Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kázmér58 # 2011.10.24. 17:11

Atttilla
Annyit mondtak hogy a véglegesítettek nem kerülnek át járadékosok közé. Maradnak nyugdíjasok. Ha visszamész egy jó pár oldalt én már leírtam ezt a banki hozzáállást.7 Bankot hívtam fel minden hol azt kérdezték hogy végleges vagyok e. Igen után azt kérdezték menyi pénz kellene. Viszont azt is mondták hogy aki nem végleges nem adnak neki pénzt.Van egy hozzászóló aki ha jól emlékszem 49 éves.Ugyan így járt.Kocsira akart pénzt kérni, az önkormányzatnak is az volt az első kérdése hogy végleges e.Azt mondták így kaphat. Ezek után elment ha jól emlékszem az OTP be.Ott 5 szőr megkérdezte hogy valóban kap pénzt. Végén azt mondták neki hogy ha nem hiszi el hogy kap, kössön biztosítást arra hogy ha elveszik a nyugdíját legyen mivel visszafizetni.DE EZ FELESLEGES PÉNZKIDOBÁS LENNE NEKI: De ezt mondom elolvashatod a régi hozzászólásoknál.Lehet hogy kicsit hosszú voltam.

kázmér58 # 2011.10.24. 17:13

Luciann
Remélem az isten szól belőled. Legalább addig sem csesztetnek bennünket.

kázmér58 # 2011.10.24. 17:17

Megint Petiiiiii

Luciann # 2011.10.24. 17:20

kázmér58 rádióban mondták kb. egy hete, csak az a szomorú, h ÁLLANDÓAN változtatgatják a véleményüket. NAGY A KAPKODÁS!!! :-(

kázmér58 # 2011.10.24. 17:21

Luciann
Ez valóban így van.

ókút # 2011.10.24. 17:41

Kázmér58!

már többször leírtam,mert nem értem,engem 2005-ben rokkantosítottak a határozatra azt írták"újabb felülvizsgálata nem szükséges"akkor ez végleges vagy nem?vajh?

kázmér58 # 2011.10.24. 18:01

ókut. Ezt aperten írta 5 oldallal ezelöttIgen, ez végleges jelent közérthetően és azt is hogy:
„az ellátásra jogosultság fenntartása miatt a későbbiekben az orvosi szakértői bizottság előtt megjelennie nem kell.”

ókút # 2011.10.24. 18:41

köszi kázmér58!

skorpió13 # 2011.10.24. 19:20

Tudomásom szerint minden hitelre kell biztositást kötni,egyben nyilatkozni,hogy semmiféle betegségben nem szenved az adós.

aperten # 2011.10.25. 00:01

Spicivas oldalán pár napja vitát folytatok olyan kijelentései okán amik engem eléggé bosszantanak. Érdekelne, nektek mi a véleményeitek ezekről. Csak arra kérek mindenkit, hogy csak higgadtan, érvekkel vitázzon, ne egymás sértegetése legyen a cél vagy az eredmény.

Szóval pl. ilyen kijelentéseire gondolok:
mert én a rokkantosítást a legvégső esetnek tartom. Önök közül sokan pedig jelenleg életcélként.

http://spicivas.lapunk.hu/?…


# aperten

Törpicur # 2011.10.25. 04:19

Ma döntenek rólunk, aki tudja nézze a parlamenti közvetítést.Én sajnos nem tudom nézni, menni kell dolgozni. Ha haza jövök rögtön az oldalra lépek, írjátok meg mit döntöttek.Köszi!!


Köszi, Kati55! Sikerült! Vénember! Kíváncsi vagyok mi történt tegnap a vizsgálaton!! Kérem írjon,sokan várjuk beszámolóját!!!

Túlélő # 2011.10.25. 04:32

aperten levelére reagálva.
Sajnos én is rokkantnyugdíjas vagyok DE nem ez volt az életcélom.Egyedül neveltem a gyerekem,mindíg 2 munkahelyem volt,hogy megéljünk.Most is inkább dolgoznék,ha tudnék.Aki azt hiszi jó otthon szenvedni,mert már nem bír az ember dolgozni az téved!!!Tegnap csak nyufighoz mentem érdeklődni,ott sorban ültem-álltam kb 2 órát.Alig bírtam utána hazamenni.Ezt lehet sokmindennnek nevezni,de életcélnak nem.Igaz az esős nyirkos idő is ellenség.
Szóval igazat adok apertennek.

Túlélő # 2011.10.25. 04:38

vbartamonika
Ígértem,hogy hétfőn megyek a helyi nyufighoz érdeklődni.Voltam is,de annyira sza.ul voltam már mire hazaértem,nem tudtam írni.Szóval 2 hete voltam IIfokon.Sajnos nem tudtak semmit mondani,mert ott kell érdeklődni,ahol voltam.szóval ma telefonálok,de jobb lenne,ha már megjönne a levél,hogy biztos legyek a dologban.Ez a 28 hónap már kikészít teljesen.Abban bízok hogy kapok karácsonyi ajándékot a nyufigtól,legalább annyit,hogy a tartozásaimat visszafizessem.
Fájdalommentes napot mindenkinek.

lina49 # 2011.10.25. 05:10

Nekem is az volt a élet célom, hogy rokkant nyugdíjas legyek igaz előtte 30 évet azért dolgoztam. És annak aki így gondolja, ez volt az élet célom kívánom az éveken keresztül tartó nagy ízületi fájdalmakat amivel együtt 6 évig tudtam csak dolgozni nagyon szégyenlem de nem bírtam tovább../ Ez a fájdalom az áll kapocstól a lábam újáig volt sokszor és nem egy estben úgy húztak fel a buszra, és egyszer sem voltam vele táppénzen csak a legvégén/Ja és a 30 év alatt 1.szer 18 évesen/Még egyszer elnézést hogy rokkant lettem....

kiszolgáltatott # 2011.10.25. 05:27

Egyetértek Lina49!Ezeket a bizonyos "segítő" véleményeket hergelésnek tartom,még ezzel is nem akarom bosszantani magam.Remélem a sors majd igazságot szolgáltat.Van akiket úgy sem győz meg más,mint a saját nyomorúsága,saját,vagy szerettei kiszolgáltatottsága.

Túlélő # 2011.10.25. 08:13

lina49 -igen,pont ezt írtam én is,csak a saját történetemmel.Én is csak annyit kívánok,legyen ennyi bajuk és fájdalmuk.Kíváncsi vagyok akkor is így beszélnének-e?

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.25. 08:16

skorpi 13!

Nekünk anno kocsi svájci frankalapura vettük egy 8 éves ford ot nem volt muszáj kötni azt mondta a kereskedő!

Ez is lehet a húszonketes csapdája is.

éhes # 2011.10.25. 08:58

Normális ez a spicivas??Kétlem,ne vegyétek figyelembe,mert ő is terel,mint a fityesz "megszellőztet"mindent aztán ugorjon egymásnak a nép.S mondhatják,hogy a cél teljesült.Az ember változatlanul nem érdekes,mindegy kikről beszélünk.Ez van.Várjuk tovább sorsunkat...

kázmér58 # 2011.10.25. 09:45

lina49
Nem kell elnézést kérni senkitől.Se neked se nekem, sem egyik rokkant társunknak sem.Miért kérnénk?Hogy ennyi évet ledolgoztunk, nem e ssssss ünk vakargatásával szereztük a rokkantságunkat. Aki ezt kétségbe vonja, lehet hogy nincs 2 év munkaviszonya.Nem kell felvennünk a kesztyűt. Zárjuk le, ne vegyünk róla tudomást.Ahogy éhes mondja.

Debra01 # 2011.10.25. 09:47

Spicinek. Nem kell vitázni. Tessék megfelelő munkát adni. Én dolgozok. De akkor, ha ezt komolyan vesszük, akkor nekem nem szabad ülnöm (2 óránál többet. Nem tudok hajolni, és járni is max 2 óra. Tehát fekvő munka kell...az meg ugye tudjuk, hogy az mi :) Sajnálom, de abból meg kiöregedtem. Kivéve, ha spici igénybe veszi egy rokkant K szolgáltatását. Bocsi de ez magas labda volt.

keke1 # 2011.10.25. 10:10

vbartamónika!

A frank hitellel kapcsolatban,a kormánynak az a terve hogy minden hitelest kiment.
Átváltja belső forint adósságra.
Azután elinflálja.

Ez csak pletyka,de én mindenesetre alapélelmiszereket fogok venni,nem árt ha van tartalék.
A lakásárak ha ezt tényleg megmerik csinálni,követni fogják(előbb,utóbb)az inflációt.

ókút # 2011.10.25. 11:14

keke1!tényleg ezt akarják,de szerintem a fő cél az önkormányzati adósságok megoldása,ami mindenkinek nagyon fog fájni.az önkorik is chf-bn adósodtak el,de nagyon.

keke1 # 2011.10.25. 11:56

Ókut,ez mindenféleképpen veszélyes játék,ugyanis az elszabaduló infláció,végképp betesz a szegény családoknak....éhezni fognak.
Ja és igy már érthető miért vettek vissza a rokkantok visszavezetési tempójából,ugyanis mindent megold az infláció.
A járulékosok fix összeget fognak kapni,azaz a mindenkori inflációval kevesebbet mint az előző évben.

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.10.25. 12:56

Kedves Fórumozók!

Hivatásos segítő vagyok, egy rövid ideje nagyjából olvasgatom a beszélgetéseket. Ha megengeditek, ebből a – kicsit más - aspektusból fűznék egy-két gondolatot egyik utóbbi témához.
A bűnbakképzés emberi dolog és olykor könnyebbséget jelent egy probléma feldolgozásában – de nem a legetikusabb megoldás. Mielőtt még durvább személyeskedéssé fajulna e téma megvitatása, szeretném elmondani, hogy arról, hogy a jelenlegi szociális ellátórendszeren belül, a nyílt munkaerőpiac és a szociális ellátások közti összekötő kapocsként és lépcsőfokként nehezen, vagy egyáltalán nem működik jól a rehabilitációs célú foglalkoztatás, ill. foglalkoztatáshoz kapcsolódó komplex segítő szolgáltatások, nem egy ember tehet. Ez az egész társadalom, a szakma, a nyílt munkaerőpiac hátrányosabb helyzetű résztvevőinek élet- állapot- és értékszemlélete (munkavállalói- és munkaadói oldalon egyaránt), és persze a jelenlegi rosszul működő szociálpolitikai rendszer felelőssége is.
A rokkantosítás nem egyenlő a rokkantsággal, ez két különböző fogalom. A rokkantság természetesen nem lehet életcél, ez egy állapot (az említett oldalon rokkantosításról volt szó, nem a rokkantságnak nevezett állapotról). Olyan állapot, amely az aktív társadalmi lét bizonyos – vagy legtöbb helyzetében több vagy más nehézséggel, nagyobb vagy más terhekkel jár, mint a társadalom más-, nem fizikai állapotromlással, hanem másfajta terhek viselésével küzdő tagjanak. Ezt az állapotot „rokkantság” címkével látják-látjátok el. Az ember két út közül választhat: „bezárja a boltot” és lemond arról, hogy valaha is a társadalom teljes értékű tagjának érezze magát, és éreztesse magát a világgal – minthogy az is (mindezt nem a fizikai állapot határozza meg önmagában). A másik, hogy „nem zárja be a boltot”, csak másfajta termékcsoportra specializálja magát. Megfelelő támogató háttérrel a kezdeti nehézségek után ugyanolyan, vagy még sikeresebb „üzletet” vezethet, cseppet sem csökkentebb értékekkel, sőt. Mindez persze szimbólum, az idézőjelek is jelzik.
Ha valaki utóbbi lehetőséget ajánlja, érdemes meglátni benne a segítő jószándékot, és nem érdemes az ellenséget. Ha egy ember arra tette fel-, és az tölti ki az életét, hogy hátrányban szenvedőkön segítsen, az biztosan nem hergelni vagy összeugrasztani akar bárkit is. Sok szociális szakember inkább csak iparos. Ledolgozza a 8 órát, és örül, hogy hazaérve nem kell emberekkel foglalkoznia, sem mások problémás helyzeteivel. Aki ez idő alatt is azzal foglalkozik, hogy elolvassa, érdekelje, hogy éreznek, mit gondolnak, milyen problémákkal küszködnek mások, és azon gondolkodik, hogyan lehetne segíteni, arról bizton lehet feltételezni, hogy nem akar bántani senkit - sőt.
Elsősegélyből biztosan mindenki tanulta, hogy amikor félrenyelésből következően fulladozik valaki, össze kell szorítani és ököllel erőteljes nyomást gyakorolni a hasára. Na most ez messziről elég furcsán nézhet ki, mondjuk mintha valaki durván rángatna egy amúgyis bajban lévőt, közben pedig az életét menti meg éppen. Persze ez csak hasonlat, csak arról szól, mennyire másképp látunk dolgokat, ha rossz szándékot feltételezünk egymásról.

Üdvözlettel:
Megyeri Éva

keke1 # 2011.10.25. 13:26

Kedves fülcimpa,én értem mit mondasz,és ez igy működik mondjuk svéd országban...nálunk ellenben éhbér van,és még ezekre a munkahelyekre se lehet bekerülni az egészséges embereknek.
A szerencsés nyugaton van szolgáltató szektor,ami sok munkahelyet ad,nálunk ez nem épült ki,mivel nincs rá igény,azon egyszerű okból,mert nincs fölös pénz.

A 870 ezer rokkantnak a rehabilitációját,visszavezetését a munka világába hagyjuk későbbre,miután ez életerős fiatalok kapnak munkát.
Azért irtam a fenti számot,mivel a kormányzat nem hajlandó a korbetöltötteket kivenni a rendszerből,és nem objektiv a kommunikációja.Azaz a számok esetlegesek náluk,ezért én is annyit irok amennyit akarok.