van új ötlet?
Évismétlés-Költségtérítés emelkedett
Ez így volt,nem volt infláció az egyetemen:-)
Ez korrekt volt tőluk!
DE A KÉRDÉS NEM EZ!
HANEM,az ,hogy joga volt-e átsorolni más kategóriába,ha nem abba vettek fel!
A másik példa valóban más,de az ELV analóg!
Nekem ez teljesen új, hogy félévente 50 ezer forint, mert eddig még akár hová jártam, sehol nem volt garantált a féléves díj, csak az első félévé. Jellemzően megadják az első félév díját és fenntartják az igényt a változtatásra, ami általában követi is az inflációt, díjtól függően 5-10 ezer forintot emelkedik évenként.
A másik példád azért nem ugyanaz a kategória, mert a hallgató nem költségtérítéses kategóriában volt, hanem államilag finanszírozottban a csoporttársa voltak ktg térítésesek.
Egyéb vélemény van?
Akkor miért van az,hogy egy másik egyetemen (kecskeméti kar) felvették az egyik ismerősömet államilag finanszírozottra (utolsó ilyen évfolyam volt) őt is évismétlésre kötelezték és a következő évfolyam már kizárólag költségtérítéses hallgatókból állt.
Õ mégis az évismétlése ellenére nem került a következő évfolyam követelményrendszerébe és nem kellett egy petákot sem fizetnie........
Analógia van a két eset között..........rosszul látom?
Az egyetem nem azt vállalta, hogy bármennyi idő alatt végzi el az egyetemet, minden évben 50 EFt lesz a tandíj, hanem azt, hogy az adott évfolyamban annyi lesz.
Mivel nem abban az évfolyamban végez, hanem egy másikban (ahol már mindenki más 60 EFt-t fizet) szerintem értelemszerű, hogy annak a szabályai vonatkoznak rá.
Mostanában minden rokonom problémájával ide fordulok:-)
Szeretném,megkérdezni a következőről a véleményetek?
Az uncsimat felvették még 1999-ben az egyetemre úgy,hogy félévente 50 ezer forint költségtérítést kellett fizetnie,önhibáján kívül-ami lényegtelen-évismétlő lett és a következő évfolyamba kerülve már 60 ezer forintot kellett fizetnie félévente.
Az az évfolyam ,amibe felvették végig 5 év alatt 50-et fizetett,tehát nem évközbeni emelkedésről van szó.
Kérdésem az lenne,hogy jogában állt e az egyetemnek őt a 60-as kategóriába tenni,noha az 50-esbe vették fel?
Köszönöm előre is a véleményeket!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02