Kedves Impossible,
ez nem a te mondásod...
Kacsa11
Kedves Impossible,
ez nem a te mondásod...
Kacsa11
Hát én mindenkitől függetlenül kitaláltam. Úgyhogy az én mondásom IS. :)
Van egy olyan elmélet, amely szerint egy adott korban a világon egyszerre több helyen is nagy eséllyel feltalálják ugyanazt a dolgot, egymásról nem tudva.
Sziasztok !
2010.július elején jár le a három év "gyakorlati időm". Mikor lehet/ kell jelentkezni a szakvizsgára, akkor ha előtte előkészítőre is szeretnék járni ?
Köszi
Van-e olyan információja valakinek, hogy Szegeden lenne szakvizsga előkészítő tanfolyam ? A szakvizsga jövőre lenne esedékes, még semmit nem tudok róla, tájékozódni szeretnék.
Köszönöm
SZTE-ÁJK-n nincsen jogi szakvizsgára felkészítő tanfolyam - a honlap szerint...
hívd fel őket, nem kívánnak-e indítani egyet...
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? Bv-ből megyek novemberben írásbelizni, kellene iratminta pártfogói felügyeleti döntésről.
Szia!
Gazdasági jogból megyek írásbelizni. Van valakinek infója, hogy milyen típusú feladatok fordulhatnak elő az írásbelin?
Köszi előre is!
SZIASZTOK !!!!
UTÓLAGOS ENGEDELMETEKKEL FELTETTEM A GMAIL.COM-OS SZAKVIZSGA FIÓKRÓL EGY WEBLAPRA A JEGYZETEKET, MERT A LEVÉLFIÓKBÓL IDŐRŐL-IDŐRE ELTŰNTEK A DOLGOK.
AZ ALÁBBI CÍMEN MEGTALÁLTOK ELVILEG MINDENT, AMI A SZAKVIZSGÁS FIÓKBAN VOLT, MEG ÉN IS FELDOBTAM MÉG EZT AZT:
JÓ TÖLTÖGETÉST…
Kft-nél most mennyi a minimális törzstőke? Már kevesebb mint 500 ezer, asszem. De az mennyi?
500k HUF még mindig, de már lehet teljes egészében nem pénzbeni hozzájárulás.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
köszi
Kedves Kondidori!
Megnéztem a linkedet, de nem használhatóak a file-ok! Meg tudnád adni a gmail-es elérési útvonalat, vagy feltenni a címre a doksikat?
Előre is köszi...
Felhasználói név: szakvizsgazok
Jelszó: szakvizsga
Kedves hitit!
Nem tudom milyen op.rendszered van, mert eddig még mindenkinek sikerült a letöltés.
megnéztem, eddig 4,vagy topik van nyitva ilyen vagy hasonló címmel, de 1-1 hsz-sal, vagy 3-mal. ebben van a legtöbb,hátha itt választ kapsz a kérdéseidre
Sziasztok,
Én múlt héten tettem le az utolsó részt (B), így viszonylag frissek a tapasztalataim.
Írásbelire én a pp-t javasolnám annak, aki polgári területen szerzett gyakorlatot, szerintem itt is megáll az, hogy az anyag jól körülhatárolható, ha vki már látott bírósági határozatot, akkor véleményem szerint könnyen megoldhatóak a feladatok.
A szóbelin véleményem szerint általában alapvető kérdéseket tesznek fel, ezekből leszűrhető, hogy mennyire képes önálló jogi tevékenységre az adott jelölt. Azt tapasztaltam, hogy a gondolkodásmód sokat számít egy-egy vizsgán. Konkrétan a büntető részvizsgán nagyon sokszor polgári jogban használatos fogalmakat használtam (logikusan, hiszen államvizsga óta nem foglalkoztam a jogterülettel), de nem vették annyira zokon, mintha ügyészségen dolgozóként követnék el ilyet.
Összességében jóindulatú volt valamennyi bizottság, természetesen az alapos felkészülés nélkülözhetetlen, de ez egy gyakorló jogásszal szemben szerintem alapvető elvárás.
A szakvizsgáztatás jelenlegi módszerével egyébként messzemenőleg nem értek egyet. Véleményem szerint az orvosi szakvizsgáztatási rendszerhez hasonlatosan kellene átalakítani a szakvizsga rendszerét. Mindenki abból vizsgázzon, amely területtel foglalkozni kíván, és ezt pl. az ügyvédi igazolványban fel lehetne tüntetni, lásd pl. a gépjárművezetői engedélynél. Persze ennek van egy olyan hátránya, hogy a frissen végzett jogásznak el kell döntenie, hogy milyen irányba szeretne mozdulni, illetve a gyakorlati időt is ennek megfelelő helyen kell eltöltenie - amely szintén nem egyszerű feladat.
bocs a terjedelemért.
üdv
lehetne több területből is vizsgázni,akár később is, az jó lenne, nem?
így van, például én megcsináltam az összes jelenleg "A" részvizsgába tartozó vizsgát, azonban úgy érzem, hogy bővíteni szeretnék, akkor akár az "A" részvizsga letételétől számított 10 év múlva is letehetném az adott tevékenység folytatásához szükséges részvizsgát.
Sziasztok!
Egy technikai jellegű kérdésem lenne: hogyan működik az írásbelin jogszabály-használat?
Mindenki viszi a sajtátját? Ez esetben mennyire nézik meg, hogy nincs-e belefirkálva valami (hiszen BH-kat nem lehet használni)? Én ugyanis notóriusan szoktam széljegyzetelni címszakavat a jogszabályokban. Ezt még lehet, vagy ezúttal inkább mellőzem ezt a szokásomat?
Köszi a választ előre is!
Szia! Nálunk az írásbelinél bármit be lehetett vinni, nem nézték meg a törvényeket. Én például egy csomó BH-t is vittem be bespirálozva a törvény mellé, meg mintákat is, nem lapoztak bele a törvényekbe. Másnál láttam kommentárt, könyveket, szóval mindent. Az én törvényeim is teljesen össze voltak firkálva.
Szakvizsgázó, köszi a választ!!
Gt. írásbeli:
Nagy köszönet mindenkinek, aki megírta a kérdéseit, nekem sokat segített! Ezért most én is leírom az enyémet:
V. Kft-nek 3 tagja van, abból 2 tag szavazataival határozatot hoznak a 3-ik tag kizárásának kezdeményezéséről. A keresetet a határozatnak megfelelően meg is indítják, és azt azzal támasztják alá, h a 3-ik tag adójogi szabályokat szegett, ami miatt büntetőbíróság jogerősen elítélte.
Alperes a kereset elutasítását kérte és viszontkeresetet terjesztett elő a határozat ellen, ami szerinte azért megalapozatlan, mert
Hozzon elsőfokú bírósági határozatot!
Megoldás: Ítéletet kell hozni, amelyben a bíróság megállapítja a tag kizárását (Gt. 47. § (1)), és az alperes viszontkeresetét elutasítja (Gt. 48. § (2)). Az indokolásban írtam, hogy az alperes viszontkeresetét érdemi védekezésnek tekintve, az miért nem megalapozott (1: nincs ilyen kötelezettség, 2: Gt. 20. § (5) és 47. § (3)), valamint kellett volna írnom, hogy a Gt. 47. § (1) alapján jelen esetben mit vizsgált a bíróság (az adójogi jogszabálysértés milyen súlyú.) Egyébként az írásbelire 5-öst kaptam, pedig formai szempontokból nem volt tökéletes az ítélet.
Szóval nem vészes, nem kell félni, sok sikert!
Nem viszontkereset volt az, hanem ellenkérelem. A szavazati arányra vonatkozó érvelésre nem is írtál semmit?
Mivel nem volt viszontkereset szvsz a "viszontkeresetét elutasítja" fordulat sem helyes, hiszen a kereseti kérelemről kell dönteni, az ellenkérelemről határozni nem szükséges, arra az indoklási részben kell kitérni.
Még mindig szvsz, a rendelkező rész lényege helyesen "A keresetnek helyt ad, alperest a társaság tagjai sorából kizárja".
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |