Továbbtanulás

Dia:) # 2014.09.14. 11:29

Sziasztok!

Véleményeteket, tanácsotokat szeretném kérni. Most fogok végezni (decemberben) a közgazdász MSC-s képzéssel, és azon gondolkodom, hogy azután elkezdjek-e valamilyen jogi területű szakot vagy az osztatlan jogász képzést, levelezőn.

- Hogy gondoljátok, érdemes belevágni 24 évesen?
- Levelező-állami tagozatra lehet-e kérni kollégiumi férőhelyet, valamiféle ösztöndíj pályázható-e?
- Egy másik kérdésem, hogy amennyiben elkezdtem már a képzést, és szeretnék átmenni egy másik felsőoktatási intézménybe, hogy ott folytassam, beszámítják-e az addig tanult tárgyakat?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Dia

Klaudia

Gratianus # 2014.09.15. 03:40

Szia Dia! :)

Csak bíztatni szeretnélek, hogy szerintem érdemes jogi képzésbe belevágni. Én 35 éves fejjel próbálkozom ezzel, elsőéves vagyok az ELTE-n (levelező, jogász szak), de már az első hetek tapasztalata azt mutatja nekem, hogy mivel nagyon érdekel a jog, ezért tényleg örömömet lelelem az előadásokon való részvételben.
A követelmények valóban magasnak tűnnek, ahogyan az első információkat kaptuk, de messze nem reménytelen a helyzet. Tehát a lényeg: ha szeretnéd, bátran vágj bele! (24 éves fejjel is)

Nem minden egyetemen hirdetnek állami ösztöndíjas helyeket levelezős képzésben, így ennek jól nézz utána helyben, és azt is ott tudod megkérdezni, hogy pontosan milyen támogatási lehetőségek vannak.

Átjelentkezésnél van lehetőség kreditátvitelre, de nálunk pl. 75%-os egyezést követelnek meg a tanszékek, hogy valamit elfogadjanak, igazolást kell vinni a pontos tanmenetről, úgyhogy azért nem olyan egyszerű a dolog. Szerintem érdemes egy helyen elvégezni az egészet, persze ha ez megoldható.

Summa summarum: hajrá! :)