Filmek, sorozatok

Impossible # 2009.09.19. 13:45

Megnéztem mégegyszer. Ebben nem az a lényeg, hogy irodaházi. Ez tényleg nagyon el van találva. Nemsemmi, jól megcsinálták.

Sz.Márton # 2009.09.19. 13:53

Impy, Ildi!

Tényleg jó volt az irodaházi film,

itt egy radikálisabb házi változat:

Impossible # 2009.09.19. 15:10

Marci: és itt egy nagyon radikális :D

Sz.Márton # 2009.09.19. 15:42

Impy, csak nehogy gyónnod kelljen a pázmányi szellemiséged miatt! De azért, itt egy abszolút mű-radikál:

Impossible # 2009.09.19. 16:48

Marci,

sokan azért ítélik el a katolikusokat, vagy azért nem értik a katolikusok nézeteit, mert félreértelmezik a katolikus elgondolást. Nem steril áhitatos manók vagyunk, hanem ugyanúgy emberek, mint bárki más.

Sz.Márton # 2009.09.19. 17:44

Impy, igazi bíróság sem hoz katolikus elő-ítéletet, na de ezt úgyis tudod.. ! Tényleg néha vannak emberi gondolataid;..sörözés,stb. Az Úr nem válogathat a hívők között, de néhány egyházi úr régebben talán titkosszolgálati elvtárs is lehetett...

Impossible # 2009.09.19. 18:11

Tudod, mit, Marci? Gyere te is sörözni valamikor, aztán majd meglátod, hogy nagyonis ember vagyok. A katolikus lét sok ellentmondásos helyzetet és küzdelmet okoz, dehát ha teljesen egyértelmű lenne, hogy Isten van, és teljesen értenénk, mennyire szeret minket, akkor nem létezhetne akkora barom, aki ne akarná követni. Épp ebben van a kihívás, az egész létezés kihívása (szerintem), hogy nem tökéletesen egyértelmű; eléggé homályosan látunk, Szt. Pálnak ebben igaza van, és nagyon jól fogalmazza meg a dolgot: tényleg homályosan látunk, és ez iszonyatos nehézséget jelent(het).

Sz.Márton # 2009.09.19. 18:36

Tudod volt olyan, az előző időkben is illetékes, aki 1990 után nyilvános fórumon olyan kommunikációs fordulattal mosatta tisztára a múltbéli szennyesét, hogy a templomban sem Saul gaztettei, hanem Szt. Pál cselekedetei vannak példaként említve. (néhol megörökítve)

Impossible # 2009.09.19. 18:43

Minden ember számára nyitva áll a lehetőség, hogy akár szent is legyen. Nem az a szent, aki makulátlan, hanem aki a hibái ellenére is Isten mellett akar lenni, mindenáron.

Sz.Márton # 2009.09.19. 18:56

Szent akiről hosszú idő után megállapítja a szentszék, bár István királyt kanonizáltként még a másik, keleti oldal is elfogadta az ezredfordulón szentnek! Bezzeg Mindszentynek még a boldoggá avatása is mióta késik, pedig régen több nagy embernek még a gyermekei is hamarabb lettek szentek, mint egy egyszerű pór népből származó halandónak!

Bár túl sok infó egy rovatban, de Impy a sörözés az természetesen összeegyeztethető. (majd kibeszéljük azokat a legendás pázmányos iskolai sztorikat....)

Legislator # 2009.09.19. 19:06

Szent az, aki az erényeket hősies fokban gyakorolta. Minden megkeresztelt meghívást kap az életszentségre.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.20. 08:06

Na hát ez jó, hogy ahány ember, annyi féle szent-kép (nem szentkép). :D
Amit írtam, arra én csak mostanában jöttem rá. Egyébként szerintem az nagyon jó érzés, amikor az ember saját maga is rájöhet arra, ami egybeesik mások már korábban is hangoztatott véleményével, és nem(csak) elfogadja, amit mások magyaráznak, hanem maga jön rá ugyanarra. Szóval újra feltalálni a spanyol viaszt akkor is hasznos dolog, ha már feltalálták, mert mások feltalálták az én számomra is, de a pláne mégiscsak az, ha én feltalálom magamnak.

Legislator # 2009.09.20. 08:19

Az utolsó tagmondat nagyon találó.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.20. 08:44

Szóval a többi nem? :D NA kössz! :DD

Ildikóka82 # 2009.09.20. 12:33

Örülök, hogy tetszett a rövidfilm, szerintem nagyon édes. :)
A valláshoz inkább nem szólnék hozzá, indulatokat vált ki belőlem ez a téma...

Iwikó

Impossible # 2009.09.20. 13:13

Az már jó jel. :D

bajussz # 2009.09.29. 07:24

A Dutyi dilit jobban szeretem, de most ez egy Vaklárma:

Nem vagyok fehér? apa tudja már?!

Legislator # 2009.09.29. 13:50

Imp,

A többi és találó, de az utolsó tagmondat a legtalálóbb.

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.10.24. 21:59

http://www.port.hu/…ms.film_page?…

ma ezt láttam, vasárnap esti vígjáték kategóriában 7 pontot adok rá 10ből

bajussz # 2009.11.04. 09:08

a múlt héten 3 filmet néztem meg:

másnaposok: egy durván sikerült legénybúcsú története, vígjáték 10-ből 8-as

borat: ali-g kazaszténit játszik benne, amerikába megy, vígjáték-szerű, 10ből 6 pont

becstelen brigantik: náci-killer film brad pittel, elég gyenge sztori, 10-ből 6

mostanában nem tudnak nekem való filmet mutatni, úgyhogy megnézem a gyalog galoppot negyvenedjére

Legislator # 2009.11.04. 11:01

Milyen egy Neked való film, tesó?

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.11.04. 12:00

tesó? anyám még nem szólt :))))

sorolok egy párat amiket szeretek:

Piedone filmek, és az összes összes bsth film
monty python filmek
Latabár filmek
A tizedes meg a többiek
Indul a bakterház
Legyetek jók, ha tudtok
A halál 50 órája
Moszkva tér
Szárnyát, vagy combját
Foreszt gamp
Trainspotting
Ponyvaregény

és még sorolhatnám, most hirtelen ezek jutottak eszembe

az a baj, hogy mai filmeket már nem is nagyon nézek. biztos van köztük több jó is, de valahogy nem vonzanak

Legislator # 2009.11.04. 12:32

:-D

Ezeket én is szeretem:

Szárnyát, vagy combját
Trainspotting

aZ ÚJAK OLYAN BÁRGYÚAK, HOGY IDEGESíTENEK, A SOROZATOK IS EGY KAPTAFÁRA MENNEK.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.11.04. 12:39

Ja, a Python-t és Latabárt is szeretem.

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.11.04. 12:39

tudsz valami most menő sorozatot. menő:9 amit most adnak, hogy mondod egy szóval?:)