Kfgabri, én kb ugyanígy jártam. Szüleim nem értették, hogy mi az a duplázás és még poénkodtak is, hogy jó hogy nem kapásból háromszorozni akarok :XD
Off - topic
Ezt nem tudom, Wers.
1996-ban, 1997-ben, 1998-ban biztosan lehetett.
régen volt, nekem az a maradandó, hogy akkor hiperaktív és hiperelfoglalt apukám kérdezte a kocsiban, amikor mentünk Szegedre felvételizni, hogy mi most tulképpen minek megyünk :-)
Az érettségi évében, ill. valahány évig nem lehetett a felvételit duplázni.
vmi rémlik :-)
Kfgabri!
Na de emlékszel, hogy akkor is úgy volt, hogy választás szerint, kérhetted, hogy a felvételidet duplázzák meg, így akkor tulképpen semmi köze nem volt az érettségidnek a továbbtanuláshoz (max annyi, hogy legyen). Úgy ténylegesen az egyetem döntött!
Enyhe különbség!
Igen!!
Legyen érettségi, az lesz amilyen lesz, de legyen felvételi is az adott felsőokt. intézményben, így akkor megmarad a diák lehetősége.
Meggyőződésem, hogy a középisk. eredményekből nem szabad kiindulni, lehetővé kéne tenni, hogy a felsőokt. intézm-ben is felvételizhessen, választása szerint.
Arról nem beszélve, hogy ez a mostani pontrendszer is elég bénán van kitalálva, és azért a régi 120 pontos sokkal jobban tükrözte, legalábbis jobban közelített a valósághoz.
az én időmben volt a "központi" matek-fizika-kémia-biológa.
Szerintem az reális volt: érettségi pontok enyhébben, felvételi pontok szigorúbban.
Én a legnagyobb marhaságnak az emeltszintű érettségit tartom. Ok, hogy bizonyos szakokon magasabb tudásszint kell, de ne így! Egy kitűnő tanuló így kaphat hármast, egy közepes meg akár négyest, ötöst.
Legyen egy érettségi, az kerül be a bizonyítványba, akinek emelt szint kell, annak adjanak még kieglszítő feladatokat. Vagy még jobb, a régi felvételi rendszer az adott intézményben.
Hát ez az! ne aggódj Gabi, majd szépen kiderülget ám, hogy mennyire vannak toppon, és hullanak ki szép számmal, de lényeg, hogy jó ez a rendszer és kész ...
Sztem, mióta lebutították az egészet alap- és mester-képzésre, na azóta aztán főleg béka segge alatti a színvonal, és rengetegen nem is akarnak mesterre menni, valamint a tanárok is úgy vannak ezzel sokan, hogy baromira nem akarnak az alapképzésben oktatni, mert nem bírják azt a színvonalat.
Persze nektek jogon ez más, de legtöbb szak esetén igaz.
és annyi májer van tényleg ilyenkor egy kupacban?
esküszöm, nem kötekszem...
ez a csapat elsőre jeles rómát nyom és no hasalás polgári beugrón?
engem megköveztek 1998-ban a négyes jogtörimért elsőre, de aztán a róma-hasalás után elhitték, hogy emberből vagyok, polgárin pedig az évfolyam 95%-a hasalt a "Bucsok"-beugrón.
Lehet azért duplázni is(2009-ben és '10-ben még lehetett legalábbis): (felvételi tárgy 1 + felvételi tárgy 2)*2+(pluszpontok)= max. 500
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Morgolódnak is amúgy az egyetemek, de hát ez van.
De figy, én azért nem értek egyet a középisk. eredmény figyelembe vételével, mert ahogy írtam, egy középisk. "rossz" eredmény abszolút nem mutat semmit.
Kár a gyerek sorsát már itt elvágni, és elnézést, de ha egyetemről van szó, akkor igenis az egyetem döntse el, hogy kit akar felvenni, a saját maga mércéivel mérve!
Második írásodra pedig:
Hát ez is egy örök vita, de én azt mondom, hogy 18 éves az illető, hadd döntse már el ő, hogy az számára jó-e vagy sem, hiszen hatalmas hülyeség azt gondolni, hogy aki pl. keményen bölcsész-beállítottságú, az majd elmegy biológia szakra, csak mert azt jobban támogatják. Persze szerintük ez így van, de hát elég nagy képtelenség.
A sokadik dolog pedig az, hogy azért ez sem biztos, hiszen ha kifejezetten a munkaerőpiaci használhatóságot nézzük, rengeteg olyan állást hirdetnek, ahova leírják, hogy alapkövetelmény a bármilyen szakos diploma, tök mindegy milyen, csak legyen. És azért valamennyire ez is érthető sztem.
minadonáltal felnéztem a felvi-re, és még mindig tele vannak a felsőoktatási intézmények használhatatlan szakokkal, ahova 170 - 240 ponttal be lehet kerülni.
Alex, egyetértek. Szerintem is az adott intézménynek kellene eldöntenie saját tesztjeivel, módszereivel, kit szeretne felvenni. De azért nem árt figyelembe venni, a középsuliban mit bírt teljesíteni.
Hát nem tudom, ki mit gondol erről, de sztem hatalmas baromság úgy alapjában, hogy a középiskolai eredmények alapján lehet bekerülni egy egyetemre.
Ugye nem kell magyarázni, hopgy egész más agy szükséges egy középiskolába és egész más egy egyetemre, és elég sok példát tudok arra is, hogy gimiben bukdácsolt a gyerek, aztán meg kiváló eredménnyel diplomázott, na meg a fordítottjára is, hogy a gimiben szín5-ös tanuló már az első félévben kiesett, mert ott már nem működik a jó kis magolós szorgalom + szimpátia alapon történő osztályzás.
Szóval nincs ez jól, nagyon nincs!
Sokkal igazságosabb volt, amikor elmentél az egyetemre, és szépen felvételiztél, ennyi. Ott meg ismeretlenek előtt, mégis objektívebben volt egy tudásfelmérés, és lényeg, hogy nem a középisk. döntötte el a diák sorsát, hanem az egyetem, hogy kit akar felvenni.
Most nincs igazam? Hatalmas baklövés ez így most ...
Értem, akkor elvileg ez egy minőségi brigád most.
Anno dacumal 114pont volt az entrée az én évfolyamomon.
Ez szerintem egy reális pontszám: hozz egy jobb bizonyítványt, írj egy jó felvételit, ha pedig vmelyik nem okés, korrigálhatod plusz ponttal.
Emberszagú, emberszerű: mutatja, hogy vár valamit, valakiket, de mégsem robotokat.
Szerintem nem normális a mai világ: unokahugim 10éves, az osztálylétszám 24, kitűnő bizonyítványok az osztályban: 17.
Most meg a felvételin ilyen überpontok.
Elhiszem, hogy okosak a mai gyerekek, de azt nem, hogy ennyire.
Azt pedig pláne nem hiszem el, hogy ennyi első közt létezhet-e bármilyen verseny, motiváció, haladás.
„Ezeket az ántivilágos 120ponttal hogy kell értelmezni”
khmm.. a 120 már nem 120.
Alapban max 100 pont az utoló két év végeredményei, és 100 pont az kf érettségi, + pontok: max 200 pont két tantárgy érettségi eredménye, + emelt szint, + nyelvvizsgák, + mittomén, de van csomó.
Tehát normál esetben max. 400 pont szedhető össze szín 5-ös bizonyítványokkal, érettségivel, kellenek a plusz pontok is.
Ezeket az ántivilágos 120ponttal hogy kell értelmezni?
467 ELTE ÁJK jogász nappalira...
455 PTE JÁK jogász nappali...
Kíváncsi leszek a dicső ötvenekre...
Sunshine after the rain.
"akit az alvilágban Kacsa néven ismernek.
Ez nem te vagy Kacsa?"
Ezzel netán arra célzol, hogy a Jogi Fórum az alvilág???:)))
Egyszer már feloldotta: "veszélyben a jogállam".
vaj=vásott anyaszültmeztelen javítósok?
„AB honlapján fent van, mint autentikus jogforrás.”
Így ez még nagyobb gáz. Persze aki dolgozik hibázhat is. Van aki büntetlen, van aki pedig fizet érte.
Kedves Orangeman ez egy kicsit erős volt :).
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02