ügyvedjelölti fizetes

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.10. 05:48

Nemzetközi irodákról beszélnek. Abból Pesten sincs sok.

reménytelenség # 2008.04.09. 22:37

A fórum nevem legyen inkább "szegény hülye"..az sokkal hitelesebb!csak sajnos a technika esküdt ellensége vagyok,így már nincsen energiám megváltoztatni a teljesen hiteltelen beszélgetés fórum nevet.Gyerekek!pesten tényleg ennyire kolbászból fonják a kerítést?Ez igaz?Valahogy nem akarom elhinni

beszélgetés # 2008.04.09. 20:33

Elkéne menni már dolgozni...csak egy a bajom:hogy lusta vagyok.És jogászként derogál szakmunkát tanulni előlről.na meg ahhoz lusta is vagyok.mint mondottam.Na de szálljunk le a földre.-és igyunk jó sokat,hogy király jogászparadicsom legyen ez a Mátészalka

kk

dr.klau # 2008.04.09. 11:55

Nemzetközi ügyvédi irodáknál a kezdő fizetés általában 170-180 ezer forint (nettóban), ami teljesen versenyképesnek tekintendő, viszont nem ritka, hogy este 9-ig is bent kell lenni és dolgozni kell.
Sok helyen adnak minimálbért, az átlag fizetés, ami szerintem nem sok, olyan 100-150 ezer forint között van, ennyit bátran lehet kérni egy interjún.

lauraa # 2008.04.09. 09:28

Koszi!

Eweol # 2008.04.09. 09:25

Lauraa, kérj minél magasabb összeget, ha nem teljesen üres a cv-d ;) aztán majd kiderül, mennyit adnak :)

Egyjogász # 2008.04.08. 21:22

Erre a kérdésre így nem lehet válaszolni, van olyan iroda, ahol versenyképes, piaci jogászfizetést adnak a jelölteknek is, van ahol minimálbért, de hallani olyan helyekről is, ahol a fizetés a "tapasztalat", illetve olyanokról is, ahol a jelöltnek kell fizetnie, hogy odamehessen, erre mondják azt szépen, hogy a jelöltség hosszú távú befektetés.
Persze természetesen az utóbbi két eset csak az egyetemi ifjúság körében közszájon forgó rosszindulatú legenda - ha elhiszed, elhiszed, ha nem nem - , hiszen természetesen egy ügyvédnek kell tudnia a legjobban, hogy minden alkalmazottnak meg kell adnia legalább a minimálbért :)
(Azt mondjuk én saját fülemmel hallottam egy bírósági folyosón, amikor egy ügyvéd fennhangon előadta, hogy nyugdíjba ment a gépíró-adminisztrátora, de inkább felvesz helyette 1-2 jelöltet, mert az úgy olcsóbb lesz, és a néninek már egyébként is fájt a lába naphosszat sorba állni a cégbíróságon.)

lauraa # 2008.04.07. 14:58

Sziasztok,

valaki meg tudna irni, hogy ügyvedjeloltkent egy nemzetkozi irodanal kb. mennyi fizetest lehet kerni illetve mennyit szoktak adni?

Koszi,

Lauraa