Jogi Fórum - találkozó


Csipke # 2009.01.09. 08:01

Akinek jobban működik a rendszer, a segítségét kérném:

Amióta hozzányúltak a rendszerhez, egy örökkévalóság, hogy az ember elnavigáljon egy oldalra a fórumon belül, már ha hajlandó felismerni azt a rendszer.

Ha valaki jobban boldogul, kérem, tegye meg, hogy a technikai problémáknál (a rendszer szerint ez a fórum nem létezik akár rákattintok, akár keresőn keresem, szóval, kérem a nevemben írja meg a következőket (ez az egy fórumtéma hajlandó bejönni, azért írom ide):

"T. Jogiforum! A rendszer karbantartását követően a fórumon található témák elérése majdhogynem lehetetlen. A rendszer nem ismeri fel a fórumtémákat ("Sajnos a keresett fórum nem létezik" - ezt írja), illetve a témák mellett feltüntetésre került utolsó hozzászólók sem frissülnek. Fenti problémák jelentősen megnehezítik a fórumon bármely témához való navigálást, eképpen a kommunikácót is. Kérem, ezt mielőbb orvosolni. Köszönöm, Csipke"

Köszi


Csipke

Noémi85 # 2009.01.09. 08:46

Azért nem szabad általánosítani sem! Van olyan biztonságiőr, aki tényleg mindenhatónak gondolja magát, de van olyan is, aki azért dolgozik egy szórakozóhelyen, hogy megelőzze a vendégeket érő esetleges attrocitásokat. Találkoztam már ilyennel is...totál normál emberke,sokat beszélgettem vele a témáról...

Impossible # 2009.01.09. 10:35

Hát köszönöm a hozzászólásokat. Csak ugye az ember nem szeretne úgy járni, mint a biztonsági őr által fejbelőtt iskolaigazgató...az is mostanában történt. Másik oldalról viszont ott van a teljesen jogos elvárás: ez így nem mehet. Nyugodt lélekkel tovább dolgoznak, és ezért a működésükért felvehetik a fizetésüket is. Járjon az ember mindenhova diktafonnal, hogy legyen majd bizonyíték, vagy fenyegetőzzön a rendőr kihívásával, mire seimán lenyomhatnak neki egy sallert...hát valahogy nincsen kedvem megvárni. :D Még akkor sem, ha utána őt kirúgják. Egy 150kg-os 8 általánost sem végzett előző rendszerből ittmaradott "gondolkodású" elvetemülttől egy jó kis bemosás eléggé kellemetlen lehet adott esetben...

Impossible # 2009.01.09. 10:44

Ja és ráadásul mi az, hogy KETTEN hátravisznek egy elzárt szobába, ahol senki más nincs rajtunk kívül? Hol van ilyenkor a védelem? (Ártatlanság vélelme? Emberi méltósághoz való jog? stb?) Ez így működik, állítólag jogszerűen...panaszt akartam tenni, és még én hallgathattam a kiselőadást arról, hogy ehhez is joguk van, és tök természetes ez így, mire pedig megpróbáltam kifejteni, hogy ez azért nem így van, odajött a felhízlalt IQ-zéró (értsd: az őr), és kitoloncolt az egész üzletből, "jöjjön már, mert felrúgom" kéréssel.
Szóval itt elsősorban szerintem nemis a konkrét őrökkel van baj, hanem a Security, mint intézmény félregondolt alapvonalaival; újra kellene fogalmazni a működésüket, de senki sem tesz ezirányba hatékony lépéseket.

Egyjogász # 2009.01.09. 11:26

Én azért írnék az ügyben érintett cég csúcsvezetőjének, amiben leírnám a történteket, ill. megkérdezném (ha az adott cég külföldi tulajdonú, pl. TESCO, Auchan, Cora, stb.), hogy ilyet pl. Angliában vagy Franciaországban is megengedhetnek-e maguknak a biztonsági őrök a vevőkkel szemben.

Nekem a külföldi cégekkel ilyen téren jó tapasztalataim vannak pl. az Árkádban a LUSH-nál vásároltunk egy karácsonyi csomagot, amiből a tájékoztatóhoz képest egy fürdőgolyó hiányzott.
Ez elég kellemetlen volt, mert mi ugyan mondtuk a megajándékozottnak, hogy nem mi vettük ki, aztán vagy elhitte, vagy nem....

Írtam a cégvezetőnek, és nagyon korrekten napokon belül jött egy elnézést kérő levél, és három a hiányzó fürdőgolyóból.

Noémi85 # 2009.01.09. 12:17

Nem feltétlenül csak a szabályozással van a probléma....az ismerősöm mesélt az ő ún. jogi képzéséről...hát az egy nulla!!!Ezek tényleg úgy tudják, hogy megtehetik ezt egy átlag emberrel, hiszen senki nem veszi arra a fáradságot, hogy felvilágosítsák őket arról, hogy mit tehetnek meg és mit nem...

Impossible # 2009.01.09. 17:39

Nagy előrelépés: a bolt vezetője elnézést kért, és állítólag továbbítja majd a főnökének, az meg majd a security-nak. Szerinte be sem vihettek volna a hátsó szobába, és szerinte "ilyen egyszerűen nincs". Hát teljesen egyetértettem vele, csakhogy ezek nem kapnak semmi büntetést, és vígan folytatják majd ezt tovább.

hunfrakk # 2009.01.09. 21:10

Impi! - ez jó hír! -

Noémi85 # 2009.01.09. 22:24

Grat.
Ha a boltvezető így állt a dolgokhoz, nem biztos, hogy hosszú pályafutásuk lesz azon a munkahelyen....

Impossible # 2009.01.10. 09:41

Most még az jön, hogy írok az üzlethálózat vezetőjének, meg a security vezetőjének. Úgysem történik semmi, de valahogyan levezetem a feszültséget...többet nem tehetek bizonyíték hiányában. :P

Legislator # 2009.01.10. 09:48

Csipke!

A rendőrök úgysem mennek ki, még akkor sem, ha azt mondom hogy Mr. Kopaszkigyúrt biztonsági őr egy láncfűrésszel készül feldarabolni engem. Az esetnek marad nyoma, de a bizonyítás akkor is nehézkes. Viszont a hangfelvevős mobil nem rossz ötlet, de van egy olyan gyanúm, ha az üzlet nem megfelelően áll a dolgokhoz, a fene megette. A magyar csúcsvezetőn kívül (esetleg helyett) lehetne írni a külföldi menedzsment fejének.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.01.10. 09:53

Leg,

köszi az ötletet! A rendőrség akkor jön ki, ha azt mondod, hogy "itt a magyar gárda!", de azokat meg feloszlatták...remény nuku.

Impossible # 2009.01.10. 09:56

Egyébként a külföldi nagy fej nem hiszem, hogy meghatódna attól a hírtől, hogy mi történt egy porbafingó országban egy porbafingó emberrel. :(

Legislator # 2009.01.10. 11:10

Néhány országban van még üzleti tisztesség, a "nagy fej" korrektebb, mint s kelet-európai kis végrehajtója, aki ki tudja, hol s min szocializálódott. Tehát "az úton végig kell menni" (bocs az idézetért), vagy el sem kell rajta indulni, ne tégy semmit, és dolgozd fel, ami történt veled.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.01.10. 11:13

Ok, akkor írok a nagyfejnek. :D Nem vagyok beletörődős meg feldolgozós fajta, harcra születtem én, a dzsedilovag. :DDD

hunfrakk # 2009.01.10. 11:58

Impi!

a Magyar Gárda Egyesület nem egyenlő a Magyar Gárda Mozgalommal

az Egyesületet első fokon feloszlatták
tehát nem jogerős az ítélet

a Mozgalmat meg nem lehet feloszlatni

tehát elromásított hangon belejajgathatod a telefonba, hogy "biztos úr kérem, nyolc gárdista kínoz éppen, tessenek nékünk segítni, csak egy kevéskét szerettünk vóna lopogatni."

Impossible # 2009.01.10. 12:40

szét ké' dikházni more á csájé

Legislator # 2009.01.10. 13:31

:-)


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.01.10. 16:47

Mai napot kb. teljes egészében a fórumon töltöttem...más elmegy a családjával kirándulni... de legalább szellemileg épültem (talán fel és nem le) :D

Legislator # 2009.01.10. 17:38

Te a JF-en/re kirándultál. Nekem talán az utóbbi három év alatt egy hétvégém volt, amikor valahova kimozdulhattam, és nem kötött le valami feladat. Na, aznap volt a nagy pesti vihar:-).


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.01.10. 17:56

Tanulság: sose mozdulj ki. Azt az időt is FORDÍTSD...valami másra. :D

Legislator # 2009.01.10. 18:28

Te meg ne járj nagyáruházak élelmiszerboltjaiba:-). Max. BIZTONSÁGI ŐRÖK KÍMÉLJENEK! feliratú pólóban. Komolyan, bírom ezt az angolos humorodat. Nagy ritkaság, én mondom. Érdemes ebben is Földi Professzor példáját követni, róla vannak jelentős történetek e téren is.

"Élj elrejtőzve"-mondta Epikurosz, ha nem tévedek.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.01.10. 19:06

Én arra gondoltam, hogy elmegyek biztonsági őrnek, és abban a boltban vásárolok, ahol őr vagyok. Így nem lehet probléma. (Hacsak nem köt belém egy vásárló.) Földiről annyit tudok, hogy részt vett az egészen véletlenül 666 oldalas római jog könyv megírásában. Érdekelnének azok a bizonyos történetek.

Epikuroszt nem értem. Miért mondott ilyet? Zugírász volt? :D

Legislator # 2009.01.10. 19:21

Gyúrj rá a dr. iur. Biztonságiőr-projektre:-).

A római jog története és institúciói című kötethez a következőket ajánlom szíves figyelmedbe. A kötet XXVII+683 oldal volt első kiadásban is, és azóta csak növekedett a terjedelme. Majd mesélek, ha egyszer találkozunk személyesen, de a történetek nagy része az index egy "Földi Andris bácsi és a római jog" című topikjában közzé van téve.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.01.10. 19:30

Leg,

a mi római jog könyvünk 666 oldalas volt. Piros (mások szerint rózsaszín), ugyanaz a címe, amit írtál. Lehet, hogy korodnál fogva nem figyelted az újabb kiadásait? :D (Na ezt csak azért, mert egy másik topicban azt írtad, hogy valószínűleg fiatalabb vagyok Nálad. Egyébként szerintem is fiatalabb vagyok.)

És azt nem hiszem, hogy tök véletlen a 666.