Gürizés minimálbérért


Kacsa11 # 2008.08.28. 09:37

ha nincs màs mércéd, csak ez, akkor ne méregess vele.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.28. 09:34

Te halálkomolyan azt állítod, hogy a szakmai tudás lemérésének alfája és omegája a jogiforum fórum rovatában adott tanácsok gyakorisága?

A csúsztatás csúnya dolog. Sem komolyan, sem komolytalanul nem állítottam ezt. De első megközelítésben elfogadható indikátor, különösen, hogy nekünk egymással kapcsolatban nem is áll más mérce a rendelkezésünkre.

Kacsa11 # 2008.08.28. 09:31

Kedves Mohos doktor,

igazad van, én is egyre inkàbb egy monty phython-i boszorkànyper szereplöjeként érzem magam.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.28. 09:31

Most magyarázzam el ötödször is? Úgysem értitek.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.08.28. 09:30

Ez az ingyencirkusz jobb, mint a kabaré.

Kacsa11 # 2008.08.28. 09:29

Kedves reménytelenség,

a legutóbbi hozzàszólàsom nem neked lett cimezve...

nem azt mondom, hogy nem értettem meg amit irsz, csak azt, hogy amit most irtàl, azt nem làtom teljesen összeegyeztethetönek azzal, amit régebben irtàl.

Kedves Mohos doktor,

sajnos ez inkàbb egyre rosszabb...

shiiva # 2008.08.28. 09:26

KBS: "szakmai tudás, a képességek legfeljebb átlagosak" - ezt honnan sikerült leszűrnöd?

Te halálkomolyan azt állítod, hogy a szakmai tudás lemérésének alfája és omegája a jogiforum fórum rovatában adott tanácsok gyakorisága?

Az önéletrajzodba is bele szoktad írni?

reménytelenség # 2008.08.28. 09:25

hogy én mekkora hülye vagyok!!?

Kacsa11 # 2008.08.28. 09:24

a hozzàszólàsod végi gondolatmenethez csak annyit, hogy ahol dolgozom, nem ritka a nyelvtudàs, söt még az enyém szàmit gyengének (tekintve, hogy ök anyanyelvi szinten beszélik)
szóval azt kell gondolnom, hogy valami màsért fizetnek...

reménytelenség # 2008.08.28. 09:24

sajnálom,ha nem értettek meg...

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.08.28. 09:23

Egyre jobb.

Kacsa11 # 2008.08.28. 09:20

majd pont te fogod felmérni a szakmai tudàst meg a képességeket...

miért nem tudod megàllni, hogy beszólogass?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.28. 09:17

nem teljesen értettem egyet KBS és tsai kilátástalan helyzetértéke­lésével
Kedves kollégák! További tisztázandó részletek és eloszlatandó félreértések bukkantak fel.
Soha nem mondtam, hogy kilátástalan lenne a helyzet. (Ha így gondolnám, rég kiszálltam volna belőle.) Kifejezetten - expressis verbis - elmondtam, hogy meglehetősen elégedett vagyok azzal a munkával, azokkal a feladatokkal, amelyeket ügyvédjelöltként most végzek; és az is elégedettséggel tölt el, hogy minden nappal közeledek az ügyvédi hivatás felé, amely hivatással egymásnak lettünk teremtve.

Ennélfogva Drpici kérdése is félreértésből fakad, de azért válaszolok rá. Sok embert ismerek, akinek sikerült. Hogy közeli példákat hozzak: nekem sikerült jogi diplomát szereznem, és - ami nehezebb volt - sikerült ügyvédjelöltként elhelyezkednem úgy, hogy még fizetést is kapok. Ha nem is több százezer nettót.
ObudaFannak sikerült, ma már ügyvéd, és szvsz minden esélye megvan rá, hogy néhány év alatt Budapest egyik legismertebb, legelismertebb és jól kereső ügyvédje legyen. (Megjegyzem, ez az imponáló tudású kolléga sem húzott túl fényes fizetést jelöltként.)
Még azt is elhiszem, hogy Kacsának meg Shiivának sikerült. Kicsit csodálkozom, de láttam már ilyet. A szakmai tudás, a képességek legfeljebb átlagosak, de a nyelvtudásuktól hasra esnek. Piac: azért fizetnek, ami ritka, még ha valójában nincs is szükség rá. Nálunk ma a magas szintű nyelvtudás a ritka.

reménytelenség # 2008.08.28. 09:16

és nincsen kitéve a piac kegyetlen törvényeinek

Kacsa11 # 2008.08.28. 09:16

Kedves reménytelenség,

most összezavartàl...:)

reménytelenség # 2008.08.28. 09:15

gondolom,hogy ő nem vállalkozó...

reménytelenség # 2008.08.28. 09:14

persze tiszteletben tartom a demokrácia elveinek megfelelően azt,akinek jó így minden ahogyan van,vagy legalábbis óvatosabban fogalmaz..

reménytelenség # 2008.08.28. 09:12

Kedves dr Pici!Mint mondottam,tudom én,hogy mi a megoldás a bajomra.természetesen nem várom,hogy ezt te mutasd meg nekem.remélem tisztában vagy vele,hogy az ember saját problémáit senki más nem fogja megoldani,és itt mostan nemcsak a pénzről beszélek.nekem az van bőven.mint mondottam már,strici vagyok+gyeden én nevelem a fiamat..-jelenleg!AZ ELVEKRŐL!Kedves kollega!Miért gondolod azt,hogy mert van véleményem, akkor én már a te segítségedre szorulok.?hisz nem is kértem senkinek a segítségét sem.?Egyszerűen csak elmondom a véleményemet a jogászi szakma érdekében!én jelenleg a legvérzőbb problémát az oktatásban látom.-mint mondottam.olyan ez a beszélgetés/majdnem/-mint mikor anna braunék nevetve vígadtak,az ostromló szovjetek ágyúhangjai alatt.bocsi,de én nem kérek belőle.

Kacsa11 # 2008.08.28. 09:09

én nem csondàlkoztam, hanem kifejezetten felkértem nàlam hozzàértöbb embereket arra, hogy mondjàk meg squeeze out-ra van-e lehetöség az Gt szerint...

ezt viszont nem tudom màsként értékelni mint ràcsodàlkozàs:

"Egyik bank kölcsönöz a másiknak, és értékpapírokat kér óvadékként? Vagy mi?"

(overcollateralization 2008.08.12. 10:52)

a Részvényes/Hitel/Felszàmolàs topic-ban (elsö alkalom, hogy a fórumra irtam) meg te voltàl, aki beszólogatott, mert idegen kifejezéseket hasznàltam...
inkàbb hagytad volna annyiban, ha nem tetszik, ahogy a kérdéseket felteszem...

Ebben a topic-ban sem neked irtam, te mégis jöttél és mindent magadra vettél, és kezdtél beszólogatni az embernek.

bocs, ha nem hagyom magam.

Kacsa11 # 2008.08.28. 09:02

talàn mi lenne, ha nem szólogatnàl be senkinek?

vagy én is megadjam a topic cimet, ahol belém kötöttél? (egyébként ebben a topic-ban is te kötöttél belém...)

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.28. 08:59

pont te csodálkoztál rá a bankközi kölcsönre, ahol értékpapírt tesznek óvadékba biztosítékul…

Csodálkozott ám az öregapád! Meg te azon, hogy a magyar társasági jog nem engedi meg, hogy egy kft-tagot másik tag az üzletrésze eladására kényszerítsen. Álljunk már meg egy pillanatra!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.28. 08:57

KBS: íme a topic, amiben anno találkoztunk, megkerestem Neked: http://www.jogiforum.hu/forum/17/14603
Az egy vita volt, semmiféle " beszólást nem látok. Ha neked egy ilyen vita elveszi a kedved a további tanácsadástól, szakmai véleménynyilvánítástól... Btw: ebben a rovatban tényleg kemény beszólásokkal sem tudtam elvenni a kedved. Akkor most hogy van ez?

P.s.: Nem azért kérdeztem a rovatcímet, mert kételkedtem az ütésváltás megtörténtében. Azért kértem, hogy elnézést kérjek, ha indokolatlanul "beszóltam"- de nincs miért.

shiiva # 2008.08.28. 08:14

figyeljetek, azért a hozzászólások sorrendjére figyelni kellene, mielőtt szidtok minket, "sztárjogászokat"...

Kacsa is, és én is KIZÁRÓLAG AZUTÁN tettünk említést arról, hogy mi kb mivel foglalkozunk, miután KBS beszólt nekünk, megkérdőjelezve, hogy egyáltalán BÁRMILYEN jogi szakmai területhez értünk-e...

hagytuk volna rá...?

banyek, én spec. egy NAGYON PICIKE, SZŰK jogterületen dolgozom, pont azért nem is írom le, hogy milyen területen, mert egész picire szűkülne a kör, és ezt nem szeretném.

és tisztában vagyok vele, hogy pl. halvány lila gőzöm sincs mondjuk az öröklési jogról vagy a családjogról (leszámítva, hogy egyetemen megtanultam őket).

sőt, azzal is tisztában vagyok, hogy nem lehet a jogterületeket úgy rangsorolni, hogy "jobb, meg legjobb, meg sztárterület", a FRÁSZT.
nemrég egy rokonomnak öröklési ügyben kérdése volt, és bevallom őszintén, megizzadtam, mire megtaláltam neki a megfelelő választ...
és ezer más jogterület van, ahol engem SEPERC ALATT ki lehetne végezni, ha nem hagynának időt felkészülni.

csakhogy - ahogy írtam a topic legelején valahol - nálunk az egyetemen a legelső órát egy tanárunk azzal kezdte: baromi sok jogász van, nem lesz könnyű, ő azt javasolja, hogy harapjunk rá egy számunkra izgalmas jogterületre, és abban váljunk a lehető legtájékozottabbá mielőbb, és aki így tesz, annak nagy esélye van jó helyet találni.

és én ezt egy baromi hasznos tanácsnak tartottam, és megfogadtam, és lám, itt ülök egy cégnél, akivel megegyezik a kedvenc szakterületünk, és azonnal felvettek az 1. interjún, mikor látták, hogy az összes évfolyamdogám, a szakdogám ebből írtam, és csupa olyan szakmai gyakorlaton voltam nyarakon, ami ebbe a témába vág, sőt elvégeztem egyetem mellett egy másik 2 éves tanfolyamot ennek a témakörnek a nem jogi részét tanulva...

VAGYIS NEM VAGYOK "SZTÁRJOGÁSZ", soha nem állítottam ilyet, és ha esetleg a hozzászólásaimból bárkinek ez jött volna le, elnézést kérek.
TÉNYLEG nem vagyok az, és nem is tartom magam annak.

folytatásként pedig szó szerint bemásolhatnám Kacsa 09:45-ös bejegyzését, 1:1-ben ugyanezt gondolom én is a részvételünkről és annak lehetséges céljáról vagy urambocsá értelméről ezen a fórumon.

bandeeraz # 2008.08.28. 08:08

Én is szoktam nézni azokon a válaszokon, amelyek szinte csak jogszabályidézetből állnak. Az nem jogászi munka, hogy valaki megtalál egy paragrafust, és örül neki. Ugye a jó jogász úgy gondolkozik mint egy filozófus, és úgy ír, mint egy paraszt. Kár, hogy ez inkább fordítva szokott lenni:))))

Kacsa11 # 2008.08.28. 08:08

úgy értettem, hogy külföldre tanulni némi idöre...