Sajnos november óta gerinc sérvvel vagyok táppénzen.Sikeresen menni tudtam jan. 14-től febr. 5ig dolgozni,de sajnos 5.-től kórházi kezelésre kellett mennem.
A munkahelyem elég lassan intézi a leadást, és persze nem kifizető hely.Csak az első 15 napot fizette.A kérdésem az lenne, hogy most 2007-t irunk új év következett, és ebben az évben megint a munkáltató fizeti az első 15 napot?Én be tudom adni a központba a táppénzes papiromat?Mert mindig elfelejtik leadni,és a szept. tp. december végén kaptam meg.Ez igy nekem nagyon rossz.Semmi pézből élni!!
ki fizeti a táppénzt ?
Szerintem te is be tudod adni, ha budapesti vagy akkor a Teve utcában van a Központ. Postán is el lehet küldeni.
Ha egy dolgozó beteg, egy évben (az első) 15 munkanapi betegség esetén nem táppénz, hanem betegszabadság illeti meg (ami ha jól tudom a fiz. 80%-a), ezt a munkaadó fizeti. Ha egy évben már lejárt a 15 nap, akkor a többi napra táppénz jár, ami a tavalyi kereseted 70%-a (ha van 180 napi jövedelmed, ha nincsen akkor csak a min.bér 70%-a). Ennek az összegnek a 30%-át a munkadó, a többit a TB fizeti.
Tehát betegség esetén egy naptári évben 15 nap betegszabadság illet meg, az azon felüli napokra táppénz. nem TB kifizető munkahelynél magad is elküldheted a papírokat a területileg illetékes TB-hez.
Köszönöm a válaszát.Ha jólértelmeztem, akkor nekem a táppénz alatt nem csak a Tb-től kellenne megkapnom a 70%-t, hanem a munkáltatónak is kell fizetnie?
Jelenleg én sajnos nov óta gerincbetegség miatt vagyok táppénzen, de nekem még a cég nem fizetett csak a TB.A betegállományom jan.14-ig szólt.
Ezt pedig a cég elfelejtette nekem elszámolni.Sajnos decemberben egész hónapban táppénzen voltam és a cég nem fizetett nekem erre semmit.Azt mondták majd a TB utalni fog.Tehát akkor nekem ezt meg lehet reklamálnom?Válaszát előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02