Én nappalin végeztem, rááadásul az egyik elismert vidék versenyistállóban...Szerintem a képzésről általánosságban elmondható, hogy végletesen nevetséges, a lelki terrortól a legális puskázásig minden tapasztalható a számonkérések folyamán.
Az elgondolkodtató, hogy csak a berverklizés megy az egyetemeken, és nincs erkölcsi iránymutató a hallgatók előtt, a tanárok nem adják át a tudást, csak az információt.
Mert a tartás, a méltóság része a tudásnak. Szerintem legalábbis. Mára már eljutottunk oda, hogy az végzi el a jogot, akinek szerencséje és/vagy betonstabil valaga van.
Az marad az ügyvédi pályán, akinek vagy van megfelelő alkata ahhoz, hogy alkalmazott maradjon, vagy pedig boldog-boldogtalan kreténségét elvállalva, magánéletet viszonylag vagy teljesen feladva megpróbáljon felszínen maradni, és iyenkor jönnek az erkölcsi kompromisszumok, vagy van olyan jogász, akinél ez fel sem merül talán...
Tény, hogy a respektünket már a képzés visszáságánál kell eredeztetni, a hivatásrendi morális furaságok már csak a mogyorók a habos tortán.