Gürizés minimálbérért


reménytelenség # 2008.08.26. 11:57

néha úgy érzem kedves Kacsa,hogy te fizetett tapsoló vagy.?lehet nem jól érzem

Kacsa11 # 2008.08.26. 12:02

Kedves reménytelenség,

és mihez tapsolok?

Elsi # 2008.08.26. 12:07

Reménytelenség! Ne haragudj, de olyan bugyuta, ostoba hozzászólásaid vannak folyamatosan a témában, hogy szerintem jobb ha Te nem minősítesz itt senkit.
Szerintem Te egy dolog miatt nem tudsz rendesen elhelyezkedni: az az értelmi színvonal, ami a hozzászólásaidból kitűnik, nem elég a jogi pályára.

reménytelenség # 2008.08.26. 12:08

vagy az is lehet,hogy az állam fizet.jó neked ha ez így van,de ez itt a jogász gettó,vagy a csöves jogászok klubja,azaz akik túl későn végeztek,és nincsen segítő papa,vagy mama,és akiket elkapott az élet gépszíja,vagy egyszerűen azok,akiket Spártában már ledobtak volna csecsemőkorúkban a hegyről.

Elsi # 2008.08.26. 12:09

Reménytelenség! Ne haragudj, de olyan bugyuta, ostoba hozzászólásaid vannak folyamatosan a témában, hogy szerintem jobb ha Te nem minősítesz itt senkit.
Szerintem Te egy dolog miatt nem tudsz rendesen elhelyezkedni: az az értelmi színvonal, ami a hozzászólásaidból kitűnik, nem elég a jogi pályára.

reménytelenség # 2008.08.26. 12:16

elsi gratula neked.te biztosan nagyon okos vagy!nem értem miért nem nyitottok egy másik topicot.hisz ti olyan okosak vagytok.miért alacsonyodtok le hozzánk.?nem is értem mit kerestek itt.

Kacsa11 # 2008.08.26. 12:18

Kedves reménytelenség,

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Elsi # 2008.08.26. 12:33

Nem értem, hogy az "alacsonyodtok le hozzánk" esetében miért használtál többes számot, mert Te vagy itt az EGYETLEN, akinek a szintjére még lesüllyedni se lehet.
Eddig nem nagyon írtam a fórumba, viszont rendszeresen olvasom.
Megtisztelnél vele, ha többet nem írnál ebbe a témába.
Sok értelmes hozzászólást olvastam már itt (kbs, Kacsa, Ginzen, Legislator). A Te hülyeségeid viszont elég zavaróak.
Ha mégis írsz, akkor legalább egyszer olvasd át, mielőtt elküldöd. Hátha akkor nem lesz benne olyan szókapcsolat, hogy "miert nem nyitottok".
köszi.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.08.26. 12:53

Ha ez tovább folytatódik, kérni fogom a topic törlését.

Tiszteletet kérnék egymás iránt.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.26. 14:04

Van egy furcsa szó: empátia vagy mi...

Kacsa11 # 2008.08.26. 15:37

Kedves kbs,

ez most nem empàtiàról szól.

hanem arról, hogy pàran úgy gondoljuk, hogy tehetünk azért, hogy jobb legyen.
és ezen véleményünknek - horribile dictu - hangot merészeltünk adni.

pàran meg reménytelennek làtjàk a helyzetet...
ök most ezért minket sznobnak, nagyképünek, fafejünek meg mittudoménhogymégminek néznek.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.26. 15:39

Igen. De nem azért. :)

Kacsa11 # 2008.08.26. 15:42

"Ó, szent együgyüség!"

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.08.26. 15:48

Szegény jóemberrel úgy bántok, mint Odüsszeusz azzal a közkatonával, aki a hadigyűlésen beszólt a hadseregparancsnoknak.

shiiva # 2008.08.26. 21:10

guba emlékeztetett rá, hogy nem válaszoltam még arra, milyen kiállásra gondoltam.

az, hogy az ember hogyan tud magáért kiállni, szerintem nagyon-nagyon helyzetfüggő, ezért ÁLTALÁNOS "ötlettel", "tanáccsal", vagy - ahogy néhányan automatikusan titulálni fogják - "hazugsággal" nem tudok szolgálni.

annyit tudok tenni, hogy leírom, hogy pl. én hogy álltam ki magamért, mikor fizuról volt szó, aztán majd nyugodtan lehet anyázni :)

1.
Míg meg nem volt a diplomám, én is minimálbérért dolgoztam - tanulás mellett, heti 2 napot.
Mikor elmentem az utolsó államvizsgára tanulni haza 2 hétre, a főnököm azzal búcsúztatott el, hogy reméli, maradok náluk, ha diplomás ember leszek.
Ebből nyilván sejthettem, hogy meg van velem elégedve, ezért, mikor visszajöttem egy summa cum laude minősítésű diplomával, bementem hozzá, és mondtam neki, igen, maradok szívesen, de remélem egyetért velem abban, hogy 2 nyelvvizsga + egy ilyen diploma + gyakorlat mellett a minimálbér megalázó lenne, és hozzátettem: a fizetés, amit majd ajánl, számomra jelzésértékű lesz a tekintetben, hogy mennyire elégedett velem és mennyire akar megtartani.
Vagyis nem mondtam összeget, csak ezt, de az eredménye az lett, hogy a fizetésem jelentősen emelkedett (nem mondom mennyivel, mert úgysem hiszitek el).

2.
Mikor már 1,5 éve dolgoztam diplomával a cégnél (nem ügyvédi iroda, de ezt korábban már említettem), és úgy éreztem, illene egy fizuemelést kapnom (pl. túl voltunk egy teljes átvilágításon, ahol semmi nagy kockázatot rejtő hibát nem találtak a szerződésekben, amiket írtam), bementem a főnökömhöz és azt mondtam neki: Én írom a cég összes szerződését, így pontosan tudom, ki - milyen végzettséggel és képességekkel - mennyit keres. Ennek alapján úgy érzem, jogos igény a részemről az emelés, tekintve, hogy nálam kevésbé képzett emberek sokkal többet keresnek, mint én.
Vagyis ismét nem mondtam összeget, csak ezt, de az eredménye az lett, hogy a fizetésemet 2x annyival emelte meg, mint amennyivel én reméltem, hogy fogja...
(ismét nem mondok számokat, mert....)

Hát valahogy így megy ez nálam.
De tudom, tudom, úgyis hazudok... :)

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.26. 21:30

De szép... S mint már mondtam, mesélni én is tudnék. A Sein és a Sollen problematikája, ugye.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.26. 21:32

Nem hazudsz - confabulálsz. Ami nagy különbség. (What a difference - hogy Kacsa is értse.)

Kacsa11 # 2008.08.27. 07:22

tényleg jól haladsz az angollal,
de a gyermekpszichológiàval kevésbé...
filozófiai tudàsod viszont egyenesen lenyügöz!

ennek ellenére shiiva megoldàsa müködöképes lehet, tapasztalatból mondom, csak meg kell talàlni a megfelelö alkalmat, amikor elsütheted...
(gólhelyzetben volt és berúgta - sokan észre sem veszik, hogy helyzetbe kerültek...és legalàbb ennyien nem merik/akarjàk/zsarolàsnak tartjàk berúgni)

Judit_31 # 2008.08.27. 07:42

*

Hogy ennek miköze a "Gürizés minimálbérért"-hez, halvány "fogalmam" sincs! :-)

*

Kacsa11 # 2008.08.27. 08:35

a sok szkeptikust azért megkérdezném, hogy szerintük mi lenne a megoldàs? (mert azt màr nagyon tudjàk hajtogatni, hogy mi nem megoldàs...)

bàr valszeg azt fogjàk mondani, hogy nincs megoldàs, hiszen ezért szkeptikusak, és güriznek minimàlbérért...
(ha tudnànak bàrmilyen megoldàst, màr nyilvàn többért dolgoznànak)

shiiva # 2008.08.27. 11:09

Kacsa, ne viccelj már, MEGOLDÁSRA itt senki nem kíváncsi, én már rég rájöttem, hogy ez itt valójában semmi több, mint nyivákoló, sebnyalogató, magamat-sosem-de-másokat-mindig hibáztató, anyázó topic...

egy biztos, KBS a szociológusok minta-válaszadója lenne...

"Számos kutatás összefoglalásaként az az eredmény született, hogy a magyarok általában irigyek mások sikereire, és a győztes, sikeres emberhez gyakran kötnek negatív tulajdonságokat. Például a gazdagok a legtöbb magyar szemében tisztességtelen emberek.
Készült egy olyan felmérés is, ahol általánosságban kellett beszámolni egy átlagos magyar sikeres ember tulajdonságairól, és egy általunk ismert, és sikeresnek tartott személyről. A két leírás nagy mértékben különbözött egymástól. Míg az általunk ismert sikeres embernek elismerjük a tehetségét, és csak az utolsó helyeken említjük a jó kapcsolatokat, szerencsét, addig a magyarok fejében élő sztereotípia szerint a tipikus magyar sikeres ember elsősorban a kedvező anyagi helyzetének, és a jó kapcsolatainak köszönheti sikerét, és erkölcsi tartást már nem is feltételezünk az illetőről.

Ezzel az eredménnyel van összhangban az a kimutatás is, mely szerint a magyarok a sikerhez az alábbi fogalmakat párosítják: immoralitás, agresszió, gátlástalanság, mások eltiprása. Ugyanígy jellemző annak a negatív magyarázatnak is a hozzáfűzése, miszerint "hiába sikeres, nem boldog", vagy "sikeres, de bele is betegedett", illetve a harmadik legtipikusabb reakció (csak nők esetében) a "sikeres, de nincs családja". Ugyanakkor szeretünk mások sikerében sütkérezni. Azaz arra büszkék vagyunk, ha híres embereket ismerünk. Közelről ismerve büszkék vagyunk rájuk, elismerjük őket, messziről azonban leginkább a negatív hatások dominálnak."

(Az idézett előadás a Stratégiai Menedzsment Tanácsadó Kft. szervezésében, és a Magyar Public Relation Szövetség társ-rendezésében megtartott két napos Hírnévmenedzsment konferencián hangzott el.)

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.08.27. 11:19

Miért, amit itt idéztél, az nem igaz ?

shiiva # 2008.08.27. 11:27

mármint mi igaz?

nagybali # 2008.08.27. 11:28

Felmerült bennem egy kérdés. A téma érzékenysége miatt leírom: nem provokálni szeretnék, 3. éves joghallgató mivoltomból fakadóan tényleg nem tudom.

A helyzet a jelöltek esetében láthatóan nagyon rossz. Alacsony fizetés, túlkínálat.
Én arra lennék kíváncsi, hogy a kezdő ügyvédeknél mi a helyzet?
Egyik hozzászólásban olvastam, hogy mondjuk egy jelölt a principális bevételének 10%-at kapja kb.
Tegyük fel 100.000 ft esetében az ügyvéd bevétele 1.000.000 ft, ami azert nagyon szep kereset Mo-on.

Egyszerűen megfogalmazva: Egyértelmű, hogy a jogi egyetem elvégzése után a jelölt rosszul keres. De érdemes nekivágni, abban a reményben, hogy 3-4 év jelöltködés után ügyvédként már ilyen szép jövedelme lesz az embernek? (Tekintsünk most el attól, hogy van akinek felkopik az álla és van aki 5-6 millát is megkeres, a fő csapásvonal érdekel, az átlag)
Köszönöm, gurizés mentes szép napot! :-)

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.08.27. 11:43

Aki 6 év múlva akar ügyvédi praxist indítani, annak már nem lesz lehetősége nagy ügyfélkört kialakítani. Azért, mert az elmúlt 6 évben 18 ezer jogász végzett, jelenleg 11 ezer ügyvéd van az országban. A közigazgatásba kell bejutnod, ha jogászként akarsz dolgozni.