Kedves Szakvizsgázó17, én a C-vizsgám után töretlenül képviselt elvem ellenére - mely szerint Novissima NEM! - mégis ezeket a könyveket vettem meg, kivéve a BV és szabsértést, mert ahhoz a tételsorhoz nem vettem könyvet és nem is fogok. Egyelőre úgy gondolom, nem bántam meg, sokkal jobbak a könyvek, mint a C részhez. Nem olyan magyarázók, mint egy egyetemi tankönyv, de ennek elsősorban az általános résznél van jelentősége, illetve különös résznél az elhatárolások miatt. De általánosból azért annyira nagy változások nem voltak, hogy ne lehetne leemelni a polcról és sikerrel használni az egyetemi könyvet, az elhatárolások pedig meglátásom szerint a Novissima könyben, illetve az egyes tételekhez tartozó bírói gyakorlati anyagokból remekül összehozhatók.
A másik verzió a Dialóg-Campus könyvek, ezeket is néztem, de sajnos elég régiek, állítólag lesz ez év elején új kiadásuk, a Novissima könyvek viszont 2011 márciusi-szeptemberi lezárásúak. Persze ez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi jogalkotói őrület miatt nem kellene újranyálazni mindent, de erre meg remek a www.magyarorszag.hu jogszabálykeresője, amiben kis piros sávokkal jelzik a módosításokat a sorok elején.
Én ezeket tudtam javasolni, remélem segítettem!
Figyeljetek...az örök kérdés: ragaszkodni a tételsorhoz, vagy a főbb törvényeket oda-vissza teljesen? Ezt csak azért kérdezem, mert a tételsor szerint a Btk.-ból azért számos tényállást nem kell tudni, a szabálysértésekről meg nem is beszélve, az iszonyat kevés a teljes jogszabályhoz képest a tételek szerint. Én egyelőre elegánsan átsiklok a tételekben nem szereplők felett, de azért ott van bennem a görcs, hogy mi van ha... Várok megerősítést és nem feltétlenül olyan tartalommal, amit hallani szeretnék!:-) Ha van erről tapasztalat, várom, szerintem mások is.