Szisztok!
Én jan 21-én írok büntető anyagiból és 23-án szóbelizek.
Azt szeretném kérdezni, hogy a gmailes email címnek a belépési adatai mik? Amit itt találtam az nem jó.
Kitartást mindenkinek én is próbálom nem elveszteni a józan eszemet.
Szisztok!
Én jan 21-én írok büntető anyagiból és 23-án szóbelizek.
Azt szeretném kérdezni, hogy a gmailes email címnek a belépési adatai mik? Amit itt találtam az nem jó.
Kitartást mindenkinek én is próbálom nem elveszteni a józan eszemet.
Kedves kófic!
A jelszó továbbra is ugyanaz.
szakvizsga.bunteto@gmail.com
jelszó: bunteto2013
Jó nézelődést!
Vikesz
Kedves HÜPI!
A közös e-mailre összeszedtünk egy csokor bv feladatot (is).
szakvizsga.bunteto@gmail.com
jelszo: bunteto2013
:)
V
Az mindenkinek megvan, hogy nincsenek már helyi bíróságok, csak járási? Ezzel is módosult a Be.
Köszi a segítséget! Megyek vissza tanulni.
Biztos láttátok, hogy a Be. kiegészült egy új felfüggesztési és megszüntetési okkal (Az Eu tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvény alapján lefolytatott konzultációs eljárás).
Tudja valaki, hogy ez a konzultációs eljárás hol van leszabályozva?
Miami, az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló 2012. évi CLXXX. számú törvény 106-107. §-ában találod!
Köszi a segítséget!
Nagy ötlet volt a gmailos postafiók!Gratulálok és egyben köszönöm is!
Újabb anyagokat raktam fel a közös e-mail címre. Szerintem sok közülük kifejezetten hasznos. Főleg azoknak akiknek van ideje készülni! :)
Lehet, hogy már kérdeztem, de nem akar esetleg valaki beszállni, egy Bv. Szabálysértés anyag gyártásba. Csak a hatályos jogszabályi rendelkezéseket akarom összevágni egy helyre, hogy ne kelljen egyszerre három-négy törvényt nézni. Valaki?
Mindenkinek szép és eredményes hétvégét. Azért ne felejtsetek el egy kicsit pihenni sem.
sziasztok! Az A rész tanulás közben ide tévedtem. Richárd82 küldtem bv tételeket a közös e-mailre 13-23. számúak, nov 21-én hatályos volt!:)
Sziasztok!
Akiknek van idejük rá, jól jöhet a 81.-es tételhez a kommentár, mert változott nem kicsit a törvény.
Kimondja a kommentár, hogy kell a TB csalást és a költségvetési csalást értékhatártól függően minősíteni meg ilyenek.
Elküldtem a közös e-mail címre.
Kedves Sorstársak!
Sok sikert a holnap írásbelizőknek!Ha van köztetek olyan sorstárs, aki holnap ír, jelezz vissza,légyszi, hogy erősítsük egymást! Addig is hatékony napot, pihenést és nyugalmat, segítséget, időt, hogy azt ismételd át feltétlen amit húzol. Várom rövid jelentkezésedet. Köszönettel: Irob
Kedves Sorstársak!
Sok sikert a holnap írásbelizőknek! Ha van köztetek olyan sorstárs, aki holnap ír, jelezz vissza,légyszi, hogy erősítsük egymást! Addig is hatékony napot, pihenést és nyugalmat, segítséget, időt, hogy azt ismételd át feltétlen amit húzol. Várom rövid jelentkezésedet. Köszönettel: Irob
Sziasztok!
Mai nappal módosult a tételsor. :S
A Btk. ált. részben bekövetkező változásokat átnéztem:
a 23. tételnél kell még pluszba a 119. §
a 27. tételnél kell még pluszba a 82. § (2), 94. § (1), 110-111. §
a 33. tételnél kellenek még pluszba a különös részi tényállások
A többit még nem ellenőriztem. Elég sok idő lenne.
Valakinek le van mentve esetleg a régi tételsor? Ha igen, légy szíves küldjétek el a közös mailre (szakvizsga.bunteto@gmail.com jelszó: bunteto2013), mert egy word-ös dokumentumösszehasonlítással könnyen meg lehetne találni a változásokat... Csak nekem nincsen meg elektronikusan a tételsor...
Előre is köszi
vikesz
Elküldtem a közös mailre.
Richárd82 segítségével megcsináltam az összehasonlítást. Szerencsére nincs sok módosítás, csak a frászt hozzák ránk...
Elküldtem a közös e-mailre.
Be változások:
6 tétel: +20/A §
13 tétel: + 50 § (1) bek. e) és f)
54-55. tétel, kiegészül az új törvénnyel
70. tétel: +226/A. §
87. tétel: Bszi. 34-44. §., jogegységi eljárás
én ennyit találtam, de a bkv-kat nem néztem át.
innét gratulálnék a bizottságnak, épp időben sikerült közzétenni... ez egy vicc.
Sajnos a céges Complex nem tartalmazza még a módosításokat. Pl.: járási bíróság és társai.
Nektek van már hatályos törvényetek?
Hát én végül a net complex-nél maradtam, mert az tűnt a leghatályosabbnak
Sziasztok!
Nem néztem át csak pér dolgot az új tételsorban. Az 51-est tételnél Bünti különös figyeljetek, hogy a BKv 15-t hatályon kívül helyezte a 101/2012-es Bkv.
Zs.
Köszi Kófic!
Bár nem tudom kinek van ideje BKv-ét tanulni. :) Én max. átolvasom. De minden tiszteletem annak aki azt is megjegyzi! :)
Közben rájöttem, hogy csak ma lehetett valami a Complex-el, mert pont én küldtem el a közös mail címre a Be. és Btk. összevetést, arról mi változott. Ma kinyomtattam 140 oldalt, erre látom, hogy még mindig helyi bíróság van benne. Na mondom akkor megetetem a darálót! :)
Hogy sikerült a mai társaságnak a vizsga? Mit húztatok írásbelin!
Sziasztok.
Az új tételsort inkább nem kommentálom, lehet jobb....
az ember azt hinné lassan a végére ér és akkor...
na mind1 a mérgelődéssel nem leszünk előrébb nem igaz?
Segítene valaki abban, hogy a különös részi tényállások vajon szó szerint kellenek?
Előre is köszi.
Sziasztok!
Egy csomó kérdést kaptam ezzel kapcsolatban, ezért leírom még egyszer: A régi és az új tételsort (worddel) összehasonlíttattam. Pirossal jelöl minden törlést, zölddel minden új dolgot a tételsorban. Ezeket a dokumentumokat a közös e-mail címre (szakvizsga.bunteto@gmail.com jelszó: bunteto2013) elküldtem. Így nektek is egyszerűbb lesz megnézni a változó részeket.
Szerencsére alig van benne érdemi változtatás. Pl. ilyenek: ahol a szakasz száma és a szakaszjel között nem volt space, most oda beraktak. :)
Vikesz
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |