nagypisti 86!
Köszi a választ! Én végül maradtam annál amit írtam, hogy elutasítom a kérelmet, és elfogadták, azt mondták jó a válasz. Hivatkoztam arra, hogy nincs önhiba, mert kórházba került, az meg hogy a bv-nek nem szólt azt én nem ítéltem meg súlyos kötelességszegésnek. Azért kaptam csak négyest, mert azt írtam bűnügyi költség nem keletkezett, és szerinte azt kellett volna, hogy az állam viseli. Ezt én nem értem, de nem kötözködtem.
A bizottság alapvetően rendes volt, és türelmes, de büntető eljárásjogból sztem durva kérdéseket kaptam.
Bv.-ből: Végrehajtás kizáró okok, elítéltek elkülönítése, előzetes letartóztatás végrehajtása, szabsért miatt eljáró hatóságok, szabálysértések a NAV hatáskörében, kegyelmi eljárás.
Anyagi jogból: Területi és személyi hatály, mi a kettős inkrimináció, különös részből költségvetési csalás (itt miden pont és bekezdés), elhatárolás, halmazat, vagyoni hátrány fogalma. Miért került bele elkövetési magatartásként a valótlan nyilatkozat tétele (hozzáteszem ezzel foglalkozom, lehet azért mentünk bele ennyire)
Be.: Ittas állapotban érkezik meg a tanú a kihallgatásra. Mi a teendő. Ezután elővezetés, rendbírságot nagyon durván kérdezte, főleg az elzárásra átváltásra nagyon ráment, ki indítványozza, milyen eljárásban, jogorvoslatok ,annak elbírálasa, mit tartalmaz a rendbírság. Megmondom őszintén nekem ez az átváltós része nem igazán ment. Ezt követően nagyon gáz volt, összbüntetési eljárást kérdezte. Nem a fogalom érdekelte, hanem itt is az, hogy melyik bíróság milyen eljárásban, ki indítványozza, mi a határozatformája, ellene jogorvoslat, elbírálás stb... Sajnos valahogyan én ezt átugrottam a tanulás folyamán (meg hát a legvégén volt kb) és nagyon keveset tudtam belőle, kb csak a Btk. fogalmat.
Összességében türelmesek, rendesek voltak, 4-4-3-3 kaptam.
12 napot készültem rá, úgy gondolom a tudásom jó volt, bármit kérdeztek volna mindenből hozok minimum egy hármast, itt az összbüntetésest sajnálom, hogy azt nem vettem át, mert akkor az is négyes lett volna.
Anyagi jog volt kicsit elméletibb a kérdéseknél, a többi gyakorlatias volt.