álláshirdetés - van - e határ?

Legislator # 2009.06.27. 17:19

"Leg,

ok, én nem sürgetlek, csak épp megkívántam egy Pina Coladát, aztán eszembe jutottál. :D Vagy fordítva? Már nem tudom. :D"

Impi, te nagyon lol csákó vagy:-DDD. Bocs, de a jövő hét nagyon zűrös, ez a csütörtök sem 100% még, de júliusban ígérem, összefutunk:-D.

Sunshine after the rain.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.06.27. 17:50

Ismét nem értetted meg, amiről beszéltem.

:))Szerintem nagyon is értette!

Impossible # 2009.06.27. 17:56

Viffencske :)

Elmagyarázom, jó? :)
Na figy:

1.

"Nem azért mert fele buta(van közöttük az is) de nem azért munkanélküli sok jogász mert buta, hanem azért mert az egyetemek ontják ki magukból a friss diplomásokat miközben kevés a munkahely."

Igen, eddig oké. Vigyük tovább a gondolatot: Miért ontják? Válasz: mert gyakorlatilag válogatás nélkül felveszik az embereket, köztük rengeteg "butát" is. Ennek következtében rengetegen végeznek, ez pedig oda vezet, hogy a túlkínálat miatt nagy lesz a munkanélküli jogászok száma.

2.

Sok olyan jogászi munka van, amelynek megfelelő végzéséhez nem szükséges átlagon felüli intelligencia vagy különösebb képesség.

3.

A "szerény képességű" megnevezés használhatóságának viszonylagossága okán lehetséges szerény képességű emberek foglalkoztatásán keresztül megfelelő munka végzése, azaz az ilyen emberek munkavégzése nem szükségképpen okoz súlyos hibát.

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 18:23

Imp:

Az a baj, hogy több dolgot keversz több helyen.

1.Abban már egyetértettünk , hogy sok helyen sok jogászt képeznek ezt már kiveséztük.Azért az ember nagyjából fel tudja mérni 20-on akárhány évesen mi az amiben jó ,mi az amiben nem.Amihez nem értek vagy sokat kellene még tanulnom hozzá abban nem találom ki azt, hogy önállósodom és valaki más árnyékában majd főnökösködöm.

2. Átlagon felüli intelligencia nem kell valóban, csak átlagos...

3.Remélem a toleranciád majd akkor is meglesz amikor a közvetlen munkatársad szerény képességekkel rendelkezik és még az "egyszerű jogászi munkákat" sem fogja tudni elvégezni hiba nélkül.

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Impossible # 2009.06.29. 12:02

1.

Én nem erről írtam.

2.

Erről írtam. Örülök, hogy már egyetértünk.

3.

Én nem erről írtam.