hehe, ez jó volt
és igaza is van a férjnek
a feleség viselkedése megint tipikus női viselkedés (leszarjuk az észérveket, és mi döntünk)
hehe, ez jó volt
és igaza is van a férjnek
a feleség viselkedése megint tipikus női viselkedés (leszarjuk az észérveket, és mi döntünk)
a sercilhez való jog
Dr Attika írta:
"Nálam biztosan nem lehtsz jelölt, mert ésn bizonyosan nem fogok alkalmazni ügyvédjelöltet."
az exfőnököm is ezt mondta 10 éves munka után, aztán jöttem én, és még két másik srác. egyedül intézel mindent, vagy titkárnő segít?
lehet magáznom kéne Önt :D
Annyira nem akarom megfejteni. :D
Impy!
Nem nehéz megfejteni, de más évek ugyanazon hónap napján több neves személyiség született, akár itthon akár külföldön.
Azért távoli a célzás, hogy titokban maradjon a megfejtés. :)
Marci, megkaptam, köszi.
Impy!
Megkaptad a tegnapi e-mailt, vagy még mindig olvasod?
Arra tesz távoli célzásokat, hogy szerinte hol dolgozol.
Kedves Impossible,
fingom sincs miről beszélsz...
Kacsa11
Most írjam ki a nevét? Mindegy, hagyjuk. :D
???
Kacsa11
Kacsa,
szal a parton egy sárga épület fekete betűkkel? Csak tipp. :)
Kedves "Kacsa 1111"!
Az ügyvédi szakma nem azért nem halt ki, mert agilis ügyvédek a nap 24 órájában a jelöltjeik gyakorlati felkészítésével foglalkoznak, hanem azért mert van rá igény. Nálam biztosan nem lehtsz jelölt, mert ésn bizonyosan nem fogok alkalmazni ügyvédjelöltet. Egyébként honvédtisztként sem volt a képzés gyakorlatiasabb csak ott komolyan vették a diplomát és az azt igazoló végzettséget.
Dr. Attika,
De honvédtisztként gondolom gyakorlat-orientáltabb képzésben részesültél, mint amit a jogi egyetem nyújt :), és nem volt előírva a bojtárkodás...
Magam megszerezni csak akkor tudom (és itt most valós gyakorlati tudásra gondolok), ha elmegyek jelöltnek vagy gyakornoknak, csak az utóbbiért nem nagyon fizetnek, és ezt én harmincas éveim elején nem engedhetem meg magamnak. Szóval kényszerhelyzet van, másrészt a valós igényem a tanulásra.
A mostani munkaterületemen is végig kell járni a szamárlétrát, és eleinte kisebb a felelősség.
De ha ügyvéd szeretnék lenni, és nem közszférában aktát tologatni, akkor kell a gyakorlat, szóval egyetértek Kacsával, de azért köszönöm a tanácsokat, mindent megfontolok.
"caimus"!
Nem osztom azon álláspontodat, miszerint természetes a lótifutiság az elején. Szeptember 1-én lesz 27 éve, hogy első hivatásomat megkezdtem. ( honvéd tiszt , rádiós szakaszparancsnok). Az első nap bemutatkozással, a második nap a szakasz átvételével telt. A harmadik napon már teljességgel helyt kellett állnom. Mindenki azzal a vélelemmel viszonyult hozzám, hogy ha a hivatás folytatására képesítő oklevelet ( a hadseregben az arany csillagot is ) megszereztem, akkor azt el is tudom látni. Te írtad, hogy nem ismersz olyan ügyvédet, aki ügyvédjelöltet meg tud fizetni. Akkor ne alkalmazzon.
Azt sem látom, hogy létezne a mai Magyarországon olyan ügyvéd, aki önzetlenül ,hivatásbéli tudás és gyakorlat átadása érdekében alkalmazna ügyvédjelöltet. Szerintem Te se várj ilyet. Szerezd meg magad a tapasztalatot, mint ahogy vélni sejteted az előző hivatásodnál is megtetted.
Kedves Dr.Attika,
„Egyik ügyvédtől sem kapsz gyakorlati tapasztalatot, hiszen a konkurensét kellene „kinevelni“ és ő ebben nem érdekelt.”
1)
nálad sem lennék jelölt...
ha ezen felfogást a gyakorlatba is átülteted.
2)
nem gondolhatod komolyan a fenti állítást...ha igaz lenne, amit írsz, akkor gyors halált halna az ügyvédi szakma.
nem mindent lehet autodidakta módon megtanulni...
Kacsa11
Köszönöm a reagálást kbs!
Mivel jelenlegi munkahelyemen is vannak jogi vonatkozású feladataim, bár kisebb horderejűek, azt én is érzékelem, hogy az ügyfelek is talán könnyebben elfogadják az ember álláspontját, ha nem 23 éves, 0 élettapasztalattal, és ez érthető.
Dr.Attika,
Mivel joghallgató vagyok, és nem tizen-huszonéves, természetesen tisztában vagyok a szakvizsga, stb. jogi szabályozásával, feltételeivel, meg persze van ismeretségem is ügyvédi körből, csak olyan nincs, aki jelöltet vagy gyakornokot tudna fizetni, sajna...
Most egyébként cégnél dolgozom, de itt, mivel nem nagy cég, kisebb horderejűek a jogi ügyek.
De azért nézegetve tájékozódásképpen a hirdetéseket, látok több olyat is, ahol érdemi munkáról is szó van...a lótifutiság meg szerintem természetes az elején, én sem bíznék komolyabb feladatot a kezdő alkalmazottamra, csak ha már valahol bizonyított (minden munkahelyen az alapokkal kezdi az ember szerintem, jó esetben), szóval én ezt nem venném sértésnek, sőt, csak szép sorban mindent, és akkor talán nem hibázik olyan nagyot az ember.
Az más kérdés, hogy van, ahol eldobható termékként bánnak az emberrel, ahogy többektől hallom, de azért reménykedem, hátha sikerül majd egy "régivágású" munkaadóra akadni.
Hát, ez már az álláskereső jogászok...
Calmus, számomra a kor, pontosabban az az azzal járó tapasztalat előny volt, értékelte a principálisom. A napi munkában meg én érzem az előnyét. Egészen másképp mozogsz a tárgyalóteremben is, ha korábban már jártál ott félként, tanúként. Meg az egyes ügytipusokat sem csak papírból ismered.
Hát nem szokásom kamuzni, szóval attól nem kell tartani, hogy elleplezek bármit is (legalábbis szándékosan nem). :)
Ok, kérdezz rá, köszi!
Budapesti vagyok, de megoldom, ha arról van szó.
nem kell - bár az összes jelölt beszél valami nyelven. (az iroda Győrben van....)
arra viszont felhívom a figyelmed, hogy ha valaki durva hibát csinál, és elleplezi, az ott azonnal repül. (mindenki hibázik, de ha besöpri a fiókba, akkor nem is lehet helyrehozni)
rákérdezzek, hogy van-e felvétel?
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
wasp,
akkor szólhatnál nekik pár szót az érdekemben. :) Vagy náluk is kell angol?
Édesapámék irodájában a jelöltek rendes fizetést kapnak, és amikor letelik a jelölti időszak (és nem kérik fel őket a maradásra) akkor vihetik az ügyfélkört is. Ha ügyet hoznak az irodához, akkor abból tisztes részesedést kapnak.
Szóval nem minden irodában szivatják meg a jelölteket...
(Ehhez képest, most nem tudtak olyan jelöltet találni, aki képes lett volna az interjún valami épeszűt mondani egy kft alapításáról, vagy a kártérítési szabályokról...)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Tévedsz. Eleve az ügyvédjelöltség arról szól, hogy három évet egy jogszabály alapján el kell töltened ebben a státuszban ahhoz, hogy szakvizsgát tegyél. Ezt a jogszabályt azért hozták, hogy a jogvégzettek teljesjogú pályára kerülését késleltessék.Eltöltheted ezt a három évet más jogi diplomához kötött munkahelyen is- pl. a saját gazdasági társaságod jogi előadókénti alkalmazottként. Volt már erre vonatkozóan itt egy topic. Ott már sokan kifejtették véleményüket.
Egyik ügyvédtől sem kapsz gyakorlati tapasztalatot, hiszen a konkurensét kellene "kinevelni" és ő ebben nem érdekelt.
Köszönöm a reagálást, Dr.Attika.
Már tényleg letettem valamit az asztalra, de ami igazán érdekel, az a jog (a gyakorlatban, meg persze a vele járó kutatómunka).
Ezért szeretnék inkább ügyvédi irodához menni jelöltnek majd, még akár kevesebb pénzért is, mert máshogy hogyan tanulhatnám meg az alapvető gyakorlati dolgokat(?), és abszolút nem a pénz miatt akarok ügyvéd/jogász lenni.
Állambácsinál vagy cégnél gondolom nem lehet szert tenni szélesebb körű ügyvédi tapasztalatra, vagy nincs, akitől mesterként tanulni lehet.
Vagy tévedek?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |