November 17.-én reggel elbucsúzott tőlünk a lányunk,hogy elindul az iskolába és ehelyett vonatra szállt és meg sem állt az apjáig.Kiderült,hogy hetek óta szervezték az akciót.A volt férjem mindent tagad.Azt állítja hogy a kislány önként és minden befolyásolás nélkül tette,amit tett. Tudomásunkra jutott,hogy várták a Keleti pályaudvaron és a jegyet amivel elutazott a helyi vasut állomásra küldték neki.Segítséget szeretnék kérni,hogy ez esetben milyen címen szerezhetnék érvényt a törvény elött,hogy a volt férjem ne tehesse meg ezt a szöktetést mégegyszer?
Ellopták a lányomat!
Ha egy bakfis otthon valamiért "bedurcul", a mai időkben minden különösebb előzetes szervezkedés nélkül is szólhat a külön lakó apjának: apu küldj egy jegyet!...
Vizsgálni kellene azt, hogy nálatok: közted és lányod közt minden rendben?!
Adott esetben akár egy soronkívüli hétvégét is jól eltölthet az apjánál, nem kell ezt rémesen felfogni.
Az elvált szülők ne harcoljanak egymás ellen...
Nem harcolunk.Korlátlan láthatási jogot kapott amivel nem élt.A lányom kedvéért megengedtem,hogy ő járkáljon az apjához,ha az apa erre nem képes.Ezt az idöt arra használták fel,hogy eltervezzék a szökést.A lányom nem került haza... akkor láttam utoljára.A gyámhatóság ideiglenesen 30 napra az apánál helyezte el.Nem volt rossz a kapcsolatunk csak állandóan überelve voltam a volt férjem által.A gyámhatóság közölte velem,hogy a gyermek elhelyezési pert meginditja a volt férjem és addig a lányom nagy valószinüséggel nála is marad.Ezekszerin jóhelyen van egy 14 éves kamasz,egy olyan helyen,ahol rá tudták venni,hogy hazudjon a családjának és szökjön el otthonról? Gratulálok a jogszabályok megalkotóinak.
Azt hogy a ti esetetekben végül is hol van "jó" helye a gyereknek, azt kívülálló megitélni nem tudja.
Az, hogy a lányod jelen idő szerint JÓ helyen van az apjánál is, ezt a gyámhatóságnak kell tudnia, hiszen a felelősségükkel és engedélyükkel maradhat csak ott a kislány.
Ha ott akar lenni, fogadd el, békélj meg - és ha körülötte nincs cirkusz, lehet hogy idővel magától visszamegy hozzád.
persze...én kérek elnézést,hogy ebben a világban bárkit is traktálhattam a problémámmal.... válaszok nincsennek a feltett kérdéseimre de a megítélés máris megadatott.... örülök,hogy jó helyen van.Köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02