2011.02.03. 17:15
2011.02.04. 16:55
2011.02.03. 17:15
2011.02.04. 16:55
2011.02.03. 17:15 ezt fenntartom, mert mint ahogy mondtam
nem a nyilatkozat ad alapot, az elbirtokláshoz nem kell nyilatkozat; az elbirtoklás ad alapot
2011.02.04. 16:55 ezt is fenntartom, a nyilatkozat a bejegyzésnek nem feltétele
és mindez semmiben sem ellentétes azzal, amit írtál vala a sóhajod után, de látom, nem tűnt fel neked vala
ja és már rég elpofáztam azt is, hogy a nyilatkozat nem a tulajdonnal való rendelkezést jelenti, de Naina azért mégtovább okoskodott, majd gubának végre elhitte
egyébként az összes hozzászólásomnál az figyelhető meg, hogy elkezdenek okoskodni még akkor is, ha nincs igazuk, aztán ha néhányuk a hülyeségben egymásra talál, azt fogadják el igaznak :D
Naina írta:
"Elbirtoklással való tulajdonszerzés esetén, amikor a volt telekkönyvi tulajdonos ad egy nyilatkozatot amiben elismeri, hogy a tulajdonjog megszűnt. Erre a nyilatkozatra tekintettel vezetik be az ingatlannyilvántartásba az elbirtokló tulajdonát.
Tudom, hogy ezt nem minősítik rendelkezési jog gyakorlásának, sőt ez ad alapot az új tulajdonos bejegyzésére,..."
Erre írtad azt, hogy baromság.
Mindenki más értette, hogy a nyilatkozat a bejegyzés feltétele ebben az esetben(amikor nincs per, hanem a volt telekkönyvi tulajdonos elismeri az elbirtoklás tényét).
azér írtam, hogy baromság, mert az elbirtokláshoz nem kell nyilatkozat
Kedves Impossible,
megint árnyékháborút vívsz értelmetlenül.
pongyolán fogalmaztál, ezért nem volt egyértelmű, hogy számodra is világos az elbirtoklás és a bejegyzés feltételeinek kettőssége.
ezért hurrogott le mindenki.
megjegyzem: szerintem tényleg nem volt számodra világos, és most magyarázod a bizonyítványt.
ülj le, kegyelem kettessel átmentél!:)))
Kacsa11
:D
Szia kácsa! :)
"megjegyzem: szerintem tényleg nem volt számodra világos, és most magyarázod a bizonyítványt."
Ha így lenne, még akkor is jól csinálnám; a bizonyítványt úgy magyarázni, hogy (a többség számára :D ) ne tűjön fel, hogy csak magyarázat, művészet. :D
Ezzel kapcsolatban arra jól ráéreztél, hogy nehezemre esik bevallani, ha esetleg tévedek, és utólag is addig cicomázom, ameddig csak lehet, és megpróbálom úgy kihozni a végeredményt, hogy ne tűnjék fel, hogy eleve nem volt igaz, amit mondok. :D
Nade itt nem erről van szó! :D
Arról van szó, hogy az eredeti hozzászólásomat valóban azért írtam, mert az elbirtokláshoz nincs szükség nyilatkozatra, így tehát nem a nyilatkozat ad alapot a bejegyzésre. Azóta megvilágosodott, hogy másképp értelmeztük a dolgot, és valójában egyetértünk, de jobban szeretek vitázni, mint egyetérteni. :DDD
"Know when to fuld 'em..."
ragaszkodom a lapjaimhoz :D
Kedves kbs,
pont ugyanez jutott az eszembe!:)
Kacsa11
Kedves hunfrakk,
ez most hogy?
Kacsa11
Segítsetek már! Közgazd.érettségim van, az a kérdésem, mennyi a netto minimálbér összege! Adminisztratív munkakörben dolgozom!
Legkisebb bruttó személyi alapbér van meghatározva, a nettó több tényezőtől függ.
Imp, szerintem te engem is félreértettél. Nem arról volt szó, hogy nem tudtam volna, hogy tartalmilag az elbirtoklásról szóló nyilatkozat nem rendelkezés.És ismerem a szokásos érvelést is.
Egyszerűen éreztem és még most is érzek egy kis difit ebben az egészben. Talán azt, hogy a származékos szerzések során a tulajdonos akarata elég fontos mozzanata a szerzésnek. És ha nyilatkozik az elbirtoklás megvalósulásáról, azt is csak akaratából teszi meg. Ha nem ad nyilatkozatot, akkor muszáj bírósághoz fordulni, nincs papír amivel a szaladhatnék a földhivatalhoz. Ha pedig az elbirtoklási megállapodáshoz is szükséges az akarat, akkor, ha nem is a Ptk.112 alapján, de nagyon tág értelemben ez olyan rendelkezés ízű.
Elismerem, hogy absztrakt a gondolatmenet, és tudom magamról, hogy hajlamos vagyok ilyen filózgatásokra és szembemegy néha azzal amit egyébként a fejembe belevernek, de ez van.
Kevered az akaratnyilatkozatot a ténynyilatkozattal.
Meg túl késő is van.
Sziasztok, valaki be tudná nekem idézni (vagy elküldteni) a BDT.2009.2001 számú döntést?
Köszönöm!
Tisztelt Mindenki!:)
Lehet nem ide valo ez a kérdés de azért megköszönönném ha segítenétek!
Egy olyan problémám lenne, hogy most fogok jelentkezni jogász szakra (ELTE) ..van még 3 napom de nem tudom eldönteni hogy nappali v levelezöt válasszam. Mivel mindenképpen költségtérítéses formában tudom csinálni (már járok a BCE-KIK-re ig. szerv szakra államilag támogatottan)ezért gondoltam, hogy ezt csinálhatnám levelezön , hisz úgy könnyebb lenne az időmet beosztani. Csak akkor bizonytalanodtam el, mikor innen-onnan hallottam ilyen infokat, hogy a levelezös tananyag le van butítva , nem ér annyit a diploma , nehzebb lesz munkát találni, nem tudsz kapcsolatot épiteni, meg hogy jogásznak még jó lehetsz de ügyésznek(ami a végsö cél) az már kevés stb stb. Azt énis sejtem, hogy ebbe sok a hülyeség de azért jólenne tapasztalatokat hallani akik már elvégezték levelezőn vagy cisnálják most vgay aki nem cisnálja de akármit is hallott ezzel kapcsolatban az nagy segítség lenne nekem! 21 éves vagy annyira nincs nagy tapasztalatom a munka világában ugyhogy help mee:)azért is akarok most jol választani és biztosra menni mert ha már fizetek érte akkor a tutit csináljam végig!
elöre is köszi a válaszokat!
Tisztelt Zserzs90!
Válaszd nyugodtan a levelezőt. Semmilyen hátrányod nem lesz a későbbiekben.Ügyész is lehetsz.
Szerintem is válaszd nyugodtan a levelezőt!
Sok szerencsét!
ezt a kérdést nézzétek
http://www.gyakorikerdesek.hu/…lalos-lovest-
Ha lenne halálbüntetés, támogatnátok egy olyan törvényt, hogy a halálos lövést az az ember adhassa le, akinek a bűnöző ártott?
Elkövet valaki ellened egy olyan bűntényt ami halállal büntethető, akkor a börtönben te magad lőheted le.
Gyilkosságért kiszabott halálbüntetéskor az áldozat legközelebbi hozzátartozója lőheti le a bűnözőt.
Hú, mekkora állatság!
Nem elég, hogy az Aeeb honlap is tele van idióta véleményekkel, a gyakorikerdeseken is van pár elmebeteg...
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |