diplomamunkavédés

Nils # 2009.05.02. 19:07

"Adminisztrátorokról jót vagy semmit. Az ő kezükben van a valódi hatalom."

Ez nagyon igaz. :D Igyekszem is megfogadni a tanácsot.

Impossible # 2009.05.02. 19:04

Adminisztrátorokról jót vagy semmit. Az ő kezükben van a valódi hatalom. A saját bőrömön tapasztaltak alapján vontam le ezt a két igen súlyos tanulságot. E két mondatot üzenem, vésd jól a fejedbe, és tartsd be, különben kihúnysz. (Kölcsey után szabadon) :D

Nils # 2009.05.02. 18:58

Busch Bélát én is bírom. Vargát is. Viszont Molnár, Eperjes, Sinku elég kemény azon a tanszéken. Könnyen le lehetne tudni a diplomamunkát, viszont engem sem igazán érdekel a téma. Szerintem maradok már a környezetjogi tanszéknél. Nem tudom, Te hogy vagy/voltál vele, de szerintem ott egytől egyig az összes oktató, még az adminisztrátor is kedves, közvetlen, jófej, öröm arra a tanszékre bemenni.

Impossible # 2009.05.02. 18:50

Hát én ajánlanám pl. Busch Bélát. Molnár Gábor a másik véglet szerintem, aki iszonyatosan tudja a dolgokat, tőle jó tanulni, de én hozzá nem írnék dolgozatot, mert nem vagyok mazohista. :D

Nils # 2009.05.02. 18:38

Amit tuti nem vállalnék be, az a polgár, eu, pénzügy. Mindegyiket különböző okok miatt. A többire rá lehetne beszélni, bár van egy stabil érdekeltségi és hasznossági sorrendem.

A bünti tanszékről én is mindig csak ezt hallom. Bár gondolom nem mindegy ott sem, hogy ki a konzulens. Vizsgákon is általában a 2 szélsőség között mozognak a tanárok.

Impossible # 2009.05.02. 18:26

Hát jó nagy kár volt. Kaptam rá egy 3-ast, azt is nagy jóindulattal, nagyon rendes volt a konzulensem is, meg Marcellék is, nem érdemeltem volna meg a 3-ast sem érzésem szerint. Nehéz volt. Akik meg büntin írtak, megcsinálták könnyen, és 5-ösöket kaptak. Én elégedett vagyok így is, túl vagyok rajta, készen van legalább, le van a gond, Eu az nehéz ügy szerintem.

Nils # 2009.05.02. 18:22

Nem vagy piskóta, hogy bevállaltad az európajogot.

Impossible # 2009.05.02. 17:52

Mindegy, most a legelső szempont, hogy pénz kell. Nem a legszebb szempont, de a szükség nagy úr. :D

Legislator # 2009.05.02. 16:49

Nehéz ügy.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.05.02. 13:26

És most képzeld el, milyen érzéssel fogok elmenni ügyvédi irodába ehhez képest...közben meg majd elvégzek egy külügyi képzést mondjuk...hogy fog ez mutatni?? Eléggé felemásan.

Legislator # 2009.05.02. 13:24

Na azért:-DDD.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.05.02. 13:22

Európajogból írtam.

Legislator # 2009.05.02. 13:17

Azt ne mondd, hogy büntetőjogból írtad...:-).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.05.02. 12:57

Csatlakozom az előttem szólóhoz. :D Csak annyival egészíteném ki, hogy pl. büntiből nálunk simán össze lehetett dobni gyorsan egy diplomamunkát, BH-kat ctrl+c, ctrl+v, és már meg is van, akár szerette az illető a témát, akár nem, le volt a gond, 2 perc védés ("Fenntartja az álláspontját?" Válasz rá: "Igen." Jegy: 5 Vége. Ez így szép történet, nem? :D ). Nem tudom, máshol van-e ehhez hasonló, én leginkább ilyet ajánlanék, ez tuti jó választás, még akkor is, ha utálja az ember a büntetőjogot (mint pl. én). :)

Legislator # 2009.05.01. 15:55

könyebbik=könnyebbik

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.05.01. 14:15

Ezt benéztem, Imp nyert.

Kedves coldfield,

Én amondó vagyok, hogy olyan témát válassz, amit szeretsz. Egy szeretett témából könnyebb a min. 40 oldalt megírni, mint egy "könnyű tanszék" kevésbé szívderítő témájából. (Érdemes előre tájékozódni, hogy mennyire kutatható a témád, illetve érdemes saját ötlettel menni, de választhatsz "listából" is, ha az adott tanszék közzétett ilyet). És egy jótanács. Ebben a történetben a szakdolgozatvédés a dolog könyebbik vége, a záróvizsga a (sokkalta) nehezebbik.

Sunshine after the rain.

coldfield # 2009.05.01. 13:40

Nem, nem vagyok csákó:) Bár végigolvastam újra a hozzászólásomat, és valóban nehéz eldönteni.
Abban igazatok van, hogy olyanhoz érdemes írni, aki jó jegyet ad, nem szivat, persze kérdés, hogy annál védem-e akihez írom. Nem tudom máshol hogy, de nálunk(az ELTE-n) ez korántsem biztos.
Szerencsére mindkét tanár tündér, akik számításba jöhetnek. Majd szerintem feldobok egy érmét.
:) Saját kezünkben van a sorsunk vagy mi..
azért köszi!

Legislator # 2009.05.01. 12:31

Kedves Imp,

Az ELTÉ-n a JÁB záróvizsgatárgy. És szerintem Coldfield csákó, de ez csak erős tipp.

Kedves Coldfield,

Azon is sok múlik, hogy kihez írod, de a téma ezt behatárolhatja.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.05.01. 12:18

coldfield,

"Ahogy olvasom itt a topicot, már szinte mindannyian túl vagytok a szakdolgozatí­ráson/védésen, ezért bátorkodom megkérdezni, hogy mennyire számít, hogy miből írja az ember, tehát hogy azzal a területtel akar-e foglalkozni az elkövetkezendő 30–40 évben amiből ír vagy semmi köze a kettőnek egymáshoz?"

Semmi köze.
A lényeg szerintem az, hogy ne csesszél ki magaddal, azaz írj könnyű tárgyból, könnyű témából. Nálunk aki büntetőből írt, az 5-öst vagy 4-est kapott, ezzel szemben polgárból buktattak is pár embert. Szóval nézd meg, melyik tanszék a light-os az elbírálásokat (védéseket) illetően, és válaszd azt. Kár bonyolítani az életedet, úgyis jönnek a záróvizsgák, épp elég lesz azzal megküzdened.

Melyik egyetem ez, ahol még van jogelméletből államvizsga? Azt hittem, az mindenhol megszűnt. Egyébként te nő vagy? Tök érdekes, hogy nem tudtam eldönteni az írásodból. :D

coldfield # 2009.05.01. 12:03

Sziasztok!

Ahogy olvasom itt a topicot, már szinte mindannyian túl vagytok a szakdolgozatíráson/védésen, ezért bátorkodom megkérdezni, hogy mennyire számít, hogy miből írja az ember, tehát hogy azzal a területtel akar-e foglalkozni az elkövetkezendő 30-40 évben amiből ír vagy semmi köze a kettőnek egymáshoz?

A problémám azért aktuális, mert 3 héten belül le kell adnunk a címet a TO-n, de egyszerűen nem tudom eldönteni hogy írjak-e munkajogból, ami ugyan érdekel, de már 2 évfolyamdolgozat keretében számot adtam érdeklődésemről és akárhogy gondolkodom nem tudnék még egy olyan témát találni amiről szívesen írnék, holott szinte biztos, hogy a jövőben közöm lesz hozzá, vagy írjak jogelméletből, amiből sokkal szívesebben elmélkednék 50 oldalt, politika és jog témakörben.(persze csak óvatosan..) Na nem mintha politikusi babérokra törnék..csak szimplán érdekel. (Meg persze államvizsga tárgy is, de ez másodlagos)

Szóval ebben ha tudnátok segíteni. Vagy másképp kérdezem: hallottatok már olyanról aki állam- és/vagy jogelméletből írta a szakdolgozatát?? ;)

Impossible # 2009.03.07. 16:06

Én is köszönöm. Fő a precizitás. :D

Legislator # 2009.03.07. 15:58

Egyszerre postoltunk lol.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.07. 15:57

Attól tartok, kommunikációs zavar volt köztünk, Impiboy. Hunfrakknak köszönöm a kiegészítést.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.03.07. 15:57

úgy is lehet mondani :) Nade ha Radbruch így mondta, akkor igaz, legyünk pontosak.

hunfrakk # 2009.03.07. 15:34

Herzkammer allen Rechts (Gustav Radbruch) - VON nélkül!