Gürizés minimálbérért


Kacsa11 # 2008.08.27. 20:57

ez pedig kbs-nek...ez nem Cicero asszem:

De inimico noli loquier male, sed cogites

Kacsa11 # 2008.08.27. 20:53

külön reménytelenségnek egy másik Cicero idézet:

Conqueri fortunam adversam, non lamentari decet

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.27. 20:53

Magam sem értem, hogy lehetett olyasmi tartalmat leszűrni shiiva szavaiból, melyek kbs-t ilyen kevésbé civilizált hozzászólásra buzdította

Pedig kétszer is elmagyaráztam. A figyelmeztető lövést is leadtam. Mindez kevés volt.

Kacsa11 # 2008.08.27. 20:48

na ebbe már én is beszállok:
latin nyelvvizsgával szinte kötelező:))))

Ut sementem feceris, ita metes

shiiva # 2008.08.27. 20:46

köszönöm Shirley.

NetBandita # 2008.08.27. 20:45

Shirley5,

nem állok senki pártján, ezt a stílust, amit kbs megengedett magának szintén elfogadhatatlannak tartom, de én mégis inkább árnyalnám ezt a szerencsétlen helyzetet.

Nem sűrűn járok a JF-re, mert nem találom elég barátságosnak, vendégmarasztalónak (sőt gyakrabban mondhatom el, hogy lekezelve éreztem magam). Ennek millió oka lehet, nem is megyek bele. Érdekesek a hírek, sok hasznos funkciója van meg minden, de a fóruméletet, a közösséget - már amennyire én tapasztalom (nem teljeskörű) - bizony megilleti a kritika. Ha az emlékeim nem csalnak, shiiva és kbs között már régóta húzódó ellentét feszül, mely csak tovább gyűrűzik. Ennek láttuk egy negatív kilengését a mai napon. Magam sem értem, hogy lehetett olyasmi tartalmat leszűrni shiiva szavaiból, melyek kbs-t ilyen kevésbé civilizált hozzászólásra buzdította, de ha már ítélkezünk mások felett, legalább az alfától kezdjük el megismerni a történéseket.

Azt nem értem, hogy a h.p. kapcsán hogy jön ide a nőkkel szembeni előítélet (noha elismerem, hogy a nőket sok munkahelyen diszkriminálják már a fizetés szintjén is), de egy h.p.-ból ne vonjunk le ilyen messzemenő következtetéseket. (Ha én azt mondom, hogy h.f. akkor a férfiakat diszkriminálom? Ugyan, kérem!)

No, a lényeg, hogy netovább! Csak felhívtam - a szélsőségek elkerülése végett - a figyelmed, Shirley5, egy apró észrevételemre.

Shirley5 # 2008.08.27. 20:37

Kedves Shiiva!

és mi erősebbek leszünk általa :)
valamint: Fortes fortuna adiuvat. :)

Shirley5 # 2008.08.27. 20:33

Reménytelenség!

sírj, ha jól esik. Add ki Magadból!
De ne süppedj bele, ne ez legyen a vezérelv, mi mentén a napjaid éled. Legyen felépített koncepciód, hogy hogyan tovább és ha valaki építő jellegű kritikát tesz, ne ugorj Neki egyből. Ha nem akarod, ne vedd Magadra, csak ne keseríts el olyanokat, akik már most úgy rendezhetik az életüket, hogy ne legyenek - legalább a munkájuk okán - reménytelenek...
Te leírtad az egyik oldalt, de a személyes érintettség okán a sértettséged - mert van másik oldal is és megérdemli, hogy színt kapjon! -, még ne determinálja a jelöltség pályaképét!
Ütköztessük a véleményeket, lehetőség szerint észérvekkel alátámasztva és dolgozzon ki-ki azon, hogy a helyzet javuljon. Ha mindenki a saját háza táján hozzátesz egy kicsit, talán összeségében is jól lehet kijönni belőle...ne legyünk tétlenek a probléma láttán, hallatán!
Egyébként meg miért nem a jót és a segítő szándékot látod a másik emberben??

Shirley5 # 2008.08.27. 20:22

Kbs!

Komolyan - eltekintve a korodtól, a végzettségedtől és bármilyen "kvalitásodtól" - Te vagy az az ember, aki miatt néha lesütött szemmel kell hallgatni a laikusoktól, hogy milyenek a jogászok...Helyetted is szégyellem magam, leginkább azért, mert a diplománk és a dr. ugyanaz a nevünk előtt...De a színvonalad kritikán aluli...
Arról nem beszélve, hogy jobb, ha összehúzod Magad és nem megyünk bele abba, hogy MÉG MANAPSÁG IS a jogász pálya ALAPVETŐEN FÉRFI KÖZPONTÚ. Vitatkozhatsz Vele, ha akarsz, de a tapasztalatokat nem tudod megcáfolni. Egy nőnél (a h..p.., ahogy Te illetted roppant férfias és magas szellemi színvonalon..) az elhelyezkedés, a helytállás, a fizuemelés még nehezebb, (megjegyezve általánosságban nem csak ezen pályán sajnos..)mégis látod, hogy van, aki képes rá!!!!
Mondd, fel sem merül Benned, hogy a "hiba az Ön készülékében van"???
Keresd Magadban a szálkát és amikor valaki SEGÍTENI próbál, inkább merülj mélyen Magadba és gondolkozz el, hogy Te miért ezen a véleményen vagy a topic-ról/on...
Én kb. Shiivához hasonlóan "jártam el" és képzeld bejött..rém furcsa!! És még ismerek számos "szerencsést", akik nem minimálbérért güriznek (nem mellesleg mi is azt hallgattuk annak idején az egyetemen, h éhen fogunk halni...)!Azoknak üzenem, akiket nem a sírás-rívás és a negatív hozzáállás érdekel ezen a fórumon, hogy igenis lehet és kell próbálkozni és tenni azért, hogy a jelöltség ne legyen kiszolgáltatva!Kezdődik ez a képzettségnél, folytatódik a hozzáállással és a "kiállással"..
Akinek meg ez nem a kenyere, az ne jöjjön/menjen jogra, a sült galambra várakozás könnyű, ámde annál eredménytelenebb...

szóval Kedves Nagybali, tanulni, tanulni, gyakorlatot szerzni és minden eshetőséget kihasználni, ami az utadba adódik. „Mindenki a Maga szerencséjének kovácsa”... Lehet ezzel vitatkozni, csak nem érdemes...Inkább azt tanácsolnám, hogy az energiát, amit az ellentmondásra pazarolnak a pesszimisták, fordítsák építő jellegű témákra!!!Mindezt persze kedvesen írom, de ettől még valószínű el leszek küldve a p...ba, de ez szintén nem engem minősít....

Kedves Nagybali és akit ez még érdekel!
Kacsa "számait" csak megerősíteni tudom, sőt(és sikerült elég sokat látnom ahhoz, hogy általánosíthassak..)!Persze ehhez sok kedvező tényező együttes fennforgása szükséges, de a tendencia mindeféleképpen afelé mutat, hogy a tudás még mindig érték egy ügyvédnél, amiért súlyos pénzeket lehet leakasztani...megbízható, eszes jelöltként valamint alkalmazott ügyvédként is, de a szakvizsga után a "beszámlázós" korszakban is szép summáért lehet dolgozni (szó azon értelmében, hogy minőségi munkát végezni színvonalasan)!

Üdv Mindenkinek!

shiiva # 2008.08.27. 20:14

A malis vituperari laus est.

reménytelenség # 2008.08.27. 19:06

aztán addig sírok,amig meg nem lelem a helyemet.legalábbis nem másokból élek+azt csinálom amiért küszködtem.nem szeretem a tétlen embert!

reménytelenség # 2008.08.27. 19:02

igenis nem kell szégyelni,hogy sírunk!ez egy természetes dolog,ha az ember nem találja magát hasznosnak.nem a drog az igazi megoldás a problémára. nyomjuk ki magunkból a gőzt!és ne nyeljük le!úgygondolom,hogy nem ártok én senkinek azzal,ha néha beírok ide a problémámmal.tudom én,hogy nem fog senkisem felhívni holnap,hogy zoli gyere mert elájultak tőled,és téged akarnak x falu jegyzői székébe!ilyen hülye talán azért még én sem vagyok.de jólesik néha megosztani a problémámat másokkal,főleg /valamilyen értelmű/ kollegákkal.de a sírás közben keresem én a megoldást!

reménytelenség # 2008.08.27. 18:51

úgy gondolom,hogy a probléma,és ennek írásbeli megnyílvánulás ugyanúgy az élet része,és igenis sírni kell.ha van rá okunk!akinek nem tetszik az írjon más topicba.én sem szoktam írogatni összevissza minden topicba.

reménytelenség # 2008.08.27. 18:51

úgy gondolom,hogy a probléma,és ennek írásbeli megnyílvánulás ugyanúgy az élet része,és igenis sírni kell.ha van rá okunk!akinek nem tetszik az írjon más topicba.én sem szoktam írogatni összevissza minden topicba.

reménytelenség # 2008.08.27. 18:44

nem értem,hogy miért kell feltétlenül vitázásnak felfogni amit az ember ír.én azért írom ezt mert nekem ez a váleményem.elég szomorú,hogy néhányan nem értik meg ,hogy az embernek van önálló véleménye.,és attól,hogy neki jó ,még attól nem bitos,hogy másnak is jó.akkor van baj amikor ezt a hülye álloptimista véleményét rá akarja erőltetni az emberre.lassan kezdem magamat úgy érezni,mint rákosi alatt/vagy hitler alatt?/én nem akarok a tényekről itten senkivel sem vitatkozni.

Kacsa11 # 2008.08.27. 18:03

akkor sem ildomos...de ebbe most ne menjünk bele.
írtam neked a másikon.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.27. 17:54

Nem jelöltként: kétszeres nagyapaként.

Kacsa11 # 2008.08.27. 16:54

jelöltként mondani valakire, hogy taknyos...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.27. 16:42

Na shiva, most már tényleg kiprovokáltad: elmész te a nagy büdös ... commonne lawba azzal együtt, amit "bevonzasz" az életedbe. Taknyos hülyepicsa!

Kacsa11 # 2008.08.27. 16:28

bár asszem alapvetően egyetértünk, csak elbeszéltünk egymás mellett...

Kacsa11 # 2008.08.27. 16:23

Kedves Egyjogász,

sajnálom, ha félreérthető voltam, pedig szerintem egyértelmű, hogy mikor írtam az általánosról és mikor a szélsőségről...

  1. 750-1milla: ez nk-i irodánál általános. írtam, hogy nk-i irodánál. ergó egyéb irodát nem kívántam említeni abban a bekezdésben.
  2. írtam, hogy intézményesített rabszolgaság...szerinted mit érthettem alatta?
  3. arra a nk-i irodára kiváncsi lennék, amelyik így fizeti az alkalmazottait...a pincsi kutyámat nem bíznám rájuk.

(másrészt meg kell kérdeznem, hogy nk-i iroda volt-e tényleg, vagy olyan kis ill. közepes magyar iroda, mely tagja egy nk-i hálózatnak...nem mindegy ám!)

  1. nem mondtam. nem is kell, hogy ez így van, így lesz, vagy hogy ez így lenne jó. van, aki a közigbe megy, van, aki bíróságra...stb. csak azt mondom, hogy aki akarja és megvan hozzá a tehetsége, az elérheti. van rá lehetősége.
shiiva # 2008.08.27. 15:45

egyjogásznak tök igaza van.

ugyan én az optimistább oldalon vagyok a vitában, de egy szóval sem mondtam, hogy milliomos lesz itt mindenki, csak azt, hogy ha nem áll ki magáért, akkor nagy valószínűséggel biztosan nem.

és ezt továbbra is tartom, méghozzá általánosságban is.

lawkoto@freemail.hu # 2008.08.27. 15:38

én most kezdtem saját irodában, egy nap alatt megkeresem, ami jelöltként egy hónap alatt.

Hogy az igazság minden szeletét kibontsam, ebben a hónapban eddig 2 ilyen nap volt... :-)

Egyjogász hozzászólása végre teljesen értelmes és elfogadható volt, nem hagyhattam .-)

Egyjogász # 2008.08.27. 15:26

Az a gond ezzel a topiccal, hogy egyedi, megítélésem szerint kirívó eseteket általánosként kívánnak beállítani, ami véleményem szerint félrevezető lehet.

Attól, mert egy ügyvéd ismerősöm villamossal jár, nem fogom itt megfellebbezhetetlen igazságként deklarálni, hogy az ügyvédek villamossal járnak, de ellenpéldaként említhetem, hogy ma ültem egy fiatal ügyvéd cca. 30 millás Mercijében, ennek ellenére azt sem fogom itt előadni, hogy gyerekek, menjetek ügyvédnek, mert 1-2 éven belül csodakocsitok lesz.

Én készséggel elhiszem, hogy
"nk-i irodànàl kb. 750ezer – 1 millió között keres a frissen szakvizsgàzott ügyvéd.", de talán hozzá kellene tenni, hogy van olyan iroda, ahol baromi nagy szerencsével, lehet olyan kezdő ügyvéd, aki kereshet ennyit.

Meg azt is hozzá kellene tenni, hogy ennyi pénzért ügy leamortizálják és kizsigerelik a kezdő ügyvédet, hogy kérdés, hogy ez kinek éri meg.
(Egy 32 éves ismerősöm most hagyott ott egy ilyen csodaállást, mert a papája - aki orvos - mondta neki, hogy ha így folytatja 35 éves korára elpatkol vagy rákban, vagy infarktusban.)

De a valós képért azt is meg kellene említeni, hogy van olyan nk. iroda is (szintén valós példa, ott dolgozó érintett mondta el), ahol a jelölteknek minimálbért adnak (ugyanis annyi van belőlük, hogy még így is tolonganak a helyekért), és szakvizsga után megajánlanak br. 220.000-et. Ja, havonta és kemény magyar forintokban, nem euróban.
Ha pedig nem tetszik el lehet menni.

Azt azért ne mondja nekem senki, hogy a magyar egyetemek által évente ontott több ezer végzett jogászból (akár két nyelvvizsgával) 3-4 éven belül a többség 1 millás fizetéssel fog rendelkezni.
Biztos lesznek ilyenek is, de azért nem kellene itt hamis illúziókat kelteni....

Legislator # 2008.08.27. 15:17

Én nem gondolnám, hogy az embereket ilyen egyszerű módon két táborra lehetne osztani.


Sunshine after the rain.