Jogi Fórum - találkozó


Legislator # 2008.11.27. 09:23

És még ott van az egyel is.


Sunshine after the rain.

Csipke # 2008.11.27. 09:48

Legislator,

ezt most nem teljesen értem... :)


Csipke

Legislator # 2008.11.27. 10:40

Kacs írta:

"Kedves guba,

kétell vagy kétel? :)"

Leg írta (erre válaszul, csak nem tette egyértelművé):

"És még ott van az egyel is."

Pl. répát egyel (ige!), káposztát egyel egyenlő ritkítja a rossz sortávolságra ültetett növényeket (mert egyes növények elszívnák a táplálékot más növények elől, így egyenlőtlenül fejlődnének, egyesek elpusztulnának stb.).


Sunshine after the rain.

Csipke # 2008.11.27. 10:59

S lőn világosság... most már mindent értek. :)


Csipke

ktamas85 # 2008.11.27. 11:34

Hát, ha a találkozó is "ennyire tartalmas" lesz, akkor mégsem kéne keresnem megfelelő járatot, sejtettem...

Legislator # 2008.11.27. 11:37

Istenem, három napig a fél ország zokogni fog, hogy egy ekkora tehetség nem jön.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2008.11.28. 02:02

guba,

ha neked 15-en mondják ugyanazt, akkor nekik van igazuk? Ezzel a hozzáállással nem fogod sokra vinni szerintem, de persze minden jót kívánok neked. Ez csupán egy megjegyzés, vedd figyelemfelhívásnak.

A szárnyall pedig szárnyall. Nem érdekel, hányan mondják, hogy nem így van, attól, hogy sokan mondják, nem lesz másképpen. :)

Impossible # 2008.11.28. 02:36

Kacsa,

nem revidiálom, mert nem érek rá. Mindenesetre örülök, hogy abból, amit én találtam ki, lesz is valami. Remélem, mindenki jól érzi majd magát, aki megy, kellemes beszélgetést kívánok! :)

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.11.28. 07:12

Tenyleg ekkora gondokat okoz a magyar helyesiras? Es allitolag a jogaszok ertelmisegiek. Hat ezt most mar sokadik tapasztalatom alapjan nyugodtan meg lehet kerdojelezni azt hiszem. Impossible te pedig gyere el a talalkozora es kesz. Nincs kifogas! Ha en meg tudom oldani (legalabbis megprobalom) nem alszom majd valoszinuleg 48 oran at akkor te is oldd meg! Bence

Legislator # 2008.11.28. 07:42

"Es allitolag a jogaszok ertelmisegiek. Hat ezt most mar sokadik tapasztalatom alapjan nyugodtan meg lehet kerdojelezni azt hiszem."

Kikérjük magunknak ezt a primitív állítást, és ha Te jössz, én biztos nem megyek. És tedd meg, hogy a "bölcsész" haverjaiddal játszotok észt-osztják szakosdit. Több nagyon kiváló, főleg kínai szakos, és történelem szakos bölcsészt ismerek az egyetemi adjunktustól a hallgatóig (magam is voltam vendéghallgató három félévig), de Te egy ilyen modern bölcsész lehetsz, aki csak arra jó, hogy a joghallgatók nagyelőadásait síppal-dobbal-szilveszteri trombitával tülkölve-dobolva bejőve zavarja meg. Ez az én életemben konkrétan megtörtént, az idős alkotmányjogász-professzor elképedve kérdezte a nemes kompániától: "Maguk, kérem, bölcsészek, ugye?" Impi belement egy rossz játszmába, ahonnan nehéz elegánsan szabadulni-erről van szó, ettől ő még egy kiváló ember.


Sunshine after the rain.

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.11.28. 08:05

Leg, nezd mar meg miket ir be nemelyik allitolag ertelmisegi! Es utana beszelj ilyeneket! De en meg ellenpeldat tudok hozni: egy nyelvszakos oktato a jogaszhallgatoknak oktatott egy nyelvet meg persze mas szakosoknak is, de azt mondta a jogaszokkal messze a legnehezebb mert annyira kockafejuek hogy azt el nem tudom kepzelni es amit mas szakosokkal vesznek 10 ora alatt azt a jogaszhallgatokkal 50 ora alatt se biztos h sikerul. Ennyit errol. Annyi a problema szerintunk h gondolkodni nem tudnak sajnos csak a szemellenzos daralasra kepes a legtobb (ismerek kivetelt, Leg biztasson az a teny h lehetsz te is a kivetel akar es lehet h majd miattad pozitivabb lesz a kepem a jogaszokrol! de ez a meghatralas nem igazan bolcs dontes sztem).
Neked is csak az a problemad h van olyan aki nem hajlando hajbokolni a "jogasztekintely" elott. Teszek en magasrol erre, majd ha lesznek ertelmes megnyilvanulasok jogaszok reszerol is akkor lehet h valtozik a velemenyem, de eddig ilyet nem sokat lattam sajnos. Abban igazat adok, mai bolcseszhallgatok elegge masok lehet h nem elegednek meg azzal h "tekintely" es ezert kuss van hanem siman kerdore vonjak az eloadot ha valamit logikatlannak latnak. Magam voltam tanuja egyszer annak h tobb bolcseszhallgato is "ratamadt" azaz kerdore vonta az eloado jogasz professzor urat h megis ezt az X dolgot meg hogyan gondolja. Es a jogasz professzor ur pedig szohoz sem jutott hiszen nem voltak ervei azon kivul h o egy tekintelyes jogaszprofesszor. Mindossze ezzel tudott takarozni. Nem nevetseges es szanalmas? De fokozom, olyanrol is tudok amikor az eloadot siman lehulyeztek es a hallgatok kimentek az eloadasrol annyira okorsegeket beszelt. Ha ebben az oktatoban lett volna barmi kis tartas akkor feltette volna a kerdest h "miert gondoljak igy?" Es ha vannak e3rvek + ellenervek akkro maris lehet ertelmesen vitatkozni de ugy nem h "en vagyok a tekintely es kuss van". A talalkozora pedig gyere csak el hidd el nem lesz ujdonsag van itt az emeleten is a koleszban nalunk jogasz hallgato, tudom mire szamitsak nagyjabol! Megigerem majd vissza tartom a rohogest es igyekszem a hulyesegekhez is komoly kepet vagni ahogy ez nalatok szokas! Ok? Bence

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.11.28. 08:08

Leg ha mar ezt a szot hasznaltad akkor a beirasok alapjan nezd mar meg ki az akire vagy akinek a beirasara inkabb lehetne a primitiv szot hasznalni. Es csak egy tanacs: szallj le a magas lorol! Lehet h ugy tobbre jutsz es nem kell a sertodosdit jatszani! Inkabb gyere ervekkel! Bence

Legislator # 2008.11.28. 08:17

"Magam voltam tanuja egyszer annak h tobb bolcseszhallgato is „ratamadt“ azaz kerdore vonta az eloado jogasz professzor urat h megis ezt az X dolgot meg hogyan gondolja. Es a jogasz professzor ur pedig szohoz sem jutott hiszen nem voltak ervei azon kivul h o egy tekintelyes jogaszprofesszor. Mindossze ezzel tudott takarozni. Nem nevetseges es szanalmas?"

Tomikám, etess másokat az ostobaságaiddal. Te sem ismersz minden jogászhallgatót, meg bölcsészhallgatót, és én sem. Úgyhogy ezt talán hagyd abba. Vagy nevezd meg az illetőt, és hogy miről adott elő, aztán majd mi utánajárunk a storydnak.

"Neked is csak az a problemad h van olyan aki nem hajlando hajbokolni a „jogasztekintely“ elott. Teszek en magasrol erre, majd ha lesznek ertelmes megnyilvanulasok jogaszok reszerol is akkor lehet h valtozik a velemenyem, de eddig ilyet nem sokat lattam sajnos."

Én nem vagyok rászorulva a tekintélyelvűségre, csak nem szeretem, ha egy önjelölt, aki semmiről nem tud semmit, és semmit nem ért a jogból és a joghoz, egy egész szakmát gyaláz. Főleg a Jogi Fórumon. Mit gondolsz, mi fog történni Veled? Felterjesztünk magas állami kitüntetésre? Egyébként veled nem tárgyalok a továbbiakban, nem vitatkozom jogászgyűlölő akárkikkel (a heideggeri értelemben vett das Mann-okkal).


Sunshine after the rain.

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.11.28. 08:21

Na allj le azonnal a mellebeszelessel! Itt ez valami szokas h mindenki mindent elferdit? Valoban nem ertek a joghoz. Es nem aszakmat gyalazom csupan a tapasztalataimat mondtam el. Azon pedig csak mosolygok h mar hanyadik embernek mondod azt h "veled nem targyalok tobbet" :-D Azert ebben csak van valami akkor.
De ahogy mondtam, Tietek a palya mert most egy jo darabig nem leszek. Na addig csak okosan! Bence

Legislator # 2008.11.28. 08:49

Anakronisztikus és szürreális, hogy Te egyáltalán létezhetsz ezen a fórumon. Szerintem át kell gondolnunk a fórum további sorsát.


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2008.11.28. 08:55

Kedves Benccce,

ne igyekezz haza repülni...a találkozón nem látunk szívesen...


Kacsa11

Kacsa1111 # 2008.11.28. 08:56

„a találkozóra visszatérve:

„mivel törzsvendégük vagyok, ezért vállalom, hogy foglalok asztalt, de tudni kéne, hogy hány óráa (7?) és hogy hány főre…

kéretik dec.1ig bejelentkezni, aki jönni szeretne.
összesítem és az alapján foglalok asztalt.”

tehát
helyszín: kaledónia, mozsár utca.
időpont: dec. 6. 1900

eddig jelentkezett:
legislator
dr. Klau
bandeeraz
Kacsa
Csipke

valaki más?”


Kacsa11

Kacsa1111 # 2008.11.28. 09:00

Kedves Mindenki, akit érint,

a speciális helyzetre tekintettel (elmebetegek felbukkanását elkerülendő), úgy gondolom, hogy jobb, ha mindenkinek, aki eljönne a találkozóra, e-mail-ben küldeném meg a helyszínt (az időpont adott).

Kedves Legislator,

ez ügyben - ismét - igénybe kell asszem vennem értő asszisztenciádat:)...ha nem bánod...


Kacsa11

Legislator # 2008.11.28. 09:09

Kedves Kacsa,

Egész nyugodtan. Hogyan gondolod a technikai lebonyolítást?


Sunshine after the rain.

Csipke # 2008.11.28. 09:22

Kevésbé paprikás hangulatú jó reggelt!

Kacsa, remek ötlet. :)

A Benccce nicknév alatt megbújó okostojásnak szeretném üzenni, hogy ha nem jogász lennék, akkor is kikérném magamnak ezt az alpári stílust, amit megengedett magának, de minekutána jogász vagyok jómagam is, pláne kikérem magamnak. Az általánosító megnyilvánulásai finoman fogalmazva is vérlázítóak, és még ha olyan nagyon nehezésre is esik, lesz szíves az alapvető emberi tiszteletet megadni, illetőleg ennek megtanulásásig a tükröket otthon letakarni.
Hogy példát mutassak, jelzem a bölcsész hozzászólónak, hogy nekem is vannak személyes (és igen rossz) tapasztalatim bölcsészekkel, mégis rendelkezem annyi intelligenciával, hogy nem általánosítok, még az ő esetében sem.
Esetleg tudnám javasolni továbbá, hogy nyisson bölcsészfórumot, ott tőlem fikázhatja az egész világot.


Csipke

Kacsa1111 # 2008.11.28. 09:36

Kedves Legislator,

két lehetőségre gondoltam, mivel nekem nem publikus az emil címem (gondolom sejted miért):
a két lehetőség közül válassz nyugodtan, mivel attól is függ, hogy mennyi emil cím áll rendelkezésedre. (ill. ha neked van jobb ötleted...)

szóval az egyik, hogy megkérünk mindenkit, aki részt kíván venni, hogy írjon emilt neked, azokat az emil címeket továbbítod nekem, és én írok mindenkinek közvetlenül
vagy
a másik, hogy - feltéve, hogy neked már így is sok embernek meg van az emil címe - én írom meg neked a helyszínt, és forwardolod a résztvevőknek.

a résztvevők (eddig):
legislator
dr. Klau
bandeeraz
Kacsa
Csipke

kettőnknek nyílván majd nem kell külön küldeni. csipkének itt az emil címe...dr. Klau-ét és bandeerazét majd megnézem...

szerinted?

ui: egyébként nem vicces, hogy egy elmebajos miatt erre kényszerülünk...
képzeld el, ha "mind" eljönnének!!!:))))))


Kacsa11

Kacsa1111 # 2008.11.28. 09:40

ha jól látom csak dr. Klau emil címe hadititkos...:)

Kedves Legislator,

véletlenül nincs meg az ő emil címe?


Kacsa11

Immaculata (törölt felhasználó) # 2008.11.28. 09:44

Kedves Kacsa!

Nem vetted észre, hogy a törzstagok - a fórum érdemi tagjai - valahogy mind kimaradtak?
A kezdeményezés jó volt, de a toborzás válogatottan kirekesztő. Ezt pedig semmivel sem tudod jobban tetézni, mint e-mailban hívogatni. Ebben az esetben a jogi fórum találkozó név, egyáltalán nem helyénvaló.

Csipke!

Te tényleg jogász vagy? Meglep.

Legislator # 2008.11.28. 10:33

Ez miről beszél?


Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.11.28. 10:35

Kedves Kacsa,

Szerintem azok, akik részt kívánnak venni, írjanak egy mailt, és ha te megírod az új paramétereket, én szívesen továbbítom az érdekelteknek.


Sunshine after the rain.