Jogi Fórum - találkozó


Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.04.12. 07:33

Csipke nagyon jól fogtad meg a lényeget!

Azt hiszem itt vannak az emberi értékekben különbségek. Van aki elhivatott e pálya iránt, és van aki csak mindent túl akar élni, bármi áron is.

pazs # 2011.04.12. 07:20

Ráadásul eddig arról volt szó, hogy a hülye munkáltatók nem ismerik fel az őstehetséged, viszont ezek szerint annó az oktatók sem... Na de akkor rajtad kívül ki látott benned jogászi kvalitásokat?

Csipke # 2011.04.12. 07:08

Szia Imp.!

Az lett volna az értelme, hogy nem kapsz diplomát például, mert annyi sincs benned, hogy letedd a segged, aztán megtanuld az anyagot! Félreértés ne essék, én is puskáztam egyetemen, különösen az olyan tárgyakból, mint logika vagy a statisztika, de ezt a cigánykodást nem mertem volna megengedni magamnak! Lehet azért, mert kissé elhivatottabb voltam nálad. Neked valami büfé-ruhatár szakra kellett volna menned, ahol ez az "érvényesülési stílus" az elfogadott. Ott aztán tartolhattál volna.

Nem csak voltál arrogáns köcsög (oppárdon) Imp., vagy is, szóval változtass pályát, menj el például politikusnak: ott ezt is, meg a cigánykodást is remekül kamatoztathatod! Úgy látszik, te ebben vagy jó. Nem baj, valakinek ebben is jónak kell lenni.

Na, ha rajtam múlna - még milyen jó, hogy nem rajtam múlik- az összes ilyen "diákot" az oktatóval együtt páros lábbal rugdosnám a Holdig.


Csipke

Legislator # 2011.04.12. 04:10

'A legarrogánsabb köcsög voltam, amit el tudsz képzelni, és bejött. :D'

Impi, ezt a jó tulajdonságodat máig nem sikerült levetkőznöd:-D :-D :-D.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2011.04.11. 20:01

Ezért nem vesznek fel. :D

Naina # 2011.04.11. 19:41

Imp,lehet, hogy pont ilyen arrogáns és mindent tarolónak kellene lenned a munkaerőpiacon is.

Impossible # 2011.04.11. 19:29

cat,

szerintem te valamit félreértesz: én nem voltam jófej. :D A legarrogánsabb köcsög voltam, amit el tudsz képzelni, és bejött. :D

cat981 # 2011.04.11. 17:44

én az utolsó bekezdésem nem Impre értettem, hanem általában, azokra a rámenős jópofa csávókra akik a szerényebb képességeiket és felkészültségüket gondolják nagy dumával, jófejséggel kompenzálni és célt elérni. Rám ilyen eszközökkel nem lehet hatni. Imp esete azért ettől más, inkább azt mondanám kisgyerekes ahogy a korábban hasonlattal is éltem, jópofa meg pláne nem, valamint Impnek meg lettek volna a képességei arra hogy normálisan megtanulja az anyagot csak lusta volt rá, vagy nem tetszett neki :).
Abban viszont egyetértek, tényleg jobb lett volna erről hallgatni, mintha ahogy a pl. az intelligensebb és jó adottsággal is rendelkező hölgyek sem dicsekednek el vele, hogy vizsgán azért elkellett a bájos mosoly, a mini és vékony áttetsző blúz.

ui: utóbbi részt nehogy magára magára vegye itt valaki a fórumon, nem ezért írtam.

Impossible # 2011.04.11. 15:09

Szija Csipke!

Szerinted érdekelt, hogy szánalmas-e? Egyetlen egy cél lebegett a szemem előtt: át kell menni a vizsgán! Hogy ezt milyen taktikával érem el, az teljesen lényegtelen volt.
Más és egyben érdekes kérdés, hogy szánalmas-e, ha valaki mindenáron el akarja érni a célját, és aztán el is éri. Én inkább azt mondanám, hogy az ilyen kitartó, eredményes ember, aki nem retten meg a kihívásoktól és a lehetetlennek tűnő helyzetektől. Ha nem lettem volna - a te szavaiddal élve - szánalmas, legalább 2x annyi vizsgán buktam volna meg, mint így. Lett volna annak bármi értelme? :D

bandeeraz # 2011.04.11. 13:12

Jujjuj, mi lesz erre Imp reakciója!!!??? Hozom is a popcorn:))

Csipke # 2011.04.11. 12:13

Imp, ha azt mondom, ez felettébb szánalmas, akkor az egy igen gyenge kifejezés. Azon kívül, hogy téged is minősít, természtesen a vizsgáztatóidat is.

Amit te műveltél azt mifelénk cigánykodásnak hívják... (elnézést kérek minden roma nemzetiségűtől előre is)

Erről inkább mélyen hallgatnod kellett volna. Komolyan.


Csipke

cat981 # 2011.04.11. 07:41

"a gazdag Magyaro. megsegíti a szegény Portugáliát?
remek"

Ezen az összefogó gyöngyörű EU-n én akkor röhötem először szét magam, amikor Szlovákiának került volna (vagy kerül is, utána már nem követtem nyomon) többszáz milliárdjába a görögök megmentése. Akkor meg is jegyeztem, hogy remélem még sokáig nem lesz eurónk. Remélem minél előbb összedől ez az Európai(sovjet)Unió.

cat981 # 2011.04.11. 07:36

"Ezt a „rámenős jópofacsávó“ stílust csak nagyon nyúlbéla vizsgáztatókkal lehet eljátszani…:)"

Impi előadásán én is le voltam döbbenve hogy ez egyszer is bejött neki (azért is írtam először hogy ha ennek a fele is igaz). Biztos valami családjogi bírónő volt az vizsgáztató, akinek megszakadt a szíve szegény kicsi Impin :).

Egyébként az ilyen rámenős jópofacsávókat melóhelyen én is úgy vágom ki mint macskát ...... . Majd azt hiszi, hogy itt a dumájával meg tud fogni..., rendkívül irritál.

hunfrakk # 2011.04.10. 08:15

http://www.stop.hu/…/article.php?…

a gazdag Magyaro. megsegíti a szegény Portugáliát?
remek

Legislator # 2011.04.10. 07:39

megacool, hogy Impossible előtt nincs lehetetlen, de a kérdésem akkor is kérdés...


Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2011.04.10. 07:31

én, mint Impi volt évfolyamtársa ezennel tanúsítom, hogy az alább általa előadottak, megfelelnek a valóságnak

Legislator # 2011.04.10. 07:30

Ezek nem hallottak az 'indexpótló lap' jogintézményéről?


Sunshine after the rain.

Impossible # 2011.04.09. 20:33

De talán a best of, amikor sikerült rávennem a vizsgabizottságot, hogy szabályellenesen vizsgáztassanak le index nélkül, ráadásul az egyik alkotmánybíró volt az egyik tag, és egy kb. fél órás vita után levizsgáztattak. Index nélkül nem volt szabad vizsgáztatni elvileg, de előadtam, hogy az indexemet bezárták az egyik tanszékre, na akkor hajtóvadászat indult az indexem után, de nem sikerült előkeríteni, miközben csak rám vártak, mivel a vizsganapnak már rég vége volt. Izgalmas vita volt, mert az egyik tanár ismert, tehát gyakorlatilag index nélkül is simán vizsgáztathattak volna; az volt ugye a kérdés, hogy az elvi szabályoknak milyen esetben lehet gyakorlati értelme. Gondolom, fél óra szórakozás után ők is belátták, érdemesebb levizsgáztatni, és megbuktatni, mint jobban belemélyedni a témába. :D

Impossible # 2011.04.09. 20:24

Ja meg mégegy, amikor polgári eljárásjog vizsgán rá akartam beszélni a tanárt arra, hogy ne elégtelent írjon az indexbe, hanem írja, hogy nem jelentem meg, na az meg azt mondta, hogy "én kilenc éve tanítok ezen az egyetemen, de ilyet még nem láttam". :D

Impossible # 2011.04.09. 20:22

Jó, volt olyan is, amikor mondtam, hogy a görögökből kérdezzen, mire azt mondta, hogy "ez nem kívánságműsor, különben is az a könyv elején van".
Meg volt olyan, hogy puskáztam szóbelin, lebuktam, aztán elkezdtem, hogy hadd próbáljam meg mégegyszer, mire azt mondta, hogy "puskázni nem szép dolog, de ha már puskázott, legalább ne rinyáljon!" :D

Legislator # 2011.04.09. 19:05

biztos büntető eljárásjogász volt


Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2011.04.09. 17:42

Ezt a "rámenős jópofacsávó" stílust csak nagyon nyúlbéla vizsgáztatókkal lehet eljátszani...:)

Az egyik csoporttársam próbálkozott be hasonlóval amikor közölték vele, hogy a felelete karót ér, de ő válaszként a következő "kérdést" kapta (mindjárt kettőt): "Maga nagyot hall, vagy szimplán csak gyenge a felfogása? Nem értette, hogy elégtelen? Na, kapott mindjárt két kérdést is, elmehet....." :)

De a kollégám sztorizott egy ELTÉ-s vizsgáztatóról, aki szintén nem túl jól viselte, ha a vizsgázó jópofizik vele, és volt olyan visszapofázó, akinek egyszerűen kivágta az indexét az ablakon, azzal, hogy "Na menjen le, szedje össze az indexét, aztán ha jön újra, nézze meg, milyen név van kiírva az ajtóra, és úgy válassza meg a stílusát..."

Legislator # 2011.04.09. 17:21

Én úgy vagyok vele, ha meghozom a döntést, már nem változtatok rajta, hiszen "kimondtam a határozatot" és "úgy lesz az joggá".


Sunshine after the rain.

cat981 # 2011.04.09. 16:18

"Pl. olyanokat csináltam, hogy már megköszönték a részvételt, és addig nem mentem el, amíg nem adtak egy kettest, meg megmondtam, mit kérdezzenek. Volt, hogy nem jött be, de általában hatott a makacsságom, az egyik EU-s tanár meg is jegyezte, hogy „nem biztos, hogy az erőszakosság minden esetben célravezető, abból pedig van egy adag a kollegában“, aztán mégiscsak átengedtek… :D

vizsgáztató: köszönöm, nincs több kérdésem.
én: kérdezzenek már valamit!
vizsgáztató: nincs több kérdésem.
én: de én szeretném ha kérdeznének valamit, hátha tudom.
vizsgáztató: nincs több kérdésem.
én: jó, de kérdezhetnének valamit.
vizsgáztató a tanársegédnek: na kérdezz már tőle valamit!"

Hát ez kész... :DDDD Ahogy elképzeltem ha ennek a fele is igaz... :)))

ez valszeg már az az eset, amikor megadják inkább a 2-est csak már szabaduljunk Tőle révén, hogy nincs az egyetemnek biztonságisaik akikkel kivitethették volna a teremből :)
Vagy még az jutott az eszembe, mint az akaratos kisgyerek aki addig idegesíti az anyját, aki az idegbaj helyett inkább beadja a derekát és megveszi a követelt nyalókát,csak már szűnjön meg a gyerek :)

Impossible # 2011.04.09. 12:47

Olyan is van, hogy vizsgáztató a hallgatónak: feltegyek egy mentő kérdést?
Hallgató: igen!
Vizsgáztató: nos?