Kedves Dr. Attika!
Köszi az infókat. Te jársz még iskolába, vagy már végeztél?
Kedves Dr. Attika!
Köszi az infókat. Te jársz még iskolába, vagy már végeztél?
Kedves Alma!
Már végeztem. Amikor az egyetemre jártam, akkor szerveződtek az iü-i ügyintézői képzések. Beszélgettem is velük, meg láttam a képzési tematikájukat. Ezért is javaslom, hogy koncentrálj a jogra és feleslegesen ne tanulj iü-i ügyintézést is.
sziasztok! lenne 1 kérdésem, remélem tudtok nekem segíteni. most fogom elvégezni a PTE-n a jogi aszzisztens szakot és szeretnék tovább menni. én az igazságügyi ügyintéző szakra gondoltam, de nem tudom, h érdemes lenne e elvégezni vagy inkább a jogászt vállasszam. előre is köszönöm a választ.
Rituska666!
Ha elég szorgalmat és kitartást érzel magadban, akkor véleményem szerint a jogász szakot válaszd. Az IÜ-n is rengeteget kell tanulni, de a munkád során fogsz szembesülni azzal, hogy mégtöbb és mégtöbb jogi kérdésre nem tudod a választ, melyeket kénytelen leszel megtanulni.
köszönöm szépen a választ.
Sziasztok!
Elolvastam a beszélgetéseiteket, érdekes volt.
Azóta milyen változás történt az IÜ-isekkel kapcsolatban?
Sziasztok!
Miskolcra az Igazságügyi Igazgatási alapszakra járok, most vagyok végzős hallgató! Azt szeretném megtudni, hogy ennek a főiskolai szintű képzésnek az elvégzése után hol lehet mesterszintű képzésben részt venni?
Sehol. A jogász képzésre nem vonatkozik ez a "bolonyai izé".
Én úgy tudom, hogy Pesten van rá lehetőség! Csak azt nem tudom, hogy melyik Egyetemen!
Szerintem az ELTE-n, ott dolgozik a barátnőm, már kérdezem is.
Tényleg van, a honlapjuk www.ajk.elte.hu
Nóra!
Szóban itt kapsz felvilágosítás:
Megadom a ÁJK tanulmányi hivatalának a számát:
483-8000/4635
hétfőtől -szerdáig 13-15.30
péntek 9-11
Köszi szépen Kriszta!
SZIASZTOK!
KRISZTA VAGYOK.ÉRDEKLŐDNI SZERETNÉK AZ IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKKAL KAPCSOLATBAN.ÉN MOST FIGYELTEM FEL RÁ.ÉRDEKELNE,AZ ELVÉGZÉSE UTÁN MILYEN TERÜLETEN LEHET ELHELYEZKEDNI VELE?LEGINKÁBB BUDAPEST?ÉS MILYEN ÁLLÁS LEHETŐSÉGEK VANNAK?RENDŐRSÉGEN...?
ILLETVE ÉRDEKELNE, HOGY TULAJDONKÉPPEN EZ EGY ALAPKÉPZÉS,3 ÉVES.EZT KÖVETŐEN MILYEN SZAKOSODÁSI LEHETŐSÉGEK VANNAK.
SEGÍTSETEK KÉRLEK!ÉS NE HARAGUDJATOK A SOK KÉRDÉS MIATT,DE NEM AKAROK ELKEZDENI,AZTÁN MEG BEFEJEZNI,MERT NEM TETSZIK.JÁRTAM MÁR ÍGY.
MEGTENNÉ VALAKI,AKI JÁRTAS A TÉMÁBAN ,HOGY ÍR NEKEM.
MEGADOM AZ E-MAIL CÍMEM!DE ITT IS MEGFELEL AKÁR.
gyarmati89@freemail.hu
ILLETVE VALAKI ELÁRULNÁ NEKEM ,HOGY A JOGON BELÜL MILYEN TERÜLETEKRE LEHET SZAKOSODNI?
KICSIT SOK KÉRDÉST TETTEM FEL HIRTELEN, DE JOBB VALAMIT LENYOMOZNI,ÉS CSAK AKKOR ELKEZDENI, HA OLYAN,AMILYENNEK ELKÉPZELTÜK.
Te Krisztina, mindenki olvassa, hogy ide-oda kapkodsz. Ha már egyszer felajánlotta neked Kovács Béla úr a segítségét, miért nem használod ki?
BOCSÁNATOT KÉREK A KAPKODÁSOMÉRT,BELÁTOM ÍGY VAN.
AZ OKA AZ,HOGY SAJNOS NAGYON NAGYOT HIBÁZTAM.RENDŐRISKOLÁBA JÁRTAM, DE RÁJÖTTEM ,HOGY ROSSZUL TETTEM.VISZONT KÉT ÉVEM MARADT KI EMIATT,AMI NAGYON BÁNT.MOST IGYEKSZEM JÓL DÖNTENI,HELYRE HOZNI AZ AKKOR ELKÖVETTET BUTASÁGOT.
NEM TUDOK DÖNTENI A KÉT SZAK KÖZÖTT, ÉS MIVEL BELE NEM LÁTHATOK, EZÉRT ITT ÉRDEKLŐDÖM.
ELNÉZÉST KÉREK MÉGEGYSZER!
EGYÉBKÉNT MEGKÉRDEZHETEM KRISZTA11 ,HOGY HOL OLVASTAD A KOVÁCS ÚR NEKEM ÍRT ÜZENETÉT?CSAK MERT AZÉRT KAPOK IDE-ODA ,MERT SENKI NEM VÁLASZOLT DR. MOHOS GÁBOR ÚRON KÍVÜL.
ÉN ÉLNÉK A LEHETŐSSÉGGEL,DE NÁLAM NEM HOZZA A KOVÁCS ÚR ÜZENETÉT!
SZTE-ÁJK levelező topic
Itt lejjebb betettem az ELTE elérhetőségét, ott részletesen olvashatsz arról, hogy az igazságügyi szakon milyen képzésben részesülsz és milyen elhelyezkedési lehetőségeid lesznek. Nem baj ha Miskolcra jelentkezel, a tematika ugyan az.
Azt kellene megkérdezned a rendőrségen, hogy melyik diplomával leszel sikeresebb nálunk. Az igazságügyi egy gyakorlati képzést ad, míg a jogi jogászokat képez.
Államigazgatási főiskolával is van esélyed a rendőrségnél.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN KRISZTA11!
EGYÉBKÉNT MEGÉRDEKLŐDTEM.A JOGÁSZ VÉGZETTSÉGGEL JÁROK OTT A LEGJOBBAN.
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEDET!
§Nóra§! PTE-nél ezt találtuk:
Mesterképzés indítás!
Kedves Kollegina!
Kedves Kolléga!
A PTE ÁJK Kari Tanácsa az igazságügyi szervező képzés továbbfejlesztése
érdekében a képzés mesterszakának beindítását előzetes tervei közé vette.
Az új mesterképzés elindításához nagyon fontos annak a kérdésnek az
eldöntése, vajon az alapszakra beiratkozott hallgatók milyen arányban
mutatnának érdeklődést a mesterszak iránt.
Ezen igény felmérése érdekében kérjük nyilatkozzon arról , Ön az alapszak
elvégzése után beiratkozna-e az igazságügyi szervező mesterképzésre.
Természetesen a válasza Önt a jövőben semmire sem kötelezi , csak
igényfelmérés a célunk.Kérjük a válaszokat a zsuzsa@ajk.pte.hu e-mail címre
szíveskedjenek küldeni.
Üdvözlettel:
Dr.Fábián Adrián
tagozatszervező
Sziasztok!
Én Pécsen végeztem IÜszakon 2006-ban, 2008febuárjában írtam levelet Dr. Petrétei József
Dékán Úrnak. A választ egy kollégája (Bankó Zoltán Dr.) írta meg nekem.
Röviden:
(ezt keresik minden közig. hirdetésben) képzéssel,lásd IÜ képzés tematikája
Ezért kérlek benneteket, hogy fogjunk össze. Itt az idő, hogy harcoljuk ki amit éveken keresztül halogatnak, ennek a végzettségnek a megfelelő helyre sorolását, valamint elismerését. Nem adták e diplomát a kezünkbe 2igen,2nem esetleg tartózkodott válaszért!!!!!
Sziasztok!
BCE-KIK karon (volt államigazgatási főiskola) végzek.
Mennyi idő alatt lehet ezután a jogot elvégezni? Van, amit beszámítanak?
köszönöm
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ha igazságügyi igazgatási szakon végzek, akkor hány féléves lenne nekem a jogász képzés?
Aki
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |