Hogyan tanuljon egy kezdő joghallgató?

Kamacs76 # 2011.10.14. 20:20

Igen, szívesebben festetnék én is, de nem túl jó a fal minősége. Tudom, a tapéta alá is alá kell dolgozni.

Ezen kívül is rengeteg a meló és nov. végére be kellene költözni, karácsonykor se takarítani, se dobozolni nem szeretnék... Persze még a kulcs sincs a kezünkbe, talán 2 héten belül már pont kerül mindennek a végére.

Mindenki azzal vigasztal, hogy minden szép és új lesz, meg végre a sajátunk, de én csak az óriási melót látom az egészben. Ha épp nem a Gyilkos elméktől vannak rémálmaim, akkor a lakásfelújítástól:-)))

Rexor # 2011.10.15. 08:24

Glettelni kell a falat, az igaz, hogy festésnél ez egy kicsit több munka, de a glettelést Ti is meg tudjátok csinálni, az tényleg nagyon egyszerű (csak kenni kell :)

Legislator # 2011.10.15. 11:12

A glettelés nem kihívás, mi is csináltuk sokat... Amúgy a festés sok helyiségben jól mutathat, de én a nappaliban/szalonban, dolgozószobában vagy könyvtárszobában csak tapétát tudnék elképzelni.

Sunshine after the rain.

Kamacs76 # 2011.10.15. 14:29

kb. ennyi szobánk van:-))) 2+2 fél, plusz ebédlő.

terv szerint háló, nappali, ebédlő és dolgozó tapéta, konyha és mellékhelyiségek csempe. a második fél szoba gardrób lesz, ott a beépített szekrény mögött látszani sem fog a fal. az előtérben vmi érdekes technikával festett fal van, az marad.

hát, a fiúk majd meglátják, mit tudnak kezdeni vele, én nem szólok bele, mert nem értek hozzá:-)))

Impossible # 2011.10.16. 22:09

kamacs,

ok, küldök e-mail-t, az ár eléggé rugalmas... rohadtul nem kell nekem ez a garnitúra, de azér ingyé sajnálnám mégiscsak...

Kamacs76 # 2011.10.17. 12:14

ok, várom:-) hátha...

Impossible # 2011.10.17. 22:18

hátha elkap a nátha

Kamacs76 # 2011.10.18. 14:03

:-)))) hihetetlen tartalmasak voltak a legutóbbi hozzászólások:-)

Impossible # 2011.10.18. 16:25

Ilyen mondatot emberileg lehetetlen írni. :D

Kamacs76 # 2011.10.18. 16:32

nem értem a hozzászólás okát, de gondolom, ez az én hibám...

Impossible # 2011.10.18. 16:45

A hozzászólás okát úgy hívják, hogy unalom. :D Ne vegyél mindent magadra, ártalmas az egészségre. :)

Kamacs76 # 2011.10.18. 16:49

Pedig sikerült magamra venni, hiszen a saját hozzászólásaimat is minősítettem... Nem volt benne gúny, csak némi irónia, ez kétségtelen...

Kamacs76 # 2011.10.19. 07:46

Kedves mosza,

:-)))). De jó, akkor még akár találkozhattunk is, bár bevallom, nem voltam egy lelkes előadás látogató, csak az elején. Akkor is főleg azért, hogy ne a munkahelyemen kelljen lennem:-)

Az egészben egyébként az a gáz, hogy hamarabb végeztem, mint az általad említett hölgy, neki mégis kezében a diploma, én meg még itt szórakozok a pj-vel... Persze úgy is nézhetjük, hogy ha ő levizsgázott, még nekem is van esélyem:-)))

Üdv.,
Kamacs76

Kamacs76 # 2011.10.19. 08:53

Pj államvizsga:-))) Már csak ez van hátra.

Akkor biztos, hogy évfolyamtársak voltunk:-))) Én H. Egonnál nyomtam végig (és sokakkal ellentétben, én nagyon szerettem, ahogy tanított, és nála tényleg a lényeget kellett tanulni, nem tartott igényt a mellédumára).

Januárban már majdnem elmerészkedtem államvizsgázni, de inamba szállt a bátorságom:-) És L. Barnabásnál vizsgáztam volna:-(((( Remélem lesz még 1x ilyen szerencsém:-)

Legislator # 2011.10.19. 09:33

Egon nálam kedvenc, bár hülyének nézett a leckekönyvben lévő kínai szakos tárgyak miatt:-D. Amúgy én leginkább L. Lajos-fan voltam (kig.), de bírtam még L. Gyulát, a közgazdászt. Később megkedveltem VCs-t, aki egy másik egyetemen tanított. Az Álligon SzK hatott rám, és T. András jogelmélet-kig. prof.

Sunshine after the rain.

Kamacs76 # 2011.10.19. 09:35

Gratula:-)

Én 2009 áprilisában kezdtem államvizsgázni, azóta húzom:-))) Összesen 3 vizsgaidőszakban vizsgáztam, mindegyikben 1-1-t csináltam meg (illetve közig-alk az 2), de legalább mindegyiket elsőre sikeresen:-))) 2 vizsgaidőszakot meg abszolút passzoltam. Most talán jan. közepén 1x meg tudom a pj-t próbálni, mert most meg ugye lakásfelújítás, költözés...

Sok minden jött közbe, édesanyám betegsége, aztán nekem voltak problémáim... De a legnagyobb ellenségem a saját lustaságom, akkor fogyott el a lendületem, meg a kitartásom, amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá:-))) Hál'Istennek a munkahelyemen, ha nem is ezzel foglalkozom, de állandó "jog-, és jogász közelben" vagyok, így nem rozsdásodott be teljesen az agyam:-)

Az biztos, hogy találkoztunk, ha máshol nem, a büfében:-))) Esetleg IX. terem:-)))

Kamacs76 # 2011.10.19. 09:43

Kedves Leg,

Engem meg azért néztek hülyének, mert Egont kedveltem:-))) Senki nem értette, pedig amit tudok, azt neki köszönhetem:-)))

De én mindig olyanokkal szimpatizáltam, akik nem örvendtek éppen közszeretetnek a többiek közt:-) Lehet, hogy velem van probléma, ebbe mindeddig bele sem gondoltam...

Kamacs76 # 2011.10.19. 09:50

én sosem szóbeliztem nála:-)))) megvolt elsőre az írásbelim:-)

de sokan buktak inkább egyet lefelé, csak hogy más tanárhoz kerüljenek...

Legislator # 2011.10.19. 10:12

Én nem buktam nála, a szemináriumot írta be:-D. Szerintem okos, felkészült bíró, nem egy tankönyv-visszamondó.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.10.19. 10:14

Én többnyire hideglelést kaptam a közszeretetnek örvendőktől, de bírtam a karakteresebb, diszkreditált arcokat.

Sunshine after the rain.

Kamacs76 # 2011.10.19. 10:46

pj-ből volt tankönyv:-)))?

nekünk mindig azt mondta, hogy azt kéri, amit ő leadott, meg ptk. azt is kérte vissza, szóval korrekt volt. meg érthető:-)

Legislator # 2011.10.19. 10:49

nem volt, de zv miatt azért néztem...

Sunshine after the rain.

Kamacs76 # 2011.10.19. 10:54

ja:-)

egyébként most zv előtt én is beszereztem 1-2-t, persze szigorúan másoktól:-) na jó, egyet megvettem...

az a baj, hogy a B tételsor (kötelmi jogi rész), nincs meg rendesen sehol. régi ea jegyzet nem elég, van egy kidolgozott, ami mások tapasztalata alapján elmegy, de az se maga a tökély.

mondjuk ha úgy kérnének egy tételt, ahogy azt előkészítőn n. ágnes előadta... esküszöm olyanokat mondott, hogy kétségbeestem:-( totál beparáztatott:-(

Legislator # 2011.10.19. 11:03

n. ágnes csak B tételeket mondott (hadd ne következtessek ebből semmire).

Sunshine after the rain.

Kamacs76 # 2011.10.19. 11:11

Te nyertél:-)))