Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.10.04. 07:23

hokiss,

Itt ne kérdezd mert ki van tiltva.

hokiss # 2016.10.04. 05:21

Jó reggelt kívánok! Kérdésem nekem is az,hogy miért kapjuk a 6 oldalas kitőltendő adatlaípot? Nekem is kűldtek,és azt írták nedm hívnak be. Tavaly régi papírok alapján kaptam 70 % egészségkárosodásról Határozatot! Most kértek új íratokat.! Legutóbb 2011-ben bent voltam, akkor nagyon megvizsgáltak,és 70 % Volt már az új minősítés!Tavaly nem kértek papírokat! Az állapotom tovább romlik. Sokféle betegségem van,de mind baleseti szövődmény miatt,és ápolásra szoruló vagyok! Tehát Bernáth Júliától kérdezném,mi várható most! Köszönöm. Jani


hokiss

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.24. 13:32

T.Exrokki!

Úgy tudom a C2 rokkant ellátás lenne, és akkor maradt volna meg összegében is a korábban is kapott ellátásom ami még a rokkant nyugdíj volt ami végleges volt bíróság által.

Jól tudod, most csökkentett ellátást fognak megállapítani.
Véglegesség sajnos nem ér semmit, mert Fidesznek hála visszamenőlegesen mindenkit lenulláztak az új Balsay féle törvénnyel.

Tudna valaki segíteni,hogy a felülírtak alapján érdemes-e megfellebbeznem a határozatott??????????

Ha vizsgálatkor és határozatod szerint nem vettek figyelembe betegségeket, akkor érdemes tovább lépni, fellebbezni.

Mert úgy tudom hogy ha letelik a 36hónap megszünik minden és nem fogok semmit kapni.A munkahelynek is azért kellünk,hogy ne keljen a rehab. hozájárulást megfizetnie,ha ilyeneket foglalkoztat.
Mi történik ha lejár a 36 havi ellátás,mert úgy tudom mégegyszer nem kapható meg..???

36 hónap letelte előtt legalább 2-3 hónappal be kell nyújtani újból a kérelmet, hogy ha az állapotodban továbbra sincs javulás, akkor jogosult legyél továbbra is ellátásra. Elviekben beleköthetnek abba, hogy van munkahelyed így téged sikeresen rehabilitáltak és nem adnak tovább ellátást. NRSZH-tól függ. Rehab. ellátás többször is megigényelhető, nem csak egyszer adható 36 hónapig!
Ők is tudják, hogy ha elveszik az ellátást, akkor nem fognak alkalmazni mint megváltozott munkaképességű, így kiszorulsz a munka világából.

exrokki? # 2016.09.24. 09:56

Sziasztok!
Megkaptam a komplex minősítésemet a beadott orvosi íratok alapján ami 50% ,C1-kategória,36 hónapig rehabilítácíós ellátás.
Dolgozom részmunkaidőben és 46 éves vagyok.
Úgy tudom a C2 rokkant ellátás lenne, és akkor maradt volna meg összegében is a korábban is kapott ellátásom ami még a rokkant nyugdíj volt ami végleges volt bíróság által.
Tudna valaki segíteni,hogy a felülírtak alapján érdemes-e megfellebbeznem a határozatott??????????Mert úgy tudom hogy ha letelik a 36hónap megszünik minden és nem fogok semmit kapni.A munkahelynek is azért kellünk,hogy ne keljen a rehab. hozájárulást megfizetnie,ha ilyeneket foglalkoztat.
Mi lehet a kizáró ok a C2-höz????Mi történik ha lejár a 36 havi ellátás,mert úgy tudom mégegyszer nem kapható meg..???
Üdv.:Exrokki


Sziasztok!

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.07. 17:29

Hívd fel a területileg illetékes NRSZH-t. Telefonon is adnak tájékoztatást.

csabesz666 # 2016.09.07. 16:41

Május 23.-án voltam felülvizsgálaton (kb 1,5 éves késés után.) A mai napig nem kaptam határozatot. Hova tudok fordulni? A rokkant ellátásomat, eddig nem bántották.....

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.05. 07:50

Strasbourgba lett beadva pár kérelem, de eddig se híre, se hamva. Máskülönben sokat sejtető nyilatkozatot tett már Viviane Reding Európai emberi jogok képviselője, keményvonalas kritikusa, hogy tiszteletben kellene tartani a szerzett jogokat és vele együtt egységesíteni Európában a betegségek kategorizálását. Itthon olyan rendszert vezettek be Balsai alkotmányjogász nevével, hogy nagyon nagyon betegnek kell lenni ahhoz, hogy valamilyen ellátást kaphasson. Európában jelenleg a mi rendszerünk a legszigorúbb és arról nem is beszélve, hogy kevesebb ellátást állapítanak meg, mint pl. közmunkabért. Talán ebből is látni, hogy a törekvés milyen irányba halad. Utánunk szigorítottak Angliában, Lengyelországban és most készülnek hasonlóval Olaszországban is. Nem, hogy tiltakoznak a rendszer ellen, hanem több állam támogatja és dicsőítik. Ezek után Strasbourgtól mit várjunk????

AlexKirályfi # 2016.09.05. 06:18

Oké, de ha meg ennyire egyértelmű, hogy enyhén jogellenes, akkor érdemes az ügyet a legvégsőkig is elvinni, mert ha független bírói fórum elé kerül, ott már bukta nekik (Strasbourgra gondolok most)?

A másik: azért gondoltam arra h most megint valami újabb hullám van, mert ilyen 6 oldalas nyilatkozatot még sose kaptam, és egyszerűen nem tudom mire vélni. Mindenki kap ilyet? Ennek az újításnak mi a célja? Valaki írjon már privátot lécci, aki mostanában volt felülvizsgálaton, szeretnék vele beszélni. köszi

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.04. 19:01

Nincs ilyen, hogy kiszórás. Nem akarok csúnyákat ideírni a mostani rokkant fosztó törvénnyel kapcsolatban, de tény, hogy senkinek se kegyelmeznek. Európa nem b.szott még ilyet, hogy visszamenőleges törvényalkotással szó szerint kihúzták a lábuk alól a talajt. Ha egy százalékot is javult valakinek állapota, már rögtön más kereseti sáv alá fog esni. Van olyan ismerősöm akinek 150 ezerből kemény 56 ezerre levitték ellátását. Véglegesek mint olyan sem érdekes. Sajnos ez van,ez alapján kell megfelelni. Ha valóban beteg vagy, akkor nem kell aggódni, mert valamilyen ellátást fogsz kapni. Igen arra ügyelj ha nem értesz egyet a határozattal élj a fellebbezéssel. Sajnos nem tudsz írni privátba, jól látod nincs email elérhetőségem. Sajnálom!.

AlexKirályfi # 2016.09.04. 18:21

Vagy úgy érted h konkrétan most van egy újabb kiszórási hullám?

AlexKirályfi # 2016.09.04. 17:55

Hát csak tudod, ez mindig egy lutri, na meg főleg ha eleve ilyen a hozzáállás.

Viszont érdekes, hogy azt mondod, senkit nem érdekel a jogszabály. Na de akkor ha az embernek mégse adják meg, és bíróságra megy, ott azért már csak léteznek jogszabályok, nem?
Vagy ez egy olyan terület, ahol a bíróság is benne van az elnyomó gépezetben és kizárt, hogy igazat adjanak, akár jogszabállyal szemben is?

(nem tudok neked e-mailt írni, pedig lenne egy privát kérdésem ... valahogy megoldható?)

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.04. 12:32

Mindenkit elővesznek, hogy az új rendszerbe valahova beillesszenek. Ha súlyos állapot továbbra is fenáll, nem kell aggódni. Mindenkit átrostálnak független attól, ki mióta végleges. Ami le van írva a törvényben az senkit se érdekel SAJNOS!

AlexKirályfi # 2016.09.04. 10:54

Szeretnék érdeklődni több dologban is, főleg ha valaki mostanában volt felülvizsgálaton, az ő tapasztalatait nagyon megköszönném.

1, 80%-os vagyok, az új rendszer előtt II. csoportos voltam, és most küldtek egy behívót, amin ezt olvasom: "Mmtv. 32. § (1) szerint: "azon személyek esetében, akiknek korábbi ellátása 2012. jan -jétől rokkantsági ellátásként kerül továbbfolyósításra, az átalakítás a soros felülvizsgálati kötelezettséget nem érinti".

Akkor ha én végig 80% vagy efölötti voltam már 2007-től, akkor most miért kell mégis felülvizsgálatra mennem? Vagy ez mást jelent? de sok éve "rokkantsági ellátás" a megnevezése annak amit kapok. azaz nem értem.

2, most legutóbb kiküldtek egy 6 oldalas "nyilatkozat" megnevezésű kérdőívet, ilyet se láttam még eddig soha, és mintha eddig ezt nem tudták volna, 6 oldalon keresztül kell töltögetni h mikor hol végeztem, milyen képzésben vettem részt, mikor hol és mennyit dolgoztam az utóbbi 10 évben stb stb. Egy sor olyan, ami egyrészt már a legelső alkalommal is ledokumentálásra került, másrészt értelmetlen kérdések, hiszen ha valaki 10 éve 80%-os rokkantságis, akkor pont most jut eszükbe, hogy felmérik megint, milyen végzettségei és milyen munkatapasztalatai vannak? komolyan nem értem.
De amit ezzel kérdeznék: más is kapott ilyet? érdekelne, hogy mi lett a vége és mit kezdtek vele.

3, Ugye volt egy nagy kiszórási hullám valahogy 2012-2013-ban, aztán mintha kicsit csillapodott volna az egész. Most megint rájuk jött valami, hogy ki karnak szórni mindenkit? Aki most az elmúlt hónapokban volt felülvizsgálaton, megosztaná a tapasztalatait?

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.02. 10:13

T.BJúlia!

Tud valami fejleményről nyilatkozni Dr. Karsai Dániel ügyvédúr által Strasbourgba beadott peranyagról? Szerintem lassan 4-5 éve lett beadva, sajnos síri csend honol e tájon.
Ügyvédurat nem szeretném zavarni, lehet Ön is tud valamit.
Köszönöm, szép hétvégét!

BJúlia # 2016.08.30. 07:46

zsuzsi10
rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként tájékoztatom önzetlenül, hogy nem szüntetik meg jelenlegi jogszabály alapján (2011.évi évi CXCI.tv.)B2 rokkantsági ellátását 3 hónap után, ha kereső tevékenységet folytat.

Bővebben szakmai honlapomon itt 2.)pontban, tiszteletben tartva jognyilatkozatom:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Bővebben hosszú leírni, idő hiányában személyesen mobilon 2 perc alatt példával érthetőbbé teszem, ha gondolja Ön esetében ez a kereső tevékenység korlátozása miben áll, mit tehet vagy nem tehet, hogy megtartsa ellátását, felhívom, amint ráérek, még ma.

Nem járadék, ahogy írta, az más, ezért más jogszabály vonatkozik rá.

Szakmai honlapomon mindenki megtalálja elérhetőségem, mert konkrét esetében személyre szóló tájékoztatást kap önzetlenül, kizárólag szakmai honlapomon található elérhetőségeimen, mik az alternatívái, lehetőségei, mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, jogorvoslati lehetőségek. Minden eset más.
Mindenképpen a témához jól értő, hiteles rehab gazdasági menedzser, szakértő képes mindezek megfogalmazására, szakmai honlapomat úgy írtam meg, hogy sok információt tartalmazzon hitelesen, jogszabályra hivatkozással, ám mindenképpen személyesen keressenek a konkrét esetre vonatkozó információkért,http://www.versenykepesseg.eu/

Ezen a fórumon ritkán fordulok meg, nyomós oka van.
Index fórumon lévőknek rendszeresen önzetlenül segítek eligazodni a jogszabályokban, ill. szakmai honlapomon található elérhetőségeimen jelentkezőknek.

Ha találkozol angyalokkal - sokan élnek közöttünk emberként -, onnan lehet felismerni őket, hogy fokozott felelősségtudattal élnek. Bármilyen hivatásuk lehet. Lehet anya, apa, asztalos, szobafestő, költő, muzsikus, vízvezeték-szerelő, mérnök, orvos, bőrdíszműves, vállalkozó, hajléktalan, sőt elvileg még politikus is (nincs átkozott szakma, csak méltatlan hozzáállás!) - szóval egy angyal onnan ismerhető meg, hogy felelősséget érez minden tettért. ~ Müller Péter
Szép hetet

zsuzsi10 # 2016.08.29. 06:09

Üdv!mindenkinek!
Érdeklődöm.
Dolgozni szeretnék.B2 besorolásom van.59 éves vagyok,és meg van az 5 év a nyugdíj korhatárhoz.
A kérdésem!Megszüntetik -e a járadék folyósítását,ha három hónapon túl is tart a munkaviszonyom!
Köszönöm szépen a segítséget.
Üdv!
Cs Zs.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.08.24. 17:32

Itthon minden a legnagyobb rendben.

http://mno.hu/…adna-1358376

exrokki? # 2016.08.24. 09:14

Köszi!


Sziasztok!

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.08.22. 08:27

exrokki?

Írjál az alábbi megjelölt fórumra, mert ott moderátorokkal karöltve, fidesz hívők vannak és talán segítenek. Sok jóra ne számíts, max., hogy minden úgy jó ahogyan van.

http://forum.index.hu/…/showArticle?…

vagy, keresd meg www.kezenfogva.hu jogsegély szolgálatát, mert készséggel segítenek az eligazodásban.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.08.22. 08:15

http://www.penzcentrum.hu/…1051019.html?…

Szép kis világ jutott rokkantakra.
Miért csodálkozom azon, hogy még mindig van lejjebb és lejjebb. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

exrokki? # 2016.08.14. 15:04

Én végleges 3.csop.rokkantnyugdíjas voltam,mert pár éve kellett jelentkezni komplex vizsgálatra,hogy kapjam tovább az ellátásom,rehabilítációs ellátás néven,most kerülök sorra a komplexre.3.fokon igazságügyi orvosszakértő véglegesített,mert romlott az állapotom és nem is várható javulás a betegségeim természeténél fogva.Ez 2012-ben volt.most azóta keletkezet orvosi papírjaim,az eltelt 4,5 évbe,amit most leadtam 82db volt,egyiken sem igazolnak javulást,semelyik betegségemnél,de én előtte is és most is dolgozom 7 órában,mert megengedett volt,és most is az,csak kereset korlát van.Igaz a munkaalkalmasságímon is rajt vannak a korlátozások milyen munkakörbe,és részmunkaidőben vagyok foglalkoztatható.Állítólag C2-be kellene sorolni ahhoz,hogy továbbra is maradjon összegszerüen az ellátásom,rehab. ellátásként,mert rokkant ellátásba,nem hinném,hogy tennének,mert középkoru vagyok,még majdnem 20 év lenne az öregségi nyugdíjamig.


Sziasztok!

13ricsi # 2016.08.14. 08:10

Attila111111 hát remélem levéglesitenek köszi a hozzászolást.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.08.14. 07:51

Exrokki

Vizsgálat három részből áll. 1. Orvos szakértői aki megállapítja egészség károsodás százalékos mértékét. 2. Munkaügyi és szociális szakértő aki megpróbálja feltérkepzni, hogy Neked milyen munkalehetőség lehetséges az állapotodnak megfelelően. Ha Rehab.ellátásra leszel jogosult akkor együttműködési kötelezettséged lesz és kirendelnek melléd egy rehabszakértőt aki tervet fog készíteni. Elsősorban mindenkit próbálnak visszatetelni a munka világába, hogy az állapotodnak megvelelően az ellátásod mellé keressél max. napi 4 órás bért. 3. Revizori vizsgálat, de ott nem vagy jelen. Ő neki az a faladata, hogy összegezze a szakértői papírokat ès visszakeresve az adataidon a jogosultsági feltételek meglétét. Pl.megvannak e az eltöltött munkaévek, meg ilyesmik.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.08.14. 07:39

13Ricsi

Két dolgot jelenthet az egyik, hogy nem éred el a minimumot 40% egészség károsodást, nem számitasz megváltozott munkaképességűnek. Másik eset az, hogy súlyosbodott az állapotod 70% feletti az egészség károsodásod és hivatalból nem vegzálnak munkaügyi és szocialis szakértőkkel. Akik kemény szívbetegek, őket tudtommal levéglegesítenek pláne 57 év felettieket.

exrokki? # 2016.08.14. 07:32

Tudna-e valaki arról írni,mi történik egy komplex vizsgálaton,mert én még olyanon nem voltam.
Az orvosi vizsgálatot követően,át küldik két másik helyre úgy tudom,ahol azt vizsgálják milyen munkát tud elvégezni,utána a szociális dolgait vizsgálják?????Miket kérdeznek a két helyen és mi a jó a beteg szemszögéből????Tud valaki segíteni,mert hamarosan megkapom a "behívót",a papírokat,már be kellet adnom.
Azt gondolom elvileg mindenki eltudna valamilyen munkát végezni,hisz vannak paraolimpikónok is tolókocsiban,tehát még sportra is képesek a fogyatékosok is.Arról nem beszélve,hogy a korábbi 2.csop.rokkantak is dolgozhattak,ráadásul megkötések nélkül.
Azért mert valaki dolgozik valamit,attól még meg lehet komoly egészségkárosodása.
Ha valaki tudna ezekről a kérdéseimről írni,kérem írjon.
Üdv.:Exrokki


Sziasztok!