Egyjogász,
nem azzal van a baj, csak az (volt a) "gyanús" hogy mindig éppen azt nézték ki maguknak akiken keresztül jó haszonra (pl. feljebbjutás a ranglétrán) tehettek szert amit így nehéz volt a véletlen vagy a szimpla szimpátia számlájára írni :). De egyébként számos helyről hallom ugyanezt többrészt éppen jogász hölgyekről. Kb. 10 évvel ezelőtt még azt gondoltam (csak akkor még hülye voltam meg éppen felnőtt korú), hogy az intelligencia és az erkölcs szorosan, vagy legalább azért valamennyire kapcsolódik egymáshoz, azonban jó ideje már rájöttem jórészt a tapasztalatnak köszöhetően, hogy a kettő két szinte teljesen különböző dolog, csak az intelligensebb női egyedek diszkrétebben, meg "drágábban" csinálják ugyan azt mint a sarki kur.va, hiába doktor, igazgató stb. (bocs megint (a szándékosan) nem illedelmes hanem naturális fogalmazásért)
Egyébként már vártam mikor sértődnek meg itt a hölgy jogászok és esetleg veszik magukra (szerintem teljesen feleslegesen) a leírtakat :).
pazs, lehet te jó megjelenésű jogász hölgy vagy :) így egyenesen hozzágondoltad az is hogy rólad is ezt feltételezhetik (nem az itteni jogszágok hanem általában), pedig aki általánosít is (mint pl. én is (statszitikai alapon joggal)) az is jól tudja hogy mindig vannak, lehetnek kivételek, de a gyakorlati statisztika (tények) akkor is kínos a nő nemre nézve.
...na ráadásul még én szövegelek itt nem jogászként :)