Sziasztok.
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az angollal (még) kicsit hadilábon állok. Nagyrészt autodidakta módon tanultam, és bár a hétköznapi kommunikáció egyáltalán nem okoz gondot, de komoly tanulmányokat azért még nem folytatnék ezen a nyelven. A szakszövegekkel meglehetősen szenvednék - még akkor is ha a passzív nyelvtudásom ezen a téren is elég jó. Az igazat megvallva a CEU kurzusait én is nézegettem korábban, de szerintem az majd csak egy későbbi lépcsőfok lesz a számomra - már ha összejön.
Viszont Kacsa felvetése alapján eszembe jutott, hogy létezik egy német nyelvű Andrássy Uni is Pesten. Van a javasolthoz hasonló szakjuk is, ráadásul többé-kevésbé megfizethető tandíjakkal (és temérdek ösztöndíj-lehetőséggel). Viszont a képzésük eléggé nappali-orientált. Még akkor is nehézkes lenne összeegyeztetni a munkával, ha Pesten dolgoznék, jelen helyzetben pedig szinte kilátástalan. Munkahelyet pedig hiába váltanák akár most azonnal, nem hiszem hogy lenne olyan munkáltató, aki jó néven venné, hogy kezdés után néhány hónappal kimaradozok munkából iskola miatt. Más releváns német nyelvű (pláne levelező) posztgrad képzésről pedig nem tudok az országban.
Jelen helyzetben úgy áll a dolog, hogy két magyar nyelvű közgazdász posztgraduális képzés iránt érdeklődöm intenzívebben. A Miskolci Egyetem, és a Corvinus által meghirdetettek tűnnek szimpatikusnak. Igaz, ez utóbbi közel háromszoros áron hirdeti a kurzust. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy tudásanyag, és elhelyezkedési lehetőség tekintetében tényleg annyival jobb-e a Corvinus képzése, mint amennyivel drágább?
Azt hiszem, hogy majd ezt követően lenne logikus lépés egy német, vagy angol nyelvű szakirányú képzés - lehetőleg a Kacsa által javasolt irányvonalon.
Úgy gondolom ugyanis (lehet hogy rosszul?), hogy egy ilyen képzés (közgáz posztgrad) megkönnyíteni a váltást a magánszférába. És itt most érdemi váltásról beszélek. Nincs rajtam nyomás, ill. kényszer, így olyan helyre nem akarok menni, ahol érdemben nem fejlődhetek tovább, és csak "droidmunkát" kellene végeznem. Arra közszféra tökéletesen alkalmas (és itt most egy kicsit ironikus voltam).
Szóval a kérdés újra: gyakorlati szempontból mennyire éri meg a közgáz posztgrad képzés, és ár/érték arányt tekintve a miskolci, vagy a pesti mellett tennétek le a voksotokat?
Előre is köszi mindenkinek.
(és bocs a sok szájtépésért)