hozzászólás törölve
A levelezős diploma nem diploma?
guba terólad már csak egy rókabunda hiányzik,+egy bunkó a kezedből.amúgy meg abban hiszel amiben akarsz.nem hiszem,hogy bárkit is zavarna a számomra romlott belsőd.teniszlabda feldobása
hozzászólás törölve
Tamás,
örülnék, ha elolvasnád, amit írtam neked. Körülbelül az előző oldalon találhatod meg, mivel azóta már sokan írtak a fórumra...
hunfrakk,
Először is: az evolúcióban nem "hiszünk", maximum elhisszük, hogy létezik. A hit nem egyenlő azzal, hogy valamit elhiszel. A hit annál jóval többet jelent. (Mint ahogyan erről már korábban is írtam.) Tehát az a mondat helytelen, hogy "hisz az evolúcióban". A katolikusok egyedül Istenben hisznek.
Másodszor: Az evolúció (azaz az egyedfejlődés, ami egy biológiai elgondolás) nem mond ellent a Katolikus Egyház tanításának. Amit a Biblia ír Ádám és Éva történetéről, az egy tanító rész, tehát nem szó szerint értendő. Ebbe szoktak sokan belekötni, de hogy belekötnek, az csupán a tájékozatlanságukon alapszik. Először meg kell érteni, miről beszélünk, utána lehet értelmesen hozzászólni a témához. Ez így van a Bibliával is, és a Katolikus Egyház tanításával is. Amíg valaki nem ismerte meg, addig nem csoda, hogy tévképzetei vannak vele kapcsolatban. Az evolúciós elmélet nem ellentétes az Egyház tanításával.
De: "Iudex non calculat":-)
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
ebből is látszik, hogy a matematika mennyivel egzaktabb, mint a jog:)))
Bocs, 26. De az nem olyan kerek:-)
Sunshine after the rain.
Lám, lám, mire jó a több személyiség... Ugyanis ha elég sokan vagyok, akkor egymagamban is lejátszhatok egy labdarúgó-mérkőzést, csupán 2X11 játékos, 1 bíró, 2 asszisztens, és 1 kommentátor kell (ez 25 személyiség eddig), plusz ha eléggé szét vagyok esve lehetek a két szurkolótábor is.
Ez utóbbi hozzászólás persze csak merő spekuláció részemről...
Sunshine after the rain.
„Kacsát továbbra is sokra tartom viszont, függetlenül minden cirkusztól, Kacsán azért látszik az intelligencia, nem is kicsit. (ksstomi)”
Szerintem nyugodtan használj többes számot, Kacsa egy egész rajongó táborra tett szert általad.
nicsak, egy evolúcióban hívó katolikus
Egyjogász,
a beszélgetés témája ide-oda terelődik, ugyanúgy, mint az életben szokásos. Ez egy természetes jelenség. Egy ideig "érdekes" volt a nappalis-levelezős vita, de mint ahogyan az evolúció során néhány faj kihalt, néhány téma egy idő után jelentőségét veszti, vagy pedig túlbeszéltté, agyonragozottá válik, és nincs értelme tovább folytatni. Ellenben megjelennek a hozzászólásokban olyan kérdőjelek, olyan hangok, amikre fontos reagálni, ezeket nem hagyhattam figyelmen kívül. Pl. az élet minden területén - ha szóba kerül -, el kell mondanom az én álláspontomat a kereszténységgel kapcsolatban, és nem mondhatom, hogy bocs, de ez nem tartozik ide, mivel - mint az élet része, mint életforma - oda is tartozik, ahol keresik, ahol nem értik, ahol rákérdeznek. Azzal pedig már egyetértek, hogy Tamást sem kellene szidni.
Nem tudom figyelitek-e, hogy lesz a hazugságból, egy újabb "szenvedélyes igazságbeszéd"? Láttunk már ilyet, és még fogunk is.
hozzászólás törölve
a hihetetlen nagy képességeivel,meg,hogy őt nem tudom ki hallgatta meg...,azért nem hiába keresztfia a bíróság elnökének...
.gondolom a bírósági,ügyészi munkákat kivéve szinte tök mindegy.azt meg sem próbáltam,mert a bíróság elnöke majdnemhogy röhögve nézett rám,és azt mondta,hogy menjek nyíregyre/megyeszékhely/ aztán ott majd felvesznek egy kb 100-as listára.de amúgy a /jobb képességüeknél/akik pl bíróságra ,vagy ügyészségre szeretnének menni is szinte csak a hátszél segíthet.-szerintem.hiába jön nekem a kis ügyészjelölt gyerek
Tulajdonképpen ezt a topicot azért indítottam, hogy megbeszélhessék az érintettek, a levelezőn végzett jogászok valóban érzik-e valamilyen hátrányát annak, hogy a diplomájukat levelezően szerezték, az a jogászpiacon tényleg másodrendű-e a nappalis diplomához képest, vagy ez csak egyedi jelenség, egy-két hirdető saját "elvárása".
"Örülök", hgy a topicot sikerült teljesen szétoffolni, ha valaki a topic címe miatt jön ide, azt sem érti, miről megy a párbeszéd.
(Mint ahogy már én sem teljesen, esetleg lehetne indítani egy külön topicot "Ki is az a ksstomi?" címmel, és akit ez érdekel, az megnézi.)
Mielőtt ki leszek oktatva, tudom, ez egy nyílt fórum, mindenki ott és azt mond amit akar.
DE azért egy valamikor jó hírű szakmai fórumra nem biztos, hogy jó fényt vet, ha pl. egy "Mit kell tudni a fizetési meghagyásról?" című topicban az érdeklődők arról olvashatnak, hgy mi a kereszténység lényege (ezt is meg lehet, sőt kell beszélni, csak nem itt), ill. hogy egyes hozzászólók hogyan fikázák egymást.
mégis úgy gondolom,hogy a politika jócskán túllépte a boxringet,és százával tapossa a nézőket
kérlek én úgy látom,hogy a helyzete egy jogvégzett embernek a munkaerőpiacon hát,hogy úgy mondjam eléggé reménytelen.és úgy gondolom,tenni kéne már valamit azért,hogy az e pályára való tehetséges,de nem túl gazdag,befolyásos kollegáink ne vesszenek el.persze nyílván nem drasztikus változtatásokra gondoltam,hisz amögött nincsen megfelelő gazdasági háttér.mégis szerintem lenne mit finomítani a jogászképzésben.bár én nem tudom hogyan,hiszen nem vagyok szakértő.
ezek szerint (sajnos)
vannak erősen hívő, ám reménytelen embertársaink
összeillik e kettő?
a hit erősebb,és nagyobb a puszta eszességnél
kérlek a hit az alfa,és az omega.aztán jönnek a tudományok.persze hihetsz te egyedül önmagadben is.én nem átkoztam ki senkit
:-)))
Sunshine after the rain.
hozzászólás törölve
a hit és a hatalom viszonyát illetően a követekező az álláspontom:a hatalom elég sűrűen igénybe szokta venni a hitet/mint valami megfogható dolgot..pedig az egyáltalán nem fogható meg -idézőjelben./a valódi hitnek nincsen szüksége a hatalomra.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02