dimmi:
Semmi gond... :)
dimmi:
Semmi gond... :)
Sziasztok!
Én november 3-i hétre kértem az időpontomat, remélesm össze is jön. Egyelőre az anyagokat gyűjtögetem és számolom a még szabad hétvégéket:))))
A könyveket is megszereztem PP-ből és Plgári jogból, azokkal kapcsolatban mit gondoltok? Érdemes azt tanulni, vagy "csak" a jogszabályokat?
Üdv: Zs
zsuscsika:
Ha Novissimás könyveid vannak, azok szerintem jók.
Én úgy tanultam meg a Ptk-t, hogy jogszabály és hozzá olvastam a könyvet. Sok összefüggésre rámutatott és nem volt annyira tömény az anyag.
Csjt-ből, Gt-ből nincsenek könyveim, ezek jogszabály+kommentár+jegyzetből játszanak.
Pp+Vht. van, de ezek még várakozó feladatok a listámon. :)
Na léptem tanulni. /"FŐ a változatosság!"/
:) vagy inkább :)?
Sziasztok!
Én november harmadik hetére kértem időpontot, remélem, hogy idejében megkapom majd a behívómat. Polgári eljárásjogból fogok írásbelizni, a Pp.-t és a Ptk.-t igyekszem a Novissimás könyvekből elsajátítani, de egyébként csak jogszabályokból készülök. Kicsit neccesnek érzem a dolgot, mivel csak 2 hét szabit fogok kapnni a vizsga előtt, de azért már most tanulgatok munka mellett esténként, de hát ez nem ugyanaz, mintha reggeltől estig nyomatnám. Valaki tudna nekem Gt.-s cuccokat küldeni, vagy esetleg polgári eljárásjog írásbeli jogeset-gyűjteményt? Nagyon megköszönném! Jó tanulást mindenkinek!
Kedves Progcic_) Milyen frankó kis neved van:))))
Na, de félre a viccet_)))
Szóval, ezek szerint Te már készülgetsz a vizsgára...Engem csak az zavar, hogy a könyv meg jogszabályok az már tűl sok, idő meg kevés_((((Én még csak a jogszabályok nyomtatásánál és a könyvek beszerzésénél tartok. Szerintem nem lesz időm a könyvet is tanulni..na de majd meglátjuk..mindenesetre úgy akarok neki látni, hogy már tudom, hogy miből mit tanulok. Azért elnézegettem a Gazdasági részt, hogy a végére azért még benyomtak "pár" jogszabályt...
Jó tanulást mindenkinek!
Erről a "GT anyagról" szeretnék érdeklődni? Nekem is el tudná valaki küldeni? Előre is köszönöm...
Zsuzscsika!
Elküldtem az e-mail címedre a kért Gt. anyagot!
Én is örülnék a Gt. anyagnak, megtenné, hogy elküldi vki? Köszi!
Erős késztetést érzek, hogy telefonáljak az IRM-be.
Nem szabad, ugye?
Ugye nem hiányzik nekem, hogy felbosszantsam magam?
Ugye nem?
kruc:
Elküldtem, amit kértél.
Inkább, minthogy telefonáltam volna "arra a helyre"...
Már annyi szó esett a gt anyagről, elküldené nekem is valaki? Köszönöm.
Mansiah!
Megtennéd, hogy elküldöd azt a Gt-s anyagot, amit említettél az előző oldalon?
Nagyon köszönöm!
De ha valaki más - aki már hozzájutott - átküldené, azt is megköszönném!
Már én is várom-várom, hogy küldik októberre az időpontot, de még semmi...
dimmi:
Te október melyik hetére jelentkeztél?
írásbelizel is?
Progcic
nem írásbelizek, csak hónapot jelöltem meg:-((
Kapott mostanában közületek valaki időpontot októberre?
Kedves Manócsinó! Nagyon kedves vagy, köszönöm a GT anyagot, biztos jó lesz valamire:))) Én sajnos írásbelizni nem megyek Veled, mert nekem ez már a 2. szakvizsga, munlajogból írásbeliztem. Én november 3-i hétre kértem, ahogy a korábbi vizsgánál, és megkaptam akkor is, úgyhogy én úgy kalkulálok, hogy november 5,6,7.
Zs
Sziasztok!
A GT anyag engem is érdekelne én is mostanában kezdeném a szakvizsgám. Megtenné valaki, hogy nekem is elküldi az anygot? Előre is megköszönöm a kedvességet.
Sziasztok!
Ma voltam szóbelizni A részből a PKKB-n. Nagyon normális volt a bizottság, az elnökasszony az elején kijött, és megnyugtatott minket, hogy nem esznek embert, és "arra kíváncsiak, hogy mit tudunk, nem arra, hogy mit nem".:)Szóval, semmi para!
Amik nagy vonalakban eszembe jutnak a kérdésekből:
Anyagi jog:
(Lehetetlenülés jó alaposan.)
Eljárásjog:
Társasági jog:
Ennyi jutott hirtelen eszembe, remélem, segítettem kicsit!
progcic
Én húlt csütörtökön kaptam okt. 16-ra.
progcic:
Megtennéd, hogy nekem is elküldöd a Gt. anyagot? Előre is köszi!
Bano:
Persze, elküldöm.
Egyébként mikor jelentkeztél a szakvizsgára? Gondolom, ez már nem az első Neked.
Én szeptember elejére kértem időpontot - júniusban jelentkeztem - de még mindig semmit nem kaptam. :(
Igaz, júliusban hívtak telefonon, hogy szeptember végére vagy október elejére számíthatok...hát ebből már nem lesz semmi. :(
Én már úgy utálom ezt az egészet. :(
Bano!
akkor te szerencsés vagy, ha már múlt csüt megkaptad. 5 héttel előtte kiküldték!
Mikor jelentkeztél, és mire kérted?
Progcic!
Szerintem lehet mi már bele se férünk októberre.. :-((
Sziasztok!
Október második felére kértem időpontot, ma felhívtam őket, és azt mondták, hogy október 20-a írásbeli, 22-e szóbeli, már ki is küldték az értesítést, csak még nem kaptam meg.
Az időpont tök jó, mert legalább utána ott lesz a hosszú hétvége kipihenni magam vagy feldolgozni a kudarcot, esettől függően.
Még jövő héten dolgozom, aztán három hét szabi, ennyi jut, bele kell hogy férjen.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |