Sziasztok! Van itt olyan, aki a közelmúltban sikeresen teljesítette a versenyvizsgát?
Fogalmazói versenyvizsga
- 1
- 2
Sziasztok!
Most diplomázom, bírósagra szeretnék jelentkezni majd fogalmazónak (Fővarosi Törvényszékre) és érdekelne, hogy mennyire nehéz bejutni, mennyire van túljelentkezés, a versenyvizsgával kapcsolatban kinek, mi volt a tapasztalata?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Igen, kézzel kell, alá is kell írni.
Elnézést, valóban pontatlan voltam, pontosítom: fogalmazói versenyvizsga jelentkezési időszak van.
A számomra kétséges jelentkezési lap kitöltési módról 3/2016. (II. 29.) OBH utasításban ennyi van írva:
"A pályázathoz a benyújtásával egyidejűleg csatolni kell:
- a 2. melléklet szerinti jelentkezési lapot (a továbbiakban: jelentkezési lap) kitöltve,"
A motivációs levélről viszont így szól az utasítás: "A motivációs levél terjedelme legfeljebb kettő - 12-es betűmérettel, géppel írott - A/4-es oldal lehet."
Ha jól értelmezem, akkor nem feltétel hogy a jelentkezési lap is géppel legyen kitöltve. Pdf formátumban lehet letölteni a honlapról.
Egy jogász ne állítson hamisan.
A jelentkezés március 01.
A versenyvizsga első része 03. 15.,
második része 03. 28.
A túljelentkezés egyelőre hírverés.
Bírósági versenyvizsga zajlik jelenleg. Négyszeres túljelentkezésekről lehet hallani, szóval csak amolyan próba szerencse alapon szeretném megpróbálni.
Kimennek külföldre ilyen-olyan tanulmányi ösztöndíjjal tanulni.
Ha a bíróságra és az ügyészségre is alig találni embert, akkor az a sok jogász mégis hol van?
Közigazgatásba se találunk jogászt és ugyanezt hallom más kollégáktól is.
Szia!
Milyen fogalmazói versenyvizsga van? Ahogy hallom már lasszóval sem lehet bírósági, ügyészségi fogalmazókat találni. Bírók minősíttetik vissza magukat bírósági titkárnak, mert fizetés ugyanannyi munka, felelősség jóval kevesebb. Nézve a Magyarközlönyt egyre több bíró mond le.
Sziasztok!
Egy egészen triviális kérdés, de azért gondoltam megkérdezem. A fogalmazói versenyvizsgára kért, a birosag.hu oldalról letölthető jelentkezési lapot, illetve mellékleteit géppel vagy kézírással kell kitölteni? Egyértelműen nem láttam megjelölve, csak a motivációs levélnél volt írva, hogy géppel kell írni.
Köszönöm a segítséget!
Üdv!
Tisztelt Fórumozók!
Érdeklődni szeretnék, hogy szóbeli vizsga alkalmával csak a kiadott kérdéssorból tesznek fel kérdéseket, vagy az egyes kérdéseket felölelő témából szoktak olyat is kérdezni, ami nem szerepel a kérdéssorban? Köszönöm előre is a szíves válaszokat. :)
Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném kérdezni, hogy fogalmazói versenyvizsga szóbeli részén csak a kiadott kérdéseket szokták kérdezni, vagy a témáját érintő de a kérdéssorban nem szereplő kérdéseket is szoktak a vizsgázóhoz intézni?
Köszönöm a szíves válaszokat!
Tisztelt Fórumozók!
Érdeklődni szeretnék, hogy előfordult-e Magyarországon olyan eset, hogy valakinek sikerült "rite " minősítésű diplomával sikeres fogalmazói/titkári felvételi vizsgát tennie.
Segítő válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Az előző évek során mikorra tűzték ki a versenyvizsga írásbeli részének időpontját? Október első napjaira vagy esetleg később?
Kérdéssorok itt:
http://www.ajk.elte.hu/…2_fogalmazoi?…
Szóbeli kérdések itt:
sziasztok!
a bíróság.hu-n nem elérhetőek már a korábbi versenyvizgsa kérdéssorok. van esetleg valakinek lementve ilyen régebbről? ha igen, nagyon hálás lennék annak, aki elküldi a luca kukac laze pont hu emailcímre! előre is köszönöm!
Még biztosan alakul majd a véleményem arról, hogy merre orientálódjak, azért köszönöm.
Ha egyes bírókra, ügyészekre gondolok, túl erős szelekció nem lehet arrafelé. (Persze, ugyanezt az ügyvédekről még inkább el lehet mondani, de azt már régen tudjuk.)
Amúgy már régen nem csak a kapcsolatokon múlik.
Olyan értelemben, hogy Sherlock (és sokan mások) szerint nem ez a szakma csúcsa. Anyagilag sem.
Sherlock: Olyan értelemben, hogy többé nem akarom majd ezeket a szakmákat választani, vagy inkább csak rájövök, hogy lehetetlen számomra azzá válni, mert nincsenek megfelelő kapcsolataim a téren?
5 év alatt csak megjön az eszed.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sziasztok! Elsőéves vagyok jogász szakon, és az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg summa cum laudéval tudnék végezni (SZTE), akkor lehetek-e bírónő / ügyész, vagy ez tényleg csak azok számára lehetséges, akik megfelelő rokoni kapcsolatokkal rendelkeznek?
Köszi mindenkinek! :) Anna
Szia! Én három éve versenyvizsgáztam, de nem hiszem, hogy azóta nagyon megváltozott volna a rendszer. A tételsor támpontnak jó, és szerintem bőven elég, ha a jogszabályokat tanulod. Tőlem kérdeztek aktualitásokat is (akkor volt friss Stohl ügye), de ez gondolom bizottságonként változó. Legyél határozott, és ha vmit nem tudsz, akkor bátran vágd ki magad, nem feltétlenül a "száraz" tudás számít.
Köszönöm. A szóbeli tételek átfogják az összes témakört? Láttam, hogy definíciókat is szoktak kérdezni. Ezt milyen mélységben kell tudni? Inkább a jogszabályt tanuljam, vagy az elméletet?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02