Kedves Kacsa,
A bona fidei szívemnek vagyok az áldozata:-). Nem szeretem ha nincs harmónia, csak tévedés a világban. Jobb az öröm, mint a bánat az "Ég alatt". De többet nem szólok a jóemberhez. (Remélem, sikerül betartanom). Mintha feladni látszana a dolgot. Én, mint rabulista, ugyan kérem, az nem az én asztalom. Egyébként éljen soká Woody Allen:-).
Websas!
A helyesírási szabályzat nem szabályozza a dolgot, (hallgat a problémáról) a DSc. (esetleg PhD) Dr.-ként írása szokáson alapul, de ezt a szokást általában nem lehet következetesen érvényesíteni az ingadozó gyakorlat miatt. A nem DSc.-ket csupán a szerzett egyetemi végzettségük alapján járó puszta cím: dr. jur., dr. med., dr. med. dent., dr. vet. illetné meg, azonban Mo.-n mindenki a dr.-t (Dr.-t) tüteti fel, a jogászok szinte mindig. Azonban a gyakorló jogászok esetén pár személyt kivéve kizárt a DSc. fokozat, azok is egyetemi tanárok, vagy kutatók (esetenként mindkettő). Ezek a személyek a szakmában közismertek, így a dolog álprobléma. Mivel nincs világos (törvényi) szabályozás, a helyzet felemás, legegyszerűbben a Dr. Gipsz Jakab PhD, Dr. Gipsz Jakab DSc. forma jelent(ene) kiutat a fokozatosok számára, illetve helyes lenne, ha a doctor juris-ok dr. jur. Gipsz Jakab alakban használnák a címüket.
Sunshine after the rain.