Kedves Fórumosok!
48 éves vagyok. Most a pótfelvételin szeretnék jelentkezni az igazságügyi igazgatási alapszakra. Vállalatom támogatna is ebben. Jelenleg más, vezető pozícióban dolgozok, de a jövő képlékeny. Mindig is humán beállítottságú voltam, így egyértelmű a szak választása. Budapesten élek, dolgozok.
Viszont a dilemmám:
- Budapesten több a felvehető létszám, közel van mindkét iskola (ELTE, PPKE), viszont drágább.
- Vidéken olcsóbb a képzés, ami számít a munkáltatómnak is, viszont harmada a felvehető létszám.
- A tanítási rendszer is eltérő: van, ahol minden szombaton, van, ahol havonta kettő péntek-szombat történik tanítás.
- A pontszámom a felvi.hu kalkulátora alapján 400 pont, remélhetőleg elég lesz.
- Nem tudom, hogy mi alapján rangsorolnak, számít-e az életkor, az érettségi időpontja? Mennyire tényező ez vidéken és Budapesten, illetve van-e különbség?
- nekem ez az utolsó lehetőség, mivel jövőre már megváltozik a felvételi szabályrendszere.
Kérdésem tehát, hogy munka mellett, budapesti lakcímmel, munkahellyel, 48 évesen érdemes inkább vidéken próbálnom a felvételin, vagy maradjon a jó öreg fővárosunk?
Köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat!
"Ha vannak angyalok,remélem úgy szervezkednek,mint a maffia."K. Vonnegut