Sziasztok! Azért hoztam létre ezt a témát, hogy megosszuk egymással a jogi szakvizsgával kapcsolatos tapasztalatainkat, főként a felkészülésre koncentrálva, és talán egy kis támogatást is tudunk nyújtani egymásnak. Tudom, hogy minden részvizsgának van saját témája, de úgy látom, hogy ott leginkább a jelszókérés és a tankönyveladás megy, érdemi és friss tapasztalatokat nem nagyon oszt meg senki, amit én nagyon sajnálok, hiszen szerintem pont az lenne a fórumozás lényege. Igen, igen, tudom, manapság már minden a FB-on pörög, de én nem vagyok fent. OFF: Nem értem például, hogy a jelszót miért nem lehet kiírni, aki akar, az akkor is visszaél vele, ha privátban kapja meg, és nem lenne tele spammel a téma… De lehet, hogy ez túl magas nekem. De azért egyszer valaki leírhatná, hogy miért nem lehet kiírni a jelszót, tényleg érdekelne a mágikus varázsa ennek az egész jelenségnek. :)
Szóval: ki miből készül, mennyi időt szán a tanulásra, milyen beosztás szerint halad? Tanulási tippek is jöhetnek, és persze a vizsgákról is a tapasztalatok, de tényleg nagyon jó lenne, ha megosztanánk egymással a felkészüléssel kapcsolatos praktikáinkat. Kinek mi a jól bevált tanulási stratégiája? Ez nagyon érdekelne! „Tanuljátok” az anyagot (igen, tudom, van, amit be kell vágni), vagy inkább sokszor elolvassátok? Hónapokkal előre tanultok kisebb részletekben, vagy csak a vizsga előtt pár héttel kezdtek el tanulni? Hogy oldjátok meg a felkészülést? Ki mennyi szabadságot tud kivenni, jár tanulmányi szabadság, stb.?