Sziasztok!
17 éves vagyok (3.os gimis - bpen), és lassan nemártana eldönteni merre tovább.. engem nagyon érdekel a jogi pálya, de szeretnék előtte tájékozódni ezzel kapcsolatban. Bármi érdekel ami ezzel kapcsolatos, mire kell figyelni, stb.
Először is: jog vagy nem jog? Rengeteget hallottam, olvastam, hogy nem érdemes, mert rengeteget kell tanulni ráadásul nem lehet vele elhelyezkedni mert túltelítettség van, vannak ismerőseim, akik most végeznek/végeztek, mondják hogy nagyon gondoljam meg.. de nekem tettszene ez a pálya (legalábbis most ezt gondolom), a sok tanulás nem olyan nagy gond, nyilván sokat kell, de szerintem bírnám. Viszont tényleg érdemes lenne tudni, egyetem után mik a lehetőségek, és akik ezzel foglalkoznak szeretik-e amit csinálnak, vagy ez csak kívülről tűnik érdekes szakmának (?)
És a másik legfontosabb kérdés hogy melyik egyetem? erről is teljesen különböző véleményeket hallottam, gondolom az ELTE a legjobb, bár azt olvasom nincsenek olyan nagy különbségek.. jó lenne ELTE, de oda nem tudom mennyire lehet bejutni.. a Pázmányról kb. csak rosszat hallottam.. bármilyen jogi karra járó/járt ismerősömet kérdezem, hogy milyen az egyetem, azt mondja, hogy utálja mert sokat kell tanulni.. akkor én most a sok tanulástól eltekintve kérdezem: melyik egyetem milyen? Tanárok, közösség, stb..
Bármilyen segítség, vélemény, tanács jól jön, előre is köszönöm!