Egy másik topicban olvastam:
"A levelezőn bárki lediplomázhat, hiszen fizet érte a hallgató."
Őszintén szólva már egy kicsit kezd elegem lenni a levelezős diploma folyamatos lefikázásából.
Sajnálom, hogy a nappalin végzett kollégák körében van valami fajta lenézés a levelezős diplomával kapcsolatban (ami egyébként nálunk egy az egyben úgy néz ki, mint a nappalis diploma,így nem is tudom, hogyan lehet megkülönböztetni).
Érdekes módon, amikor az egyetemre jártunk, akkor egy félévben cca. 100-szor hallottuk, hogy tőlünk ugyanannyit várnak el, mint a nappalisoktól, és nehogy azt higgye bárki is, hogy a költségtérítés fizetésével megvette a diplomát.
Ez a diploma ugyanolyan, mint az, amit nappalin szereznek, ehhez tartsuk magunkat.
És ezt be is tartozzák 100%-ig! Mi általában együtt vizsgáztunk a nappalisokkal, ugyanazok voltak a kérdések, ugyanaz a követelményszint.
Sokszor a vizsgáztató nem is tudta, hogy nappalist, vagy levelezőst vizsgáztat, mert csak a végén nyitotta ki az indexet.
Egyébként meg szerintem nem attól függ, hogy valaki jó jogász lesz-e, hogy milyen tagozaton végzett, hanem hogy milyen érzéke van a joghoz, szereti-e ezt a szakmát. Volt nekem olyan nappalin summa végzett ismerősöm, aki fél év után rájött, hogy a bíróság nem az ő világa, és elment gyámügyesnek, mert a gyermekvédelem érdekelte (és amihez nm is volt szükségszerű, hogy jogot végezzen, csak erre későn jött rá).
Szóval kérem, hogy fejtse már ki valaki, hogy egy nappalin szerzett jogászi diploma miért ér többet, mint egy levelezős?