Részemről az, hogy mennyi fingatós/nem fingatós tantárgy van, teljesen irreleváns, eléggé "seggelős" típus vagyok, és egyelőre még fogékony a jogi tanulmányokra + érdekel is. Igazából ami nagyon érdekelne, az a Tanulmányi Hivatal eljárása, hogy mennyire rugalmasak, mennyire készségesek. A PPKE-JÁK-on nem igazán jó fejek, sokat is hibáznak, de még állítólag ez sem olyan botrányos, mint ami a KRE-ÁJK-n van (ott viszont hallottam elég szép sztorikat a T.O.-ról). Nagyon meg tudja keseríteni ám egy rosszul működő t.o. az ember életét. Ami még nekem hasznos infó lenne, hogy a tanárok mennyire segítőkészek (tananyag megosztásában, szakdolgozat megírása esetén a konzulensként funkcionáló tanárok segítenek-e, vagy hasonló habitus működik-e ott, mint az ELTE-n , stb.)?
PTE AJK
Hmm... Amikor nem fogadják be a befizetett költségtérítést... Vagy mondjuk a vendéghallgatóként szerzett eredményedet negyedéven keresztül nem rögzítik, és nem tudod felvenni a ráépülő tantárgyat... Ha baj van, nem lehet őket elérni, a hivatalos leveleket elkeverik, akkor majd rájössz, hogy már csak idegileg is be tud tenni eléggé :D Igaz, nekem mindent megcsináltak, csak késve, meg eltűntek az iratok, stb., és csak komoly "fenyegetésre" voltak hajlandóak dolgozni :D
"Majd nem leszel,
eljön az idő, mikor már nem érdekel....... :D" - jó, nyilván most is van egy-két tantárgy, amit nem igazán szeretek, pl. szocjog... Amikor tanulom, akkor néha úgy érzem magam, mint egy bérszámfejtő... :D
"ami nagyon érdekelne, az a Tanulmányi Hivatal eljárása, hogy mennyire rugalmasak, mennyire készségesek."
Tapasztalataim szerint ez mindenütt teljesen személyfüggő, és ebből következően akár egyik napról a másikra is megváltozhat.
Nem kell más, csak hogy a gyors, hozzáértő, készséges "Jolika" helyett holnap odamenjne dolgozni egy "Lassúné Bamba Renáta", oszt jónapot....:)))
„. szocjog... Amikor tanulom, akkor néha úgy érzem magam, mint egy bérszámfejtő..
”
Legalább tudni fogod mennyi jár, ha GYES-re mész.:P
„eljön az idő, mikor már nem érdekel..”
Az én kollégám naponta elmondja, hogy légy büszke arra, amit tanultál, mi a társadalomtudomány doktorai vagyunk.
"Legalább tudni fogod mennyi jár, ha GYES-re mész.:P" - Há-há-há, kár, hogy fiú vagyok... :D
"Komoly fenyegetésre?" - annyira nem voltak komolyak, csak dékáni panasszal, perrel, meg hasonlókkal fenyegetőztem, de elég volt ahhoz, hogy dolgozzanak :D
Az apa is mehet gyes-re.
Pécsnek ugyan az az előnye, ami a hátránya: nincsenek hallgatók. A finanszírozási rendszer oda vezetett, hogy leépülőben van a kar (ahogy az összes vidéki), mert csak az jár oda, aki a Bp-i lakhatást nem tudja finanszírozni (hiszen tandíj mindenhol van), ill. a vonzáskörzetből a levelezősök. Az előnye ennek az, hogy nagyon személyes a viszony az oktatók és a hallgatók között. Kérdés, hogy ilyen közegben egy tanár meddig marad motivált.
Egyebekben osztom Egyjogász véleményét, ez mindig a személytől függ, nem attól, hogy mi az "átlag".
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
„Há-há-há, kár, hogy fiú vagyok... :D
”
:) Tudom. Poén volt.
"Az apa is mehet gyes-re." - Jobban kéne készülnöm a jan. 5-i szocjog vizsgára :/
Miskolc
Szoc.jogi ea. ugyanez a téma. Férfiak is mehetnek gyes, gyed stb.-re. Előadó beböki: -s most nem a kamionon vonagló hímnőstényekről van szó, ugyebár...
Régi sztori, Joghallgatómiskolc talán meg tud erősíteni, persze csak ha a vége felé jár a tanulmányainak. A tanár úr (dr. Szalanics) ugyanis már nincs ott, de imádtuk...
Kár, hogy nem nekem mondtak ilyet a vizsgán. Tudniillik éppen gyesen voltam. :)
Paff...
:)
Mentségére legyen mondva, ez előadáson volt, s akkor még nem - annyira - vadászták az ember minden szavát a... na, nem is mondom kik, meg milyen szervezetek, hiszen te éppen úgy tudod, mint én.
Amúgy mi is elmélkedtünk hasonló dolgon, hogy a baba mellett én lennék gyesen, de nem nagyon érte volna meg.
On
Szia Mosza!
Az orvosdoktor testet gyógyít, a pszichológus lelket, a jogász pedig az élet minden területén előforduló problémát old meg.
Csak nézd végig a fórumon a témaválasztást. A témák ezer felé osztódnak és még nincs is minden a palettán, mert vannak speciális területek.
Keresd az utadat.
Mindenkinek nagyon köszönöm az érdemi válaszát, és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindannyiótoknak!
Segítséget szeretnék kérni.
Egy nagyon kedves ismerősöm sok év kihagyás után nekiveselkedne az hiányzó államvizsga letételére.
Túl a 40-en nem egyszerű ebbe visszarázódnia. Én a biztatással veszem ki a részem, azonban szüksége lenne a felkészüléséhez kidolgozott tételekre is.
Valaki tudna abban segíteni, hogyan mennek most a vizsgák, kidolgozott hatályos tételekkel ilyesmi hol tudnánk hozzáférni?
(PTE-ÁJK jogász)
Mikori az abszolutóriuma?
kb. öt éve védte meg a szakdolgozatát, akkor elment büntetőjogból, ami nem sikerült.
az igazság az, hogy én is államvizsga közepette vagyok, így a rendelkezésemre álló tananyagokat továbbítottam neki, de nyilván nem lesz teljesen oké, mert intézményenként változó a számonkérés és a kijelölt tananyag is.
neki pl. az alkotmányjog közigazgatásjog egy tantárgyba van foglalva.
kidolgozott tételekre lenne nagy szüksége
valaki van itt, akinek folyamatban van az államvizsgája, vagy esetleg a közelmúltban tette?
válasz nélkül továbbgurult a kérésem.
ha esetleg valaki tudna segíteni...
nagyon köszönjük
tényleg nincs itt senki, aki tudna nekünk segíteni, legalább információval?
Biztosan van az egyetemnek valamiféle szabályrendszere erre is, hogy ti. a szakdoga után mennyi időt adnak (vagy mennyi idő telhet el) az államvizsgáig.
Vagy nincs?
van persze, de a kérdésem nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy van-e itt valaki, akinek folyamatban van az államvizsgája, vagy a közelmúltban volt?
elsősorban kidolgozott tételek után érdeklődnénk, pontosabban én csak továbbítom a kérést.
bemásolom, hátha itt is érint valakit:
"(4) A záróvizsga a végbizonyítvány megszerzését követı záróvizsga-idıszakban a hallgatói
jogviszony keretében, majd a hallgatói jogviszony megszőnése után, határidı nélkül, bármelyik
záróvizsga-idıszakban a záróvizsga letétele idején érvényes képzési követelmények szerint letehetı. A
végbizonyítvány kiállításától számított hetedik év eltelte után záróvizsgára bocsátást a KÁB-tól kell
kérvényezni. A bizottság engedélyében – az idımúlásra tekintettel – rendelkezhet az oklevél
minısítésébe beszámító tantárgyak vizsgáinak a megismétlésérıl. "
a kivastagított mondat szerinti feltétel több intézménynél azonos.
tehát még mindig az lenne a kérdésünk, hogy van-e valakinek kidolgozott tételsora a záróvizsga tantárgyakhoz.
vagy információja, hogy hol lehetne ezeket beszerezni?
továbbra is az lenne a kérdésünk, hogy van-e valakinek kidolgozott tételsora a záróvizsga tantárgyakhoz.
vagy javaslata, hogy hol lehetne hozzáférni?
talán 5. éveseket kellene megkeresni...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02