Álláskereső jogászok

Egyjogász # 2012.09.21. 09:58

Na újabb végrehajtói iroda keres végrehajtási ügyintézőnek jogászt (lehetőleg szakvizsgázottat), úgy tűnik tényleg ez van, el kell fogadni.

Egyébként amikor én végeztem, az egyik csoporttársam ment el végrehajtónak, akkor körberöhögtük, hogy ehhez minek tanult 6 évet a jogon. Viszont anyagilag nagyon bejött neki, az igaz, hogy szorosan vett jogi munkát nem nagyon végzett.

Ma meg már úgy tűnik, egy szakvizsgázott jogász annak is örülhet, ha egy végrehajtó (akiknek a többsége nem jogi végzettségű tudomásom szerint) alkalmazza jegyzőkönyvvezetőnek vagy vh. ügyintézőnek.

És a jogi karokon még mindíg túljelentkezés van, és évente ontják a frissen végzett jogászokat....., lehet, hogy nem is túloztam azzal a krumlisütős hasonlattal????

Rexor # 2012.09.21. 09:00

Igen, csak amcsiban az a különbség, hogy eléggé gyakorlatias jellegű a képzés, plusz az oktatók is neves gyakorlati ügyvédek/bírók, nem olyan könyvmumumosok mint nálunk (tisztelet a kivételnek). Ezek pedig nem fognak fillérekért oktatni.

bandeeraz # 2012.09.21. 07:39

Igen, már régóta nem számít elitképzésnek a jogász szak. De ez tényleg akkora baj? Elég szigorú feltételei vannak a jogász állások betöltésének, ahhoz, hogy oda tényleg a legrátermettebbek/legkitartóbbak kerüljenek. A resztli meg mehet jegyzőkönyvvezetőnek.

Sherlock: szerintem ezek az egyetemek kerülnek csak sokba. Egy kisebb csip-csup egyetem esti, vagy levelezős (asszem ez utóbbi is létezik arrafelé) jogász képzése amcsiban sem kiugróan drága.

Sherlock # 2012.09.21. 06:45

Van az a mondás, hogy mindenki rendőr, csak van aki továbbtanul :P

Az viszont tényleg gazdaságtalan, hogy diplomával nem diplomás munkakört töltsenek be.

Off

Nálunk a legolcsóbb képzések egyike a jog, mert gyakorlatilag nincs tárgyi-eszköz feltétele az oktatásnak, az USA-ban viszont messze a legdrágább, a Yale-Harvard-Columbia simán belekerül 400 000 dollárba, ami legalább a kétszerese akármelyik másik diplomának. Olyan jól keresnek ott a tanárok, vagy csak sok kertész és takarító kell azokhoz a nagy épületekhez?

On

Egyjogász # 2012.09.20. 11:27

Végül is a jogászi diploma elértéktelenedése tényleg nem gond, fájjon ez azoknak akik sok év tanulás után jelentkezhetnek a jogászi diplomájukkal egy végrehajtóhoz jegyzőkönyvvezetőnek (lsd. alább) vagy vagy valahová asszisztensnek.
Csak ilyen állások betöltéséhez nem kellett volna előtt azt a sok hülyeséget megtanulni a jogi egyetemen....

bandeeraz # 2012.09.20. 11:06

Én semmi problémát nem látok abban, hogy valaki jogi diplomával jogi asszisztens legyen. Olyat is hallottam (bár lehet csak városi legenda), hogy jogi diplomával valaki nem jogászi munkakört töltött be. Mik vannak!!!

Egyjogász # 2012.09.20. 10:47

Most már a jogi asszisztensi állás betöltéséhez is végzett jogászokat keresnek? Egy ilyen állásra vonatkozó hirdetésnél az elvárás az alábbiak szerint került megfogalmazásra.

"jogi egyetemi végzettség és legalább hat hónap ügyvédjelölti gyakorlat gazdasági jogi területen vagy
felső fokú jogi asszisztensi végzettség és legalább 3 év gyakorlat gazdasági jogi területen"

Azért a kettő között nincs egy kis különbség képzettségi szint tekintetében?

Már várom az olyan hirdetéseket, hogy:

Munkakör: gyorséttermi krumlisütő

Elvárás:
Jogi egyetemi végzettség és jogi szakvizsga vagy
nyolc általános és legalább 6 hónap krumlisütés terén szerzett gyakorlat....

:))))))vagy inkább:((((((((

Impossible # 2012.09.08. 10:07

Ez még hagyján, már szokásos, inkább az a gáz, ahogy a hirdetés meg van fogalmazva, az meg már csak természetes, hogy a helyesírással sem törődtek sokat. :D

Rexor # 2012.09.07. 07:41

Ez így igaz. és az a vicc, hogy valószinűleg találni is fog jelentkezőt :).

Egyjogász # 2012.09.06. 23:41

Gondolom egyébként, hogy a hirdető ismeri a jelenlegi jogász-piaci viszonyokat, és úgy gondolja, ha egy adott poszt betöltésére adott pénzért kap szakvizsgázott jogászt is, akkor miért adná alább?

Egyjogász # 2012.09.06. 23:38

És ezzel mi a gond? Tudomásom szerint manapság a miniszteri poszt betöltéséhez sem elvárás az egyetemi végzettség, és gondolom az egyetemi végzettséggel nem rendelkező miniszternek is vannak szép számmal szakvizsgázott jogász beosztottjai...:))

De a korábbi cégemnél a vezérigazgató elvtársnak (1990-től úrnak) is 8 általános volt a végzettsége, és őt is szolgálta több szakvizsgázott jogász is.:)

Impossible # 2012.09.06. 22:44

én már régóta mondogatom, hogy valamiféle szűrőt érdemes volna alkalmazni a hirdetések feladóinál, pl. kitölthetnének egy intelligenciatesztet...

azért ez a szint már nagyon az alja

Dr.Attika # 2012.09.06. 17:51

Képzeld el a fordítottját.
"Szakvizsgázott jogász jegyzőkönyvvezetői állást keres végrehajtó irodában."

Sherlock # 2012.09.06. 17:44

Nekem is "furcsa" volt, de lelke rajta. :P

Dr.Attika # 2012.09.06. 17:19

Ez aztán igazi jogász álláshirdetés:
http://www.jogiforum.hu/…ajanlat_8325
Gondolom 8 általános és 3 iparival rendelkező végrehajtó jegyzőkönyvvezetőnek keres jogi szakvizsgával rendelkező jogászt.

Egyjogász # 2012.08.24. 21:42

Mivel a Fórum állásbörze rovatában jelenleg is egy csomó álláskereső jogász adata szerepel, szerintem a munkaadóknak inkább ott célszerű nézelődnie, nem itt.

Sherlock # 2012.08.24. 15:59

So-so, nem tartom teljesen életszerűtlennek kis irodák esetén, az meg jó is lenne Impnek is. Persze lehet hogy tévedek, sőt, lehet hogy mind tévedünk és a csirkének marhaíze van, mert ezt hitették el velünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.24. 15:51

No hiszen, amelyik munkaadó itt keres dolgozót. Ráadásul pont ebben a rovatban.
Ahogy Woody Alan mondta volt: „"nem lennék tagja annak a klubnak, amelyik engem is felvesz”".

hunfrakk # 2012.08.24. 15:45

munkáltató honnan tudja, hogy ki van a felhasználónév mögött?
sehonnan
tehát nézelődhet a munkáltató

korrekt54 # 2012.08.24. 11:08

Uraim,Hölgyem !
Eszébe jutott e valamelyiküknek, hogy ennek a topiknak az a címe, hogy: "álláskereső jogászok" ?
Itt nem csak jogászok "osszák az észt egymásnak" hanem esetleg munkaadók is nézelődnek potenciális jelölt ügyében?

Legislator # 2012.08.16. 09:20

Ismerem, de maga a dalszöveggel reagálás ténye a Mosza-hatás:-D.

Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2012.08.16. 06:31

Nem, ez nem az én költeményem (azért tettem idézőjelbe).

A pontos forrás: az "Álmaiban Amerika" című örökbecsű slágernek az Irigy Hónaljmirigy nevű paródiazenekar általi átirata.

Legislator # 2012.08.16. 04:43

Egyjogász:-D, látom, hatott Mosza:-).

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.15. 20:20

:O) Hölye.

Egyjogász # 2012.08.15. 18:57

"Álmaimban aMarika visszinteget
Álmaimban aMarika nem mondhat nemet!"

:))))