Vica, megírtam az 1-es tételt mail-ben! :)
Van hozzá gyönyörűszép csatolt fájl is.
Fórumra nagyon hosszú lenne, még a végén kitiltanának :D
Kitcat, neked is át tudjuk küldeni, csak írj egy mail-t, hogy tudjuk, hova! :)
Vica, megírtam az 1-es tételt mail-ben! :)
Van hozzá gyönyörűszép csatolt fájl is.
Fórumra nagyon hosszú lenne, még a végén kitiltanának :D
Kitcat, neked is át tudjuk küldeni, csak írj egy mail-t, hogy tudjuk, hova! :)
Köszönöm, megkaptam, megnéztem, akkor van még egy plusz ábra, jól értem?
A többi már sok a jóból!!! :)))
TE, meg fogjuk tudni mindezt mi tanulni??? :))))
(tudom, muszáj:)))
Vica: igen, van ábra, este, otthonról előkeresem neked. Nagyon jó és szemléletes, valamilyen tanulmányból szedtem ki. Kinyomtattam, kiragasztottam, rám ragadt :)
Szerintem meg tudjuk tanulni. Ha másnak is sikerült, nekünk is menni fog! :)
(Mi lehet keményebb dió a szülésnél?! :D)
Hajrá, ügyesen! :)
vicaszabo: köszönöm!!
Nov. 23ra van valaki aki akkor megy???És vicaszabo te mikor is mész??Amúgy ismételek és hát van amit fogalmazzunk úgy, hogy próbálok benne elmerülni....hátha a mélység még számít valamit, no meg felvettem a kapcs.ot egy büntető ügyvéddel...napi rutinból sok minden egyértelműbbé vált számomra az általa elmondottak alapján..:)
én 21.-n. Én azt hallottam hogy aki egy tárgyból megy, annak kicsit mélyebben kérdezik.
Érdemes a nyár előtti fórumon olvasgatni, voltak olyanok akik ilyen helyzetebe kerültek, az ő beszámolóik talán tudnak segíteni!
Nekem is az 1-es tètelt plììììz, ide: drkkrisztina@gmail.com...:-) Köszönet!!
Borsopanna!
"Mi lehet keményebb dió a szülésnél?! :D)"
Egyszerű polgárként elérni azt, hogy az Európai Únió Bírósága lehetőséget nyútson a feleknek elődöntéshozatali kérelem benyújtására.
Annak végeredményének alapvető kivitelezése. (Elnézést ha túlságosan hímsoviniszta lett !-)
Kriszti: átment! :)
Norbi: jaj, ez nagyon szép volt. :) Egyet is értenék, ha nem szültem volna... :D
Mindenkinek hasznos napot, hajrááá!!! :)
Norbi: az csak kemény, de nem keményebb! :) Nem beszélve arról amit elindít, és utána megállíthatatlanul folyik!!!:)
Borsopanna én is mindent megkaptam, köszönöm, nincs más hátra mint megtanulni:)
Gyerekek!
Ami a határozatokon eddig "A Magyar Köztársaság nevében!" volt, az most semmi? Egyszerűen kihagyjuk?
Magyarország nevében, de olyan is van (láttam olyat) hogy egyszerűen kihagyják, nincs ott semmi.
Igen, én is erre a kettőre tippeltem, bár inkább arra, hogy kihagyjuk, tekintettel arra, hogy a jogszabály (egyelőre) nem rendelkezik arról, hogy "Magyarország nevében!" hozzunk ítéletet.
Mondjuk furán is hangzik. :)
Hol tartasz, Vica, mi újság?
magánvádat- magánindítványt bogozom, ki kicsoda a BE- ben:)
Hali.
Borsopanna, a Magyarország nevében-t nem használják már. A hatályon kívül helyezett rész után a felsorolásban benne maradt. Ha ítéletet írsz, se írd bele véletlenül sem, mert bukás lesz a vége, akármilyen szép és jó is.
Sziasztok!
Nem tudnátok ajánlani valamilyen oldalt a jogiszaki helyett? Vagy esetleg valaki tudna küldeni kidolgozott minimumkérdést, egyéb segédanyagot a deajk@freemail.hu címre? Köszi előre is. És sok sikert a vizsgázóknak :D
Sziasztok!
Már olvasom a fórumot egy ideje, uh gratula mindenkinek aki már sikeresen túl van a vizsgán, és kitartást azoknak akik még csak készülnek!
Én 14-én megyek,és 2 hetem lesz előtte, uh elég para, bár próbáltam hétvégenként előre tanulni(nekem munka után nem megy), de persze nem jutottam végig ....
Ha megvan valakinek, légyszi küldjétek meg a Be. 1. tételt nekem is, illetve ha megvan gyűjtve a BKv-k, Bh-k, jogegységik...Nagyon nagy segítség lenne! az e-mail címem: msann@freemail.hu Köszi!
Sziasztok!
Nickname20: köszönöm! :) Nem írtam volna egyébként semelyik verziót sem :)
Sann, Delaw, ment mail-ben a cucc! :)
Vica, Kriszti, többiek, ki hogy van ma? :)
Mindenkinek hasznos napot, jó készülést! :)
Borsopanna: ne írj semmit az elejére, mert tényleg lerontják a jegyedet!!
Mindenki:tegnapi közlönyben megjelent a 46/2012. (X. 25.) KIM rendeletben egy-két bünti tárgyú IM rendelet módosítás....Pl. pénzbünti átvált. közmunkára....
gondoltam szólok hátha valaki a("6-os")- ra hajt:)
Gyerekek! :)
Olyan aranyosan véd mindenki, de nekem eszembe se jutott odaírni bármit is! :D
Rögzítsük, hogy mindenkiben ez maradjon meg:
Hát, a Magyarország nevében -t vitatnám, mert nekem olyan ítélet minta példányom van, ami egy amúgy szakvizsgáztató, egyébként pécsi vagy volt pécsi tanártól, meg elismert szaktekintélytől való, tavaszi, és amin ez van!!!:) Ő ezt adta akkor mintának!!!
De mint tudjuk, a szakvizsgázónak mindig a vizsga napján hatályos jogot kell tudni (Mókusok, kell ám az a rendelet!!:)))
Hahó Nektek! Èn vàltozatlanul gyűröm-gyűröm a Btk-t, hol kisebb, hol nagyobb lelkesedéssel. :-/ Meló utàn nem könnyű nekiàllni, plàne nem befogadni az anyagot. Ráadásul holnap munkanap...:-(
Köszönöm amúgy az àtküldött tételt, már alig vàrom, hogy tanulhassam. :-D
Borsopanna
Sajnos nem érkezett meg :( El tudnád küldeni még egyszer? Esetleg snap5@freemail.hu címre. Köszönöm szépen.
Borsopanna! Én megkaptam köszönöm! Már csak meg kellene tanulni :) Kitartást azoknak is akik ma dolgoznak (velem együtt)!
Sziasztok!
Delaw: átküldtem mindkét címedre! Ezt az anyagot még a rendszer sem tudja befogadni... :D
Remélem, most azért átért :)
Sann: nagyon szívesen! :) Ügyesen ma! :)
Kriszti: neked is kitartást, és ha belefáradsz a Btk-ba, a szabs. könnyen emészthető és jó! Tegnap néztem át, felüdülés volt a Be. szövevényes kacskaringói után :) Munka után talán az a legkevésbé izé (ide nem találok megfelelő szót).
Nálam ma egy kis Be+ sok BV van az étlapon, a kedvenced! :D
Vica: kérdéseidből ítélve mindjárt végigérsz a Be-n, a többivel hogy állsz? :)
Ügyeskedjetek ma is, szép napot!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |