Ügyész / ügyvéd

Dr.Attika # 2011.07.13. 12:11

Nem is olyan rossz parancsot kapni és azt teljesíteni. Felelősség a parancsot adóé. Nagyon sok olyan katonát ismertem, aki kifejezetten elvárta, hogy neki parancsoljanak, azt végrehajthassa, de ne kelljen saját magának döntenie.

Kacsa1111 # 2011.07.13. 11:10

Kedves Rexor,

idéznék egy klasszikust:

"- de ez nem fasizmus?

• nem, ugyanis ezt nem hívjuk annak!"

:)))

Kacsa11

Rexor # 2011.07.13. 09:31

Kedves Kacsa,

Na igen, de az inkább kérés szokott lennei. Vagy mi annak hívjuk :).

Kacsa1111 # 2011.07.13. 09:06

Kedves Rexor,

én magam is már régen kaptam parancsot

no és az asszonyé, az smafu?:)))

Kacsa11

Rexor # 2011.07.13. 08:35

Kedves Iza,

Parancsolni nem szoktam (én magam is már régen kaptam parancsot, még katona koromban :).

Izaliza # 2011.07.13. 08:29

Kedves Rexor,

parancs értettem! :-P

Képviselni nem szeretnék senkit,és semmit. Én csak a saját álláspontomat szeretném megosztani, és nem az ügyészségét. Isten ments. Nem gyúrok én semmilyen fegyelmire :-)

Rexor # 2011.07.13. 08:23

Kedves Iza,

Ezért írtam, hogy nem akartam szőrszálhasogató lenni, de ha már ügyészséget képviseled köztünk, gondolom nem árt a pontosság :).

Izaliza # 2011.07.13. 08:19

Kedves Rexor,

a mondat folytatódik...

És igen, abszolút jól tudod, még a korlátozottnak mondott tudásod alapján is :-) Bár ez mindig relatív, hogy kinek mi a korlátozott. Szerintem mindenki tudása korlátozott.

Rexor # 2011.07.13. 08:13

"az értékrendemnek abszolút megfelel az, hogy a bizonyíthatóan bűncselekményt elkövetőket megbüntetjük"

Nem akarok szőrszálhasogató lenni, de biztos az ügyész "bünteti" meg -bár kissé szado mazósan hangzik ez:) a bűncselekményt elkövetőket? Korlátozott büntetőjogi tudásom alapján ez a bíróság feladata (ártatalanság véleleme és egyéb nyalánkságok)...

Kacsa1111 # 2011.07.13. 08:01

Kedves Izaliza,

nem kell, hogy aggódj

egy pillanatig nem aggódtam.:)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.07.13. 08:00

Kedves Csipke,

pont ugyanez jutott eszembe!!!:)))

Kacsa11

Csipke # 2011.07.13. 07:49

Nembíromki, nembíromki...

Imp., megvan a társad!! :D

Csipke

Izaliza # 2011.07.13. 07:11

Kedves Pöszke!

Az ügyészségre semmilyen hátszelem nem volt, ha csak azt a sok imádságot nem számítjuk, de az azért elég hatékonynak bizonyult, nemde? :-)

Próba szerencse alapon pályáztam. És bejött.

Ne legyél elkeseredve, azzal, hogy nem vettek fel, nem rólad mondtak véleményt hanem inkább mások jobban szerepeltek (ezt értsd ahogy akarod, nálunk is voltak csókos emberek, ez csak most derül ki utólag, nyilván).

Szerintem ha igazán erre vágysz ne add fel a próbálkozást. Újabb és újabb pályázatok vannak. Érdemes nem csak egy helyre (a lakóhelyhez legközelebbire beadni) hanem távolabbi de még elérhető helyre is.

Üdv,

Liza

Izaliza # 2011.07.13. 07:04

Kedves Kacsa 1111!

Köszönöm a hozzászólásodat és azt, hogy megosztottad a véleményedet.

A hozzászólásod sokat elárul rólad, gondolok itt a kioktató hangnemre. Nem bántottál meg vele, nem kell, hogy aggódj, elég régóta fórumozok már ahhoz, hogy tudjam mindenféle hozzászólások érkeznek. De ez így is van rendjén.

A kioktató hangnem és a stílus mögött gondolom azért ott egy megfontolt, sokat tapasztalt ember, aki megjárta már az ügyészi és ügyvédi pályát egyaránt. (mert ha nem, akkor bizony minden alap nélkül „teszel itt rendbe” bárkit is).

Az ügyészekre vonatkozó jogszabályokat nem ismerem 100%-an, de úgy tudom nincs próbaidő a fogalmazóknak, titkároknak, ügyészeknek. Ha tévednék javíts ki.

Tojáshéjról meg annyit, hogy a ismételten úgy „szóltál be” valakinek, hogy mégcsak nem is ismered
...

Az ügyvédi pályáról azok után mondtam véleményt, hogy kb. összesen egy évet dolgoztam ügyvédi irodában, és több helyen (értsd: min.20) voltam állásinterjún, több ismerősöm, barátom is ügyvéd. Ezen felül dolgoztam a versenyszférában, alapítványnál, és a tudomány fellegvárában is. Mindezek után kerültem csak az ügyészségre, és ide sem a szél fújt, hanem keményen megdolgoztam érte.

Az, meg hogy örülök, hogy bekerültem az ügyészségre, engedtessék már meg nekem 

További szép napot!

Liza

P.S.

Szerintem érdemesebb a blogról alkotott véleményedet a blogomra megírni. Nem szokásom letiltani hozzászólásokat, írj bátran. Minden véleményt tiszteletben tartok.

Pöszke # 2011.07.13. 06:50

Bocsánat nem jogjognak, hanem ujhusnak szántam az előbbit

Pöszke # 2011.07.13. 06:48

Kedves Iza!
Ha tényleg hátszél nélkül kerültél be, akkor Te egy nagyon szerencsés ember vagy. A legutóbbi 20 helyre behívott 43 pályázó között én is ott voltam és immár sokadik alkalommal kaptam meg a "sajnos most sem nyert" levelet. Nekem egy életre elegem lett az ügyészségből. A bírósági fogalmazók felvételével kapcsolatos blog bejegyzéseddel teljesen egyetértek!

Jogjogjog!
Teljesen mindegy, hogy mit válaszolsz a "Miért szeretne ügyész lenni?" kérdésre. Továbbra is vallom, hogy nem a meghallgatáson dől el, hogy kit vesznek fel.

Kacsa1111 # 2011.07.13. 06:12

Kedves guba,

lehet, hogy picit túlreagáltam, de én nem csak a hozzászólását olvastam, hanem a blogját is!:)

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.13. 05:47

:)

guba # 2011.07.13. 05:10

Már Béla is túlreagálta Izaliza hozzászólását, Kacsa neked igazán kár volt még egy lapáttal rátenni. Én nem olvasom ki ebből, hogy elvesztette volna a többi jogászi szakmával szembeni alázatot. Mindössze arról van szó, hogy az ügyész fejében az ártatlanság vélelme helyett a rejtett bűnösségi vélelem dolgozik, és az ifjú hölgy még nem eléggé rutinos ahhoz, hogy mást mondjon, mint amit gondol erről.:)

Kacsa1111 # 2011.07.12. 21:40

Kedves Izaliza,

beleolvastam a blogodba...sajnálom, de én nem fogom gyarapítani az olvasóid számát.:)

nem akarlak bántani (nagyon), ezért igyezlek finoman rendbe tenni:

szeretem azt, hogy változatos a munka

mióta vagy fogi? egy-két hónapja? féléve? így könnyű változatosnak látni az egyik legegyoldalúbb jogászi szakmát (tisztelet a közigben dolgozóknak).

tudom, hogy évekre előre biztosítja a megélhetésem
nekem semmi bajom azzal se, hogy úgymond félkatonai szervezetről van szó, jól viselem az ilyesmit

előbb talán teljen le a próbaidő...

nem pedig kiskapukat keresve a felmentésükön ügyködünk sok (több)pénzért.

ehelyütt pedig utalnék kbs lenti hozzászólására, kiegészítve azzal, hogy nem minden ügyvéd foglalkozik büntetőjoggal.
még ott van a tojáshéj a fenekeden. elhiszem, hogy óriási öröm-bodottá', hogy végre állást találtál, ráadásul nem is feltétlenül a legszarabbat (azért akad nem kevés jobb - kbs kedvéért ebbe most nem megyek bele;) ), de ilyen hamar elveszíteni a többi jogászi szakmával szembeni alázatot...minimum rekord-gyanús, pedig én sem vagyok egy matyói hímzés.:)

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.12. 21:16

Szerintem tudnád te úgy is dicsérni a saját szakmádat, hogy közben nem szólod le a másokét. Egyébként azt kell hogy mondjam, hogy az az ügyész, aki az ügyvédben ellenséget, a munkája akadályát látja, az nem jó ügyész. Kérdezd csak meg az instruktorodat...

Izaliza # 2011.07.12. 19:58

Kedves Impossible!

Ha nekem intézted a kérdést-márpedig megszólítva érzem magam, annak ellenére, hogy nem áradoztam a cégről:-) - elmondom szívesen:

• szeretem azt, hogy változatos a munka,
  • fél ötkor leteszem a lantot és kész,
  • havonta a fizum ha kevés is, de tudom, hogy évekre előre biztosítja a megélhetésem, ha szerényen is,
  • saját instruktora van mindenkinek, aki naponta, átlagosan, összesen legalább egy órát rászán a kérdéseinkre,
  • szakmai továbbképzések vannak,
  • beszámoltatások vannak rendszeresen (valódi tudást kérnek számon, nem csupán aláírják a papírt, hogy persze tudod te ezt)
  • nagyon jó a hangulat,kollégák jófejek,
  • az ügyészi szakmát övező megbecsülés és tisztelet igazán imponáló,
  • nekem semmi bajom azzal se, hogy úgymond félkatonai szervezetről van szó, jól viselem az ilyesmit, tudom mire számíthatok, mit várnak el tőlem, stb.
  • az értékrendemnek abszolút megfelel az, hogy a bizonyíthatóan bűncselekményt elkövetőket megbüntetjük (na jó, csak megvádolunk vagy megrovunk, de értitek hogy értem), nem pedig kiskapukat keresve a felmentésükön ügyködünk sok (több)pénzért.

Az ügyvédi pálya számomra sosem volt opció.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.12. 19:01

Vannak kérdéseid... Azt hiszed, én el tudnám mondani, mit szeretek annyira az ügyvédkedésben, hogy valószínűleg akkor is csinálnám, ha nem fizetnének érte? (Feltéve, persze, hogy megengedhetném magamnak.) Tudnék sok közhelyet mondani, de a lényeg úgyis az lenne, amit az egyszeri bácsi mondott, amikor azt kérdezték tőle, ha felismeri a gyilkos galócát, meg tudja is, hogy nagyon mérgező, akkor hogy kerülhet miatt már nyolcadszor kórházba: "Mer' szeretem".

Impossible # 2011.07.12. 18:37

engem az érdekelne, hogy miért vagy úgy oda azért a helyért, mi olyan jó abban

Izaliza # 2011.07.12. 16:47

Kedves, Ügyészségre pályázó Testvéreim az Úrban, (ha megengeditek),

ajánlom mindenkinek a szíves figyelmébe a blogomat. Szerintem sok jó infó található rajta, főként személyes tapasztalat, első kézből.
Nem mellesleg egy olyan valakitől akit fel is vettek.

Szóval szeretettel várok ott mindenkit, és a felmerült további kérdéseket is. Nagyon szívesen válaszolok mindenkinek.
(blogomon nincs semmilyen reklám, úgyhogy kizárólag az az áldott jó szívem vezérel a segítségnyújtásban)

Szép estét mindenkinek.

Liza