ME-Igazságügyi ügyintéző

Viwike # 2005.08.17. 04:58

Kedves Remus!

És elárulod, hogy az ORFK-án mit dolgozol igazságügyi ügyintéző végzettséggel? Egyébként én is az ME ÁJK-n végeztem, csak én a jogit, és nem a jogi lightot "szívtam" 5 évig. Szóval akkor miattad (is) tartott olyan sokáig a diplomaátadónk :)!

tuppence # 2005.08.16. 09:04

Sziasztok!
Én Miskolcon végeztem, ezért lehet elfogult vagyok, bocsánat érte:-) Lehet már szelektív a memóriám, de én nem emlékszem olyan vizsgára, amin néhány 10 oldal volt a követelmény... brutális polgárira és büntetőre viszont igen:-) Én azt mondom, nem az a lényeg, hogy ki hol szerezte a diplomáját, hane az, hogy a tudását használni tudja. Az ELTÉ-ről is (és máshonnan is) kerülnek ki alkalmatlan emberek...

Amikor én végeztem (2000-ben) tömegével jelentkeztek át Szegedről ötödévben... hogy miért, az számomra rejtély volt akkor is. És a 60%-ukat vagy a vizsgákon, vagy az államvizsgán elkaszálták.

Remus # 2005.08.14. 21:27

Jogi light :)

onom # 2005.08.11. 13:40

sziasztok!
azért ez nem semmi, miket tudtok veszekedni arról, melyik kar a jobb. én még mindig azt állítom, hogy az élet dönti el. és mellesleg ez a topik sem erról szól, ezt a vitát amúgy sem lehet eldönteni.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2005.08.11. 12:53

"Ezen a szakon kevés ember az aki nem kap diplomát."
T. szuszika államvizsgán volt egy srác aki tíz éve járta az egyetemet és kicsapták rektorira úgy hogy volt még egy vizsgája rengeteg jó eszű és idióta évfolyamtrásamat szanálták végleges jelleggel az egyetemről
a további pld. néhány tíz oldalas követeményrendszeres megjegyzéseid pedig azt hiszem önmagukat minősítik

praetor01 # 2005.08.11. 12:23

Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy melyik hely a legkeményebb! Biztos vagyok benne, hogy mindenhol vannak kemény vizsgák. Inkább az lenne afontos, hogy minőségi oktatás legyen az egyetemeken, használható (nem csak elméleti) tudással.

szuszika # 2005.08.11. 12:18

Úgy gondolom, azért nem kellene elszállni a Me-től, főleg annak nem aki három év alatt egy fél napot sem töltött tanulással. Hátszél nélkül és ha nincs szerencséd nyögvernyelősen lehet elvégezni. Ezen a szakon kevés ember az aki nem kap diplomát. Nem azon múlik, hogy tudsz vagy nem, hanom azon ki kit ismer, vagy milyen ismerőst tud keresni. elég érdekes úgy elmenni államvizsgára, hogy néhány ember nagyon gyorsan végez, esetleg nem mond csak két három mondatot. A jogász levelező képzés a pécsivel összehasonlítva eléggé gyalog galopp. Néhány tantárgyból csak néhány tíz oldal a követelmény. Mindenhol kell tanulni ha egyáltalán nincs szerencséd és hátszeled. tapaszteletból tudom, hogy a gépész Miskolcon jóval nehezebb és kevesebb a kibúvó.

dr.joci # 2005.08.11. 11:27

Üdv Mindenkinek!

Csatlakozom rite találó kijelentéséhez.
A Miskolci Egyetem oktatásának színvonaláról,a tanári kar minőségéről lehet vitatkozni,de egy biztos:A vizsgáztatás brutális Miskolcon.
Kedves Gabry!
Miskolcon lehet,hogy mindenki kap diplomát,csak nem a jogi karon!

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2005.08.11. 10:25

szerintem magát minősíti az aki olyanokat mond hogy XY egyetemen végzetteknek nincs sanszuk mindig az adott ember számit miskolcról is sok defektes figura került ki és gondolom a többi egyetemen is hasonló a helyzet
a másik pedig hogy nem attól jó a jogészképzés hogy szét aláznak a tanárok különben Remus nem lehet hogy az ORFK-hoz azért vettek fel csont nélkül mert az édesapád tanszékvezető, meg ügyvéd????

praetor01 # 2005.08.11. 10:20

Szerintem senki se essen kétségbe azért, mert egy bizonyos helyen szerezte a diplomáját. AZ úgyis csak egy alap. Egyébként meg nincsenek jelentős különbségek a karok között.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2005.08.11. 10:17

gabry a Miskolci Egyetem Ájk jogász szak levelezős képzés olyan mint egy koncentrációstábor

Gabry # 2005.08.11. 10:12

sziasztok!

Nekem egy d.tábornok mondta személyesen, hogy azok a jelentkezők eleve esélytelenek akik a Pázmányon, Miskolcon, Debrecenben, ill. Győrben végeztek. Érdekes... Én Pécsre mentem.
Nem tudom... én Miskolcról azt hallottam, h ott mindenki kap diplomát... Nyilván a dolog nem ennyire egyszerű, de hát ilyeneket lehet hallani...

onom # 2005.08.10. 18:19

kedves Remus!
hát én ezt a kijelentést nem hallottam, de hogy őszinte legyek, tudok olyan Pázmányost, aki az ügyészségen van...lehet, hogy ott sem hallották ezt a kijelentést?

"Szerintem mindenki tudja, hogy a jogász képzés a ME ÁJK-n a legkeményebb." hát én erről sem tudtam, de ha már ily határozottan állítod, biztos így van. én nem ott végeztem, az sem volt gyerekjáték. és szerintem meg olvasd el azt a topikot, ahol azt ecsetelgetjük, melyik kar a jobb és talán látni fogod, mindenki hazabeszél , és nem lehet eldönteni, melyik a gyengébb kar, mert elvileg mindenki egy helyen tanul és ott is fog záróvizsgázni, a többi helyet nem ismeri, csak hallásból max, ami ugye nem mérvadó. de akkor én is állíthatnám, hogy "Szerintem mindenki tudja, hogy a jogász képzés az SZTE ÁJK-n a legkeményebb." és akkor ki mond igazad, hogyan ellenőrzöd le? az a lényeg, hogy elvégzi valaki és majd az élet eldönti, melyik diplomával, ki hogyan boldogul.

HE0222 # 2005.08.10. 15:16

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. A "tanár úr" természetesen az ELTÉ-n oktat.

HE0222 # 2005.08.10. 15:14

Remus, hol jelentette ezt ki a LÜ?

Remus # 2005.08.10. 14:51

Sziasztok!
Én elvégeztem ezt a szakot a Miskolci Egyetemen. Nekem azért volt jó, mert a gimi után pénzt akartam keresni, de kellett volna egy diploma is, és mivel apám ügyvéd meg tanszékvezető, valamilyen szinten követni akartam. Aztán jelentkeztem erre a három éves szakra, amit (ugyan egy rakás dékánival) sikeresen elvégeztem.
Most fölvettek a jog másoddiplomás levelezős képzésére, szeptembertől kezdődik. Elég sok tárgyból felmentésünk lesz, valamiből különbözeti vizsga, de vannak olyan tárgyak, mint például a római jog, ami nekünk nem volt, és végig kell szenvednünk a két félévet.
Diplomaosztó után jelentkeztem az ORFK-ra, ahová csont nélkül fölvettek. Szerintem, aki ezt a szakot (meg a jogot is) a ME-n végezte, annak nem lesz gondja az elhelyezkedéssel.
Szerintem mindenki tudja, hogy a jogász képzés a ME ÁJK-n a legkeményebb.
Ezt nem azért mondom, mert elfogult vagyok, de ez így van.
A Legfőbb Ügyész Úr "kijelentette", hogy ügyészségre nem mehet el dolgozni, aki a jogot a Pázmányon végezte :)
Szerintem ez magáért beszél.
Na, kitartás mindenkinek!

Dórus # 2005.07.24. 11:19

Sziasztok!
Szerintem akkor erdemes elkezdeni ezt a szakot, ha biztos helyed van (pl: ügyeszsegen titkarnö), de erdekel a jog egy kicsit jobban es nemileg hasznositani is akarod a tudasodat, de nem akarsz teljesen elmerülni a jog vilagaban.
Vannak ismeröseim, aki elvegeztek es tudjak is hasznositani a tudast, de csak ezzel elhelyezkedni nagyon nehez, mert igy is tultelitett a palya. Inkabb egy meglevö munkahelyröl kell a beiskolazast elerni es akkor hasznos lehet.
Dórus

onom # 2005.07.22. 19:00

csatlakozom dr. jocihoz. ha már valakit amúgyis a jog érdekel, akkor menjen jogi egyetemre és ne ilyen szakot végezzen el. és még így is nehéz munkát találni, hát még ha valakinek nem megfelelő a diplomája...

dr.joci # 2005.07.22. 18:46

Bocsi:))
De sajnos ezek a tények!
Én inkább a jogot javaslom Neked,bár most már nagyon nehéz jogi diplomával is elhelyezkedni.Nekem is kb.fél év intenzív keresés után sikerült.

Gabry # 2005.07.22. 11:40

Hurrá! látom hatalmas véleménnyel vagy erről a képzésről. én épp azon izgulok, h felvegyenek. jogot jelöltem meg 2. ként, de félek tőle, inkább lassan, de biztosan...

dr.joci # 2005.07.22. 11:08

Sok jogásznak jeles diplomával,két nyelvvizsgával borzalmasan nehéz elhelyezkedni....
Semmi baj nincs ezzel az igazságügyi ügyintéző szakkal,csak sajnos(bocsánat érte)igazából nulla az értelme.
Vagy mégis pár dolog talán:

• egyetemek óriási pénzt szednek be
  • esetleg valakinek a jog a hobbija,de jogi egyetemet nem akar végezni
  • van egy kis céged,tisztában vagy bizonyos jogi dolgokkal
  • később jogi egyetemre mennél
  • pár évfolyatársam nem bírta a jogi egyetemet,átment és elfogadtak egy csomó vizsgáját
  • újgazdakonak,akiknek jól jön,hogy mondhatják,hogy a jogra járnak
  • ügyvédi irodák szép lányokat,igazságügyi ügyintéző papírral szívesen felvesznek titkárnőnek:))

Ez sajnos az oktatási rendszerünk hibája,sokan áldozatul esnek ennek...
Tisztelet a kivételnek!

kebry # 2005.07.21. 14:38

Szia! Lehet,hogy későn írok, és a kutya sem nézi meg, de nagyon egyetértek veled.
Én is erre a szakra járok (csak Pécsett) és ahányszor megkérdezik, hogy mit takar ez a szak elmondom (noha én sem nagyon vagyok tisztában vele) amit tudok róla lesem a furcsa tekinteteket. Még soha nem hallottak erről, volt aki azt mondta, hogy ez egy "kamu szak", pedig szerintem ez igenis elég komoly. Szinte ugyanazt tanuljuk, mint a jogászok, (van, amiről még többet is) és mégsem becsülnek meg minket. Én egyátalán nem vagyok biztos benne, hogy ez a szak elég az elhelyezkedéshez. Õszíntén megmondom, hogy csak azért járok ide, hogy diploma után átvegyenek a jogász szakra.

igugy # 2004.08.22. 12:09

Valamint hozzátenném, hogy nem őrültem meg, csak vacakolt a netem és azért küldtem el véletlenül harmincszor ezt a hozzászólást :)

igugy # 2004.08.22. 12:05

Nem hallotál még az igazságügyi ügyintéző szakról? Összekevered az OKJ-s jogi asszisztens képzéssel?
Nem csodálom. Sokan vannak így ezzel.
Érdekel, hogy mi is ez?
Szívesen elmondom, gyakran mondom el jegyzőknek, polgármestereknek, bírósági elnököknek, miközben állást keresek vele, sikertelenül.
A Miskolci Egyetemen a képzés magas szinten zajlik, ugyanazok tanítanak, akik a jogászokat, ugyanazon a színvonalon. Ezzel nem is lenne gond. Viszont a szak ismertsége és elismertsége a nullával egyenlő.
A képzés három éves, főiskolai szintű, diplomát ad. Eredetileg a bírák tehermentesítésére találták ki, de a bíróságok nem igazán tartanak igényt rá.
Ha valakinek kérdése van, vagy esetleg ötlete az elhelyezkedéssel kapcsolatban, akkor kérem, ossza meg velem.

igugy # 2004.08.22. 12:05

Nem hallotál még az igazságügyi ügyintéző szakról? Összekevered az OKJ-s jogi asszisztens képzéssel?
Nem csodálom. Sokan vannak így ezzel.
Érdekel, hogy mi is ez?
Szívesen elmondom, gyakran mondom el jegyzőknek, polgármestereknek, bírósági elnököknek, miközben állást keresek vele, sikertelenül.
A Miskolci Egyetemen a képzés magas szinten zajlik, ugyanazok tanítanak, akik a jogászokat, ugyanazon a színvonalon. Ezzel nem is lenne gond. Viszont a szak ismertsége és elismertsége a nullával egyenlő.
A képzés három éves, főiskolai szintű, diplomát ad. Eredetileg a bírák tehermentesítésére találták ki, de a bíróságok nem igazán tartanak igényt rá.
Ha valakinek kérdése van, vagy esetleg ötlete az elhelyezkedéssel kapcsolatban, akkor kérem, ossza meg velem.