésének jövőre jósolt lassulása is, bár a költségvetés 2012-ben 1,5 százalékos növekedéssel számol, az elemzők többsége ennél kisebb bővüléssel számol, egyesek pedig egyenesen recesszióról beszélnek. A kormány prognózisát múlt héten még Varga Mihály a miniszterelnökséget vezető államtitkár is optimistának nevezte.

jácintka # 2011.11.03. 07:06

Minap hallottm egyik rádióba, hogy 1995 ben sokkal több csökkent munkképeségű ember dolgozott mint napjainkba.
Lentebb olvastam milyen furcsságok is vannak rokkantk foglalkozttásával kapcsoltba.
Nem szeretek példálódzni ,de nap mint nap halljuk , hogy ennyi és amannyi millió vagy miliárd kár érte az államot. Hogy is van ez kiknél landoltak ezek milliók és milliárdok? Talán a rokkntaknál vagy a járadékosoknál?
Nemhiszem, ezeket mind és mind nagyobb befolyással lévő emberkék művelték.Érdekes , hogy nem hallottam még egy esetbe sem , hogy vagyont szedtek el vagy visszkerült az államhoz pénz!
De azt meg lehet tenni , hogy rokkantakat és járdékosokat közellenségnek lehet kikiáltani!
Tessék munkahelyeket teremteni, tessék nyugati példákból mintát venni.Az egészségügy terén is van mit átvenni,mert amit most rehabilitáció címén müvelnek az nem az.

Én nem merem megreszkirozni , hogy bedjm az állapot rosszabbodást, pedig a kezeim lassan a csomoktól müködésképtelenek lesznek.Még azt is megkaphatnám , hogy lábaimon is vannak újjak.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.03. 07:18

Jano 55 !

Pár napja írtad, hogy örült pénzeket lelopnak, ez nagyrészt már 2006-8 között botrányt okozott, akkor a különböző szociális foglalkoztatók között szét is kellett csapni a kormányzatnak. Ott akkor mindegy volt, hogy mit műveltetnek a jogosultakkal, mert valóban az állami normatíva felmarkolása volt a cél. Nem nagyon szerettem, szeretem az ilyen foglalkoztatókat rehabilitációsnak nevezni, komoly vitáink is voltak ilyen cégekkel. -csak közbevetőleg,az egyik Pest megyei rehab intézménynél láttam az óvszer csomagolást, megnyugtatom az aggódókat, az alufóliázott óvszereket rakják a dobozocskába, irtó kevés pénzért - akkor 6 ezer forint, napi hat órában - Ezért jobb a nyílt - normál -munkaerőpiaci vállalkozásokat támogatni, mert ott több a fizetség méltóbb a munka. A reklamált 2 egész valamennyi millió Ft/fő éves keret egyébként nem magas nagyjából ennyibe kerül az átlag munkaerő is ma M-on.

derpate # 2011.11.03. 09:55

Kedves Hattyúdal!
Bocs, de nem rád értettem, hanem a cikkre, mert dilettáns, ami a a fogyasztói kosár ügyeit illeti.
Köszönöm, hogy belinkelted, mert idevaló. Én kritizáltam a saját érveimmel, mert gondolom ezért fórum a fórum.
Soha nem töröltetnék semmit. Nem a stílusom.

kedvellek tisztelettel
derpate

derpate # 2011.11.03. 10:10

Kedves ugribugri!
Felvetésed nem alaptalan, mert ki tudja mi lesz az energia árakkal, még a világ legnagyobb jövendőmondói sem tudják. De ebben a cikkben erről az évről volt szó és havi 0.5 %-on lovagolni, mikor havi több ezer Ft-tal kevesebbet fizetünk a közüzemeknek enyhén szólva érdekes.
Vagy lett volna fordítva talán ???
Hogy jövőre mi lesz nem tudjuk. Vagy átvészeljük az egész cirkuszt, vagy nem. Én remélem igen, de ez nyilván semmit nem jelent.
A "nyávogást" Te is magadra vetted, pedig a cikknek szól.
Sohasem írnék egyetlen fórumozónak sem ilyet.

ugribugri # 2011.11.03. 10:38

derpate:lehet hogy úgy érteted de nem úgy írtad ,olvasd át mégegyszer :
"hattyúdal !
Ezen felesleges nyávogni, mert a közüzemi díjakat befagyasztották, ami átl 5-6000 forintot hozott a nyugdíjasoknak is havonta !!!! Ez bőven kompenzálja."
olvasd át mégegyszer

fekete fehér : a támogatásomat meg elvesztetem az -10000ft akkor menyi az anyi ?? én inkább hiszek a zsebemnek meg a szememnek

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.03. 11:04

Kedves Fórumozók!
http://btwt.ucoz.hu/load
20 álláshirdetés, +saját blogindítási lehetőség, +szabad témájú és derűs csevegési lehetőség a fórumon (a hozzászólásokhoz fájlokat is lehet csatolni, most teszteltem le egy Dés számmal:)), +chat, meg bármi, amit hozzátesztek az oldalhoz. Regisztrálni Belépés pont alatt lehet, aki szeretne, a megjelenő ablak Regisztrálok gombjára kattintva.
Szerintem létre lehetne hozni egy csomó kreatív dolgot. Nem konkurálni akar az oldal ezzel a fórummal (nem is tudna, hiszen teljesen más tartalmú), ellenkezőleg, hozzátenni, kicsit színesebbé varázsolni, bővíteni a kommunikációs lehetőségeket, a virtuális tevékenységeket.
Üdvözlet mindenkinek,
Fülcimpa
Ps.: Mari55, ne legyél már ilyen:) Spicivas szeret itt lenni, beszélgetni, és egy csomó mindenben tud segíteni.
Én maradok az oldalaimnál, nézzetek be majd, szerintem hasznos is meg jó is, az itteni témák mellett is, desszertként.:)

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.11.03. 11:33

Kedves sorstársaim!
Most csupán megjegyezném, hogy közüzemi díj befagyasztás ide, nyugdíjemelés oda, a bevezetésre kerülő 27%-os ÁFA mindenkit egyformán fog érinteni. Mellé még az üzemanyagárak egekbe szökése is húzza maga után az árak emelkedését, ez egyértelmű.
Nem beszélve a közgyógyból kivett gyógyszerekről, a többi árainak változásáról.
Az egyébként egészséges emberek ájuldoznak a gyógyszertárban, mikor bemennek "csak" egy fájdalomcsillapítóért, esetleg immunrendszer erősítőért. Itt az ősz, próbálnak védekezni a betegségek, nátha, influenza ellen. Ők, akik egy évben 1-2 alkalommal vásárolnak gyógyszert vagy vitamint, ki vannak akadva. Mi meg sajnos rendszeres gyógyszerfogyasztók vagyunk, muszáj kiváltani a receptet, ha nem akarunk ágynak dőlni, út közben elesni, vagy tűrni a fájdalmakat.
Már a 2006-os választások előtt azt mondtam, ennél sz@rabb már nem lehet. Leszúrtak, hogy túl optimista vagyok. Sajnos igazuk volt...
Eljutottunk oda, amire senki nem gondolt volna még legrosszabb álmaiban sem. A lakosság fele felfordul, egy része még majd eléldegél, és marad a burzsoá réteg, akik a magánhelikoptereikkel fognak közlekedni, mert ahogy most, úgy később sem lesz drága számukra semmi. Viszont így már értelmét nyeri a kettős állampolgárság. Lesz egy 3. honalapítónk:(

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.03. 12:19

Kedves Mari 55!
Tudja azt szeretném ha tényleg ráérnék csak magammal beszélgetni :) De nem így van, ha ön haragszik is rám, mások kevésbé, annyi a változás, hogy a saját email címemre kapom a leveleket. Szombaton klubnap az oldalamon olvashat róla, jöjjön el és megtapasztalhatja, hogy a rokkantak egymást segítve jobban is érzik magukat. A gyűlölete nem vezet sehova, tök mindegy hogy engem vagy mást gyűlöl éppen a saját egészsége károsodik. Van egy lényeges különbség ezen fórum és az én oldalam között. Ott szűrve és azonosítva vannak a felhasználók, mégha nick nevet is használnak. Ezért kevesebb a politika, és nem egyoldalú a témák megközelítése.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.03. 12:37

Icike42 !

szerintem a teljes steril környezetben való óvszerhasználat kissé bonyolulttá tesz dolgokat. Mert oké, hogy lehet gyógyszergyári körülmények között csomagolni, de a "tartalmához hozzáérő felek esetében is garantálni kéne a folyamatos sterilitást. Az még oké, hogy csak fürdés után, de steril ágyneműben, steril lakásban kellene végrehajtani a mutatványt. Ami így nekem azért macerásnak tűnik :) Nekem ott a foglalkoztatás kapcsán nem ez volt az elsődleges aggályom, hanem hogy a maga havi hatezer forintos keresménnyel a jobb elfoglaltságok közé tartozott ! Két dolog érdemel figyelmet ennek kapcsán. Hogy a sterilitási törekvéseink mérhetetlenül megdrágították az európai társadalom hétköznapjait. A másik, hogy ez nem rehabilitáció, maximum munkaterápia. valaki sokalta a havi 230 ezer forintos bértámogatást, hát ha levonja a legkülönbözőbb munkáltatói és egyéb adókat, járulékokat stb. már nem is olyan sok ám ez.Érdemes számolni és akkor kiderül, hogy nem ebben az egy főre eső összegben, van az üzlet. Az máshol van.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.03. 12:39

Jano55 !

Elkerülte egymást a levelünk. Így már értjük egymást. Minden jót.

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.03. 13:49

....:):):):)...Azért vannak lehetőségek higiénia szempontból biztonságos óvszerhasználat terén (más szempontból már nem lenne annyira biztonságos:):):
http://www.harmonet.hu/…19229/02.jpg
:):):)
Na jó megyek dolgomra...derűs napot,
Fülcimpa