Szakvizsga - "A " rész (polgár)


Borsopanna # 2013.01.08. 08:45

Juramentum, Drfm:
természetesen csak azokat a részeket nézem kommentárból, ami valahogy nem volt elsőre világos, vagy nem értettem, mire szolgál a gyakorlatban az adott jogintézmény. Nem a kommentárt tanulom! Csak kiegészítő, szubszidiárius jelleggel! :D

Ma kezdem a gazdaságit, ti hol tartotok, hogy álltok? :)

Drfm: én is küldenék neked egy mailt a kommentárokért. Előre is nagyon köszönöm! :)

Midnenkinek szép és hasznos napot kívánok! :)

Pracli # 2013.01.08. 08:42

Sziasztok! :)
A kommentár tényleg kicsit meredeken hangzik,de biztos van olyan rész,amihez nagyon hasznos!

Mamhaa,Borsopanna rólatok veszek példát,amikor épp elkap pár percre a pánik,hogy mi van még hátra. :)

A gazdasági rész könnyen tanulható,én azzal kezdtem. Felszámolásnál ne vesszetek el a részletekben az a lényeg! Hajrá mindenkinek!!

dfrm1983 # 2013.01.07. 22:51

Kedves creeks!
Igyekszem mihamarabb elküldeni neked!!!

creeks # 2013.01.07. 21:07

Kedves dfrm1983!

Ha nem nagy megterhelés Neked tanulás közben elküldenéd nekem a Gt, Ctv, Ptk és Pp kommentárokat?
Email címem: creeks12345@gmail.com

Megpróbáltam megvásárolni a Novissimás könyveket, mert büntetőjogot abból tanultam és az nagyon jól ment, valójában a kommentár volt benne, de sajnos nem kaphatóak már polgárból.

Nagyon köszönöm a segítségedet!

dfrm1983 # 2013.01.07. 18:35

Nem minden kommentár hozzáférhető a neten,aki tényleg ebből akar tanulni, az szóljon e-mailben tudok küldeni, a jogtáramban minden jogszabálynak megvan a kommentárja...De akkor is ez rengeteg így...

dfrm1983 # 2013.01.07. 18:31

KOMMENTÁR??? Ugye csak vicceltek, max. ott, ahol az anyag magából a jogszabályból nem világos, vagy nem átlátható.
Ha sok a felkészülésre az idő akkor persze, de van amikor a jogszabály tisztességes átolvasására sincs az embernek ideje.

juramentum # 2013.01.07. 18:09

Borsopanna, én még nem megyek, egy igen jó ismerősömnek gyűjtöm az anyagokat(amit persze majd én is "boldogan" használok). :)
Ezt most komolyan mondjátok, hogy kommentárból toljátok? Polgárt, Pp-t, Gt-t? Nem sok így? Meglepett a hír, de majd kipróbálom.:)

madria # 2013.01.07. 18:08

Sziasztok!
Február elején lesz az első szakvizsgám polgárból, Pp.-ből írok. Szívesen fogadok minden hasznos tanácsot, főleg az írásbelivel kapcsolatban. Mire lehet számítani? :) Milyen típusúak,mennyire nehezek a feladatok?
Előre is köszi minden infót!

Borsopanna # 2013.01.07. 17:41

...illetve most találtam meg a Gt. kommentárt, már csak a Pp-re vágyom. :)

Borsopanna # 2013.01.07. 17:39

Kedves Mamhaa!

Én nem tudom elmondani, milyen hálás vagyok neked az ötletért, hogy kommentárt nézzek a törvényhez. Ez egyszerűen zseniális!
Sokszor éreztem úgy, hogy egy-egy jogintézmény / szabályozás számomra nem kerek, nem értem a konkrét gyakorlati jelentőségét, lényegét, erre tessék, a kommentár szuperül leír, megvilágosít mindent!
Köszi!!! :)
Hogy én most milyen boldog vagyok :)))
Egyébként papíralapú kommentárod van, vagy hozzáférhető valahol az interneten? Ptk. kommentárt találtam a neten, de Pp-t, Gt-hez valót nem. (még)

25-én mész, jól emlékszem? A Pp. után már csak ismétled az anyagit és a gazdaságit?

Tök ügyes vagy! :)

mamhaaa # 2013.01.07. 15:45

Szerintem pozitív hozzáállás nélkül nem lehet ezt tanulni. Akár minden percben kétségbe lehetne esni, mert akkora az anyag... de nem kell erre gondolni csak tanulni. Amikor már nem bírok egy adott részt, mert nagyon száraz, akkor kicsit tanulok mást, vagy ismétlek, és így akkor nem fárad bele annyira az ember, és van egy kis sikerélmény is, ha valamire éppen emlékszek. :)

mamhaaa # 2013.01.07. 15:42

Én a Kengyel tankönyvéből tanulok, plussz kommentár, és hozzá nézem a tvt. Ez bőven elég ppből.. sőt

mamhaaa # 2013.01.07. 15:41

Én még 5 napig ppt tanulok, aztán polgárt és a végén gazdasági jogot. Mondjuk a gazdasági nem vészes szerintem. Minden nap mindent amit tudok átismétlek... és ha valami újat tanulok és szóba kerül olyan amit már megtanultam, akkor azt is átismétlem. E nélkül nem lehet megjegyezni...annyi a felsorolás.

HÜPI # 2013.01.07. 12:15

Sziasztok!
Most beszéltem a novissima kiadóval és azt mondták, hogy nincs PP-ből tankönyv, ami aktuálisan jó lenne. Ti miből tanultok? Kizárólag törvényből?

Borsopanna # 2013.01.07. 10:35

Sziasztok! :)

Drfm: Öröm olvasni a pozitív hozzáállás fontosságát, ezt én is maximálisan osztom. A stressz, a pánik, urambocsá a hiszti lehúz és hátráltat. Ha már úgyis meg kell csinálni ezt a vizsgát, és kifizettünk rá egy csomó pénzt, és bármennyire is szeretnénk elkerülni, de úgyis át kell néznünk x mennyiségű anyagot, akkor legalább hozzuk ki belőle a legtöbbet, a legjobbat: csináljuk jó hangulatban! :) Nem könnyű, de szerencsésebb így :)

Mamhaa: helyzetjelentés? :) Hogy állsz a Pp-vel? És anyagi és gazdasági barátunkkal? Én holnap kezdem a gazdaságit, alig várom :)

Lana, merre vagy? :) Hogy állsz, hogy vagy?

Juramentum, te mikorra kaptál randevú időpontot? :)

Jan. 23-i kolléga esetleg van -e? :)

Mindenkinek hasznos napot kívánok! :)

dfrm1983 # 2013.01.06. 07:16

Sziasztok!
Mamhaa minden szavával egyetértek.
Ez igaz, hogy ismétlés nélkül az egész semmit sem ér. Én még kb. jövő hét vasárnapig vagyok hajlandó új anyagot tanulni. utána két hétig de. munka du. ismétlés.
Tényleg ajánlom én is mindenkinek, h. hagyjon időd az ismétlésre, mert pl. amit egyszer megtanultam kb. egy hónapja v.ki megkérdezte tőlem, mintha nem is hallottam volna róla, majd elég volt egyszer átolvasni, és már ment is.
a pozitív hozzáállás is fontos, mert az ember ahogy közeledik ahhoz a bizonyos naphoz, egyre hajlamosabb a hisztériára- legalább is én-, és ilyenkor bizony nagyon sok energia elmegy a hisztire, és az agy lefárad.

Üdv. mindenkinek, és kitartást

mamhaaa # 2013.01.05. 14:58

Én a kommentárt szeretem a leginkább tanulni. Sokkal jobb, mint a könyv és gyakorlatias. És a kidolgozás se mindig jó. A kommentárral nekem a munkajog is nagyon érthető volt és könnyű.

mamhaaa # 2013.01.05. 14:57

:)

Én pp-t tanulok ezerrel. :)Most még egy pár napig biztos csak pp. :) A C ennél rosszabb volt, viszont ha bele gondol az ember,mindig az a legrosszabb, amit éppen tanulunk. Csak pozitívan kell hozzáállni, az a lényeg. Én dolgozok, tanulok, terhes vagyok és kb. a héten minden nap orvoshoz kell mászkálni. De csak pozitív hozzáállás. És az ismétlés az nélkülözhetetlen. Anélkül semmit nem ér szerintem.

dfrm1983 # 2013.01.04. 09:17

Borsospanna!
Nagyon köszönöm a bátorító szavakat, kicsit megnyugtatott!!!!

Borsopanna # 2013.01.04. 07:46

Sziasztok!

Kálmi: sokunk nevéban hálás köszönet, amiért ennyit dolgoztál, hogy mindenki hozzáférjen az anyagokhoz! :)

Drfm: én már túl vagyok a B-n, és az alapján úgy gondolom, hogy igen, teljesen normális, amit érzel. :) Szerintem a vizsgázók igen magas százaléka érzi úgy a vizsga napján, hogy vannak még olyan területek az anyagban, ami némiképpen sötétebb folt (mit folt, egy fekete lyuk...), de sok minden más meg kiválóan (legalábbis jól :)) megy. Tégy meg mindent, amit tudsz és hajrá! Sikerülni fog. Ne gondolkozz, ne kombinálj, szedd össze magad, szorítsd össze a fogad és hajrá!!!! :)))

Mamhaa: hogy vagytok? :) Hol tartasz? Picinyke miket jelez? :) A zálogjognál nem tiltakozott? :D Tegnap azt tanultam, gondoltam rád, hogy nna, hát ez csodaszép,a te kisbabád vajon mit szólhat?! :D

Mindenkinek szép és hasznos napot kívánok!

kalmi_v # 2013.01.04. 07:29

Ha valakit érdekel, a következő linkre feltettem az általam még a jogiszakiról lementet polgáros anyagokat:

https://docs.google.com/open?…

Ha valami nem jó, jelezzétek, és megpróbálom javítani. Sok sikert!

dfrm1983 # 2013.01.03. 13:52

Sziasztok!
Január 28-án megyek írásbelizni, 31-én szóbelizni. Jön esetleg valaki ezekben az időpontokban.
Ahogy közeledik az idő, egyre inkább kezdek azon gondolkodni, h. érdemes-e megpróbálni??!!
Vannak olyan részek, amelyeket most már csak ismételnem kellene, de mikor olvasom olyan, mintha életemben nem is láttam volna? Mással is van ez így?
Ha valakinek van némi bátorító szava szívesen fogadom!!!

juramentum # 2013.01.02. 18:22

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy polgári jogból miből tanuljak, a jogiszakis emailen csak "C"-ből vannak föltéve anyagok.
Vab más email cím is, ahol polgárt gyűjtünk? :)

Előre is ksözi!

dragonfly # 2013.01.02. 15:36

Helló!

Nagyon köszönöm az anyagot!!!!

mamhaaa # 2013.01.02. 09:08

Áprilisban jön a pici :)

Olyan édes.., csak rugdos, amikor elég neki a tanulás :)
Amúgy nem érzem másképpen magam terhesen, mint amúgy. Úgy állok hozzá, hogy mindenképpen sikerül,és kész is leszek a tanulással.