pazs:
Te mikor adtad be a jelentkezésedet?
pazs:
Te mikor adtad be a jelentkezésedet?
pazs:
nagyon rendesek voltak akkor, ha megmondták az időpontot. meglepően rendesek!
Hátha én is akkor megyek ;)
dimmi:
Ne is mondj ilyet, hogy nem férünk be októberre. Már így is teljesen készen vagyok. :(
Június közepén adtam be a jelentkezést. én is nagyon meglepődtem, hogy oda adták, amikorra kértem és hogy ezt meg is mondták. Remélem, nem lepődöm meg, amikor ideér a boríték.
pazs:
Örülj neki. :)
Bezzeg én kétségek között vergődök. :( Szivesen cserélnék Veled. :) Benne vagy? ;)
Ha írsz az e-mail címemre, küldök Neked valamit. Nem spam lesz az... ;)
Te szolgálati úton adtad be a kérelmedet vagy közvetlenül küldted el?
Kérdezhetném úgy is, hogy jelölt vagy? Vagy fogalmazó? Vagy köztisztviselő? Vagy kicsoda-micsoda?
Email ment.
nem cserélünk, én jól érzem magam a bőrömben :)
Jelölt vagyok, de azt, akire rábíztam, hogy adja be a kamarában a jelentkezésemet, elhajtották és a szakvizsgabizottsághoz közvetlenül adta be az anyagomat. Ez akkor derült ki, amikor július elején felhívtak, hogy hiányzik a kamarai igazolásom... a kamarai igazoláshoz meg újra be kellett szereznem a Jotoki-s igazolást, úgyhogy újabb három nap ügyintézés pusztán azért, mert a kamarai recis elküldte az emberemet a szakvizsgabizottsághoz. A lényeg, hogy aztán már nem hiányzott semmi és így a mobilom megjegyezte a kedves-rendes szakvizsgabizottsági ügyintéző telefonszámát. :)
pazs:
tőlem is ment e-mail. :)
Kalandos történet a Tiéd is... annyi rokon vonást fedeztem fel az enyémmel kapcsolatban, hogy engem is július elején hívtak fel a bizottságtól.
Nekem nem hiányzott semmi a jelentkezésemből, csak nekik egy időpont szeptember elején. :) vagy :( ?
Általában én is jól érzem magam a bőrömben, kivéve, amikor nem.
Most NEM van. :(
Van valakinek eladó Dialóg Campusos szakvizsga előkészítő könyve büntető anyagi jogból?
Sziasztok!
az említett gt-s anyagot el tudná küldeni nekem is vki?
kösöznöm előre is!
Más: miből készültök? persze a törvényen kívül?
üdv:iván
Ivandr!
Elküldtem a kért anyagot...
progcic
Köszönöm megkaptam.
Valamikor áprilisban jelentkeztem október közepére és már akkor mondtam, hogy ha lehet, ne legyen csúszás, mert nov. elején jön a baba, lesz teendő a nejem körül. Személyesen adtam be és azt mondták, nyugodjak meg, akkora kapom az időpontot, amikorra kérem. Így is lett.
Nekem ez már a második, közigből már voltam éppen egy éve. Na akkor volt csúszás rendesen. Szintén október közepére kértem, de csak november közepén vizsgázhattam.
bano:
Gratulálok a pici babához :)
Te tényleg nem fogsz akkor unatkozni :)
Hát, remélem, a következő szakvizsgával már én is jobban járok, már ami az időpontot illeti :(....
Lehet kicsit off, de már régóta furdal ez a kérdés.... Kötelező a valamelyik Jotokis továbbképzésen részt venni ahhoz, hogy szakvizsgázhassunk? Mert ha nem, akkor részemről nem szívesen fizetek még egy rakat pénzt a nagy semmire....
Szisztok!
Légyszi, ha valakinek megvan az a bizonyos gt-anyag, vagy polgári eljárásjogból jogeset-gyűjtemény, akkor elküldené nekem, mert nagyon nagy szükségem lenne rá! :-) Szép napot mindenkinek!
Kedves Mindenki!
Bocsi, ha unalmas a kérés, de a már többek által említett Gt. anyag engem is érdekelne, valaki el tudná küldeni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Kitartást mindenkinek a felkészüléshez.
Üdv.
dr. klau:
akkor kötelező, ha a Budapesti Ügyvédi Kamaránál vagy az ügyvédjelöltek névjegyzékébe felvéve és ezáltal a BÜK-ön keresztül kell jelentkezned szakvizsgára.
Ha nem ez a helyzet, akkor ízlés és pénztárca dolga.
Sziasztok!
Látom, nagyon keresett itt a gt-s anyag ;) - el tudná valaki küldeni nekem is? Nagyon köszönöm! :)
Én november közepén megyek, már elkezdtem gyűjtögetni az anyagokat, de valami ijesztő mennyiség. Mit érdemes leginkább tanulni? Mert könyvre-jogszabályra-jegyzetre-mindenre sajna nincs elég idő. :/
Pazs: köszi a választ, mit mondjak, nem lettem boldog....
Kicsit az az érzésem, hogy ez egy újabb lehúzás...
nasedo:
Ptk., Gt., és Pp. mint jogszabályok nagyon fontosak. Ezeket tényleg tudni kell. Egyéni, hogy ezek elsajátításához kinek mennyi kommentárra, segédanyagra van szüksége.
Én főleg a Pp.-nél tanultam annak idején a Novissimás könyvet a törvény mellé.
Ptk.-ból és Gt.-nél azoknál a részeknél olvastam hozzá Dialóg Campusból, ahol nem éreztem elégnek a törvényszöveget.
Tapasztalatból mondom, hogy vannak olyan bizottságok, ahol kérdeznek közbeszerési eljárást, illetve tőkepiaci törvényt (magyarán a "kiegészítő jogszabályokat"). De általában a hangsúly a fő törvényeken van.
A társasházi tv. és az ingatlan-nyilvántartási törvény is fontos, főleg, ha ügyvédjelölt a vizsgázó.
Nem szabad részletekben elveszni!
PK-ból a fontosabbakat kérdezik (közös tulajdon megszüntetése pl.), szóval azokat is át kell nézni.
Próbáljatok mindenképp súlyozni, mert különben valóban fél évet lehetne tanulni erre a részre.
elnézést, pontosítok: a Gt-hez nem volt Dialógos könyv, ott kommentárt néztem néha.
pp jogeseteket küldök szívesen, csak mailt írjatok, mert a fórumot ritkán nézem.
Megmondták!
Megmondták!
M E G M O N D T Á Á Á Á Á Á Á Á Á K!!!!!!!!!!!!!!
Okt. 27., írásbeli..................éééééééééééééééééééés okt. 29.
szóbeli........................!
Szeptember első hetére kért időponthoz képest jó vagyok?!?
Sziasztok!
Még mindig érdekelne engem is a Gt anyag, illetve minden ami kell a polgárhoz, persze a törvényeken kívül.
Köszönöm előre is.
Kedves progcic!
Ez azért elég durva, hogy most mondták meg az időpontot..Mikor adtad be a jelentkezésed?
Kedves Zsuzscsika!
Hát igen...ez valóban durva.
Én június 2. nspján indítottam útjára a jelentkezésemet szolgálati úton.
Szerintem kb. egy hónap alatt érhetett oda, mert engem július elején hívtak fel, hogy a szept. első hetére kért időpontot felejtsem el....szeptember utolsó vagy október első hetére számíthatok.
Ehhez képest tartok most itt.
Már ennek is örülök, mit ne mondjak...
Sziasztok!
HA minden igaz, én is október utolsó hetében fogok vizsgázni. Elkezdtem a ptk-t tanulni, és nagyon úgy néz ki, hogy erre bizony hét nap nem elég. Vagy bele kellene húznom, mert a többi még rosszabb lesz? Tudna valaki segíteni, hogy hogyan osszam be az időmet? MElyik tantárgyra körülbelül mennyi idő kell? Összesen kb. négy hetem lesz + egy két nap....
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |