Szakvizsga - "A " rész (polgár)


hekate # 2012.06.14. 05:44

Szabi nagyon nagy vagy :) hatalmas gratuláció!!! És mi az hogy csak 3 sör????? Na gyerünk bepótolni ma :)))
fdori, akkor sem értem :) Nekem itt volt lelkiismeretfurdalásom, hogy 1 hónappal a vizsga előtt nem húztam le magam és nem adtam esélyt másnak, hogy feljelentkezzen a helyemre, erre most meg kiderül, hogy fel tudnának jelentkezni.... amúgy nemrég láttam hogy lehúzta magát valaki...
Most amúgy tényleg rá akartok beszélni a júniusra???? Most tényleg menjek el és égessem le magam???? A Pp 2/3-dát és Gazdaságit még el sem kezdtem, meg még vissza van az öröklés és a család, szóval így szabi nélkül meg, hát nem tudom...

fdori # 2012.06.14. 04:32

Gratula Szabi,tul vagy es ez a lenyeg es a sok befektett energiat dijaztak!!!majd ha kiheverted a tegnapi sokkot azert irhatnal a kerdesekrol:)
Hekate az idopont nem nekem kell:)mi egyutt megyunk:)

cimó # 2012.06.14. 04:08

Szabi!
Hatalmas gratuláció!!!!!!!
Ne érdekeljen, hogy mennyit tudtál, főleg mert becsülettel végigszenvedted ezt az időszakot.
Megérdemelted a sikeres vizsgát!
Akkora szívás ez az egész és a lényeg h kipipálhatod!
Jó ezzel a jó hírrel nekikezdeni ma a tanulásnak :)
üdv

Dr. Szabi # 2012.06.13. 20:27

És csak 3 sört ittam! :)))

Dr. Szabi # 2012.06.13. 20:25

Na jól van. Akkor elmondom. Azt nem tudom, hogy a rossebbe', de átmentem. 1 óra 5 percet voltam bent, az utánam következők kérdése az volt, hogy egyáltalán élek-e még... nekem az egész kb negyed órának tűnt. És meg kell mondjam: nagyon szégyelltem magam vizsga közben, mert annyira nem tudtam semmit. Kár a dolgot szépíteni: az elnök is azt mondta, hogy örülhetek neki, hogy ilyen aranyszívű bizottságot fogtam ki. Mindegy gyerekek, életem egyik legkeményebb vizsgáján vagyok túl, és hihetetlenül örülök neki, hogy holnap fél 5-kor fejeződik be a munkanapom, és nem fél 12-kor. Illetve fél 24-kor, hogy pontos legyek. Egyébként a Kúrián voltam, és a bizottság valóban "le a kalappal" típusú volt.
Nem tudom, mit mondjak... Nagyon de nagyon drukkolok nektek. Mocsok egy dolog ez, de hatalmas megkönnyebbülés megcsinálni. Erre gondoljatok. Az Erő legyen veletek!

Textilhal # 2012.06.13. 20:24

Szerintem Szabi a sikeres vizsgája utáni sokkhatás és/vagy alkoholmámor jegyében tölti a mai estét és holnap jön majd ide széles mosollyal beszámolni a jó hírről.:-)

Lehet nem Fdorinak kell a hely, hanem ismerősének, mondjuk az igaz, hogy a 30 nap miatt senkinek sem jó már. Vagy lehet, hogy halasztásnál nincs ez a szabály?

Hekate, én egyre inkább afelé hajlok, hogy ne halassz. Annyit küzdöttél már, annyi gond mellett készülsz becsülettel, hogy már csak ezért is megérdemled a sikeres vizsgát és az utána következő nyugodt nyarat. Szerintem a kitartásod simán determinálja, hogy melléd pártol a szerencse (is) egy tündérbogárcukipofa bizottság formájában.

Fuss neki júniusban!

HAJRÁ!:-)

hekate # 2012.06.13. 19:26

kéne a helyem? ezt nem értem, egyrészt már nem jelentkezhetsz 28-ra, másrészt meg te is akkor mész. Most akkor mivan???? :)
Amúgy okostelóm még nincsen :( de mobilnetem van, majd akkor elviszem a laptopom és írok nyomban a vizsga után a fórumra (semmi sem lehetetlen :)
Így jó lesz? :D

fdori # 2012.06.13. 16:42

Szabinak sincs okostelefonja:)remelem Hekate te beszereztel bunti ota:)ha esetleg lejelentkeznel,szolj legy szi m lehet h kene a helyed:)

Diza # 2012.06.13. 10:43

Kedves Textilhal!

A B fórumon sokaknak küldtél át valamilyen kidolgozott anyagot Büntetőből. Esetleg átküldenéd az én e-mail címemre is? Hálás lennék érte!:) zarad@freemail.hu

Ettike!

Nekem is hasznosak voltak a novissimás könyvek. Szerintem kérdezzük meg a B fórumosokat is.

Hekate!

Ne keseredj el. Én is munka mellett készültem és 10 napot voltam aktívan otthon. Meg lehet csinálni!Kitartás és szerencse kérdése!

hekate # 2012.06.13. 10:22

Scooter?????? Na ne!!! Pálinkadal :DDDD az az idevaló!! :DDD
Viccet féretéve melózok még mindig és nagyon úgy tűnik, hogy jövő héten is, szar az élet, de a munkahelyemen most olyan változások vannak, amik miatt nem merek szabira/táppénzre menni, mert lehet nem fogok hova visszajönni.
Szóval lelkiállapotom elég ramaty, de most per pillanat nem a vizsga miatt, illetve nem az az első. A halasztás tűnik egyre valószínűbbnek, de talán a héten elcsitul a helyzet és lenyugszok, akkor viszont 10 napon lesz a készülésre...
De hát bátraké a szerencse nem? :)
Dr. Szabi alig várom, hogy beszámolj a vizsgáról.
Írásbeli témához hozzászólva azok a kérdések amik a jogiszakin vannak, nem több...én tb-ből akartam írni és fél órát könyörögtem egy rohadt tb tételért, mert a munkajogosok külön voltak. De sikerült és kihúztam a jogiszakisat. Ergo akik esetleg munkából írnak ne parázzanak, hogy tb-t húznak, mert ki vannak véve a tb tételek a munkajogosokból.
Na kalappal mindenkinek!

Textilhal # 2012.06.13. 07:14

Dr. Szabi, HAJRÁ-HAJRÁ-HAJRÁ! Egyébként annyira szemléletesen írtad le a vizsga előtti órákat-perceket...a vonatozás kivételével nálam is ez volt. Kezemben törvény vagy könyv, nézem a plafont, vagy a mellettem elhaladókat, vagy a levegőt csak úgy...mindegy mit, de nem azt amit a kezemben tartok. De azért bőszen szorongatom:-)

Fog az menni, ügyes leszel. Sokan szorítunk itt (is) neked!

Hekate, mi a nagy harci helyzet? A héten már nem melózol, ugye? Hogy állsz? Lelki-pszichés állapotod?

HAJRÁ Mindenki!

Ettike # 2012.06.13. 06:44

Szia Dr. Szabi!

Hajrá drukkolunk, menni fog :)))

Szia rockmachine!

A kérdések amik fent vannak a jogi szakin, azok nagy valószínűséggel mindegyik ott lesz a kihúzandók között is. Én is olyat írtam ami fent volt, az én papírom még el is volt szakadva, összeragasztva, tehát még arra sem vették a fáradtságot, hogy újra nyomtassák. Olyan is volt, hogy valakinek ott kellett aktualizálni a kérdést, mert már rég hatálytalan volt. Akik a környékemen írtak, meg ismerősök, mind onnan kapták a feladatot.

Szia Diza!

Lehet, tényleg fórumot kkell majd váltanunk :) amúgy én a novissimás könyvet gondoltam beszerezni, az polgárból tetszett. Már amennyire a helyzet megengedte :D

Mary001 # 2012.06.13. 06:41

Sziasztok !

Kérdésem, hogy van-e valakinek, használ-e pocketbook e-book olvasót, vagy valamilyen más e-book olvasót.

Ajánlottak szakkönyvekkel együtt feltöltve, de nem tudom, mennyire jól lehet használni, hasznos-e, főleg a kis méret miatt kérdezem.
Könnyen lehet-e benne keresni, váltani az egyes megnyitott könyvek között stb.

Mary001

fdori # 2012.06.13. 06:41

Szabi teljesen igazad van, én is csak a sok szabit, betegállomány miatt kevesbb pénzt sajnálom, mert így kb. 5 napom marad amit az évben fel fogok tudni használni, szabadon; ami édes kevés.
Na de, ezt tényleg mi akartuk, senki nem késztetett rá, legalábbis engem:), a munkahelyemen sem kell.

Rockhmachine!

Én is C-ből írtam, jogszakis feladatot húztam, ugyancsak elnyüstölt, kopott papíron!!
Mintha a novissima.hu-n is lenne 1-2 kérdés, a szóbelin előforduló kérdések közt.

cimó # 2012.06.13. 04:29

Szia Szabi,
szívemből szóltál, hogy miért akarja annyira az ember, hogy sikerüljön ha már nekifut...
De persze a félelmeid alaptalanok, :) én is drukkolok ma Neked!

Dr. Szabi # 2012.06.12. 19:52

Az tény, hogy minden tőlem telhetőt megtettem. Nem az a baj, hogy lelkiismeret-furdalásom lesz, mert az nem lesz, hanem az, hogy rohadt szar érzés lesz számomra fontos emberek elé odaállni, ha esetleg nem sikerül. Főleg olyanoknak iszonyú nehéz érzékeltetni, hogy milyen ez a vizsga, akik nem foglalkoznak joggal. Ők csak azt látják, hogy az ember kivesz egy csomó szabadságot, nem használható mondjuk a munkahelyén, és aztán esetleg visszamegy úgy, hogy nem ért semmit az egész. Épp az imént gondoltam bele (miközben másodszor ismétlem a ptk-t), hogy vajon hány félév anyaga volt ez az iszonyat mennyiségű cucc az egyetemen? Nem tudtam kiszámolni, de tény, hogy valószínűleg a legnagyobb anyagmennyiség ez, amit vizsgára valaha meg kellett tanulnom/tanulnunk. Mindezt egy hónap alatt, úgy, hogy az egyetem óta nem foglalkoztam ezzel... Komolyan mondom: már azért dicséret jár minden földi halandónak, hogy ehhez lelkiereje van! Vagyis nektek mindannyiótoknak.

Rockmachine! Én C részből írásbeliztem, ugyancsak a jogiszakin található kérdéseket néztem át, és minő meglepetés: kihúztam azt, amit a leginkább szerettem volna. Mégpedig egy ütött-kopott, elrongyolódott sárga papiroson. Hogy mi következik ebből? Hát az, hogy valószínűleg évek óta nem változnak az írásbeli kérdések. Nézd meg azokat, és nem fog meglepetés érni. Ui.: szégyellem, de a Scootert is szeretem... :))))

Diza # 2012.06.12. 19:03

Kedves rockmachine!

Én 4-én írtam Pp-ből és olyan feladatot húztam, ami a jogiszakin fent volt, úgyhogy esélyes lehet gazdaságiból is!

Dr. Szabi!
Csak ügyesen és higgadtan, Készültél rá, minden tőled telhetőt megtettél. Sikerülni fog!!

rockmachine # 2012.06.12. 18:11

sziasztok! Jön valaki 18-án, hétfőn írásbelire? Adódik a költői kérdés erre speciel hogyan lehet felkészülni, mert ezidáig egyedül a jogiszaki.hu-n találtam kb. öt éve írásbelin feltett feladatokat?! Tud valaki kérdést mondjuk gazdasági jogból?? Amúgy érdekes, mert a neten elvileg még mindig lehet változtatni az írásbeli tárgyakon...u.i. Hajrá Dr.Szabi holnap!!! várjuk az élménybeszámolódat! A vonaton azért majd hallgass egykis zenét, mondjuk Devil's Train-t, esetleg Scootert, az segíteni fog! :) üdv

fdori # 2012.06.12. 16:58

Ugyesen Szabi,legalabb holn tul vagy.en azt a percet varom,m masnap irany a balaton:)mindegy milyen vegeredmennyel,vagyis persze nem,de egy megkonnyebbules lesz:)
Hekate hogy allsz?dolgozol meg?

Dr. Szabi # 2012.06.12. 14:41

Na, ma este megeszem az utolsó vacsorát, és holnap vágóhíd. Szépen felvonatozok, közben megnézem a (tájat) pp-t, odametrózok, ott leülök, átvizsgálom az (épületet) ptk-t, és felemészt az ideg, amíg végre bejutok. Tudom, hogy nem így kéne nekiállnom, de iszonyúan idegesít az egész procedúra.
Ja, és annyira, de annyira tudnék aludni...!

folli # 2012.06.12. 06:14

Sziasztok!
Jövő pénteken megyek vizsgázni, hát nem vagyok valami jól... :)) és utálom a pp-t.
Csak annyit szeretnék hozzászólni az eladó könyves hsz-ek kapcsán, hogy a novissimás PJ 1-2-3-at mindenkinek nagyon ajánlom! Egyrészt benne vannak a PK-k és a kistörvények érdemi részei, nem kell külön bogarászni, másrészt annyira jól van megírva, le a kalappal Boócék előtt, hogy ha a törvényszöveg után egyszer elolvasod, sokkal több megmarad így emberi nyelven belőle. Abban reménykedek hogy valami hibás teljesítéssel kapcsolatosat kérdeznek, és stréber módon elmondhatom hogy ezt Grosschmid a kötelmi jog megkérődzésének nevezi :DDD
Szóval nekem ez abszolút nem időveszteségként jött le, pont hogy gyorsabban tudtam vele haladni.
Viszont (és bocsi akinek az üzletét rontom), a Tölg-Molnár féle Pp. ennek az ellentéte, száraz, unalmas és kb. a törvényszöveget ismétli el szó szerint, arra kár volt pénzt szánnom - persze ez adódhat a pp. sajátosságából is, nem tudom.
Mindenkinek kitartást és elviselhető készülődést kívánok (én sajnos egy fincsi influenza mellett teszem).

Diza # 2012.06.11. 18:58

Ettike!
Te miből akarsz készülni B részre?
Egyébként lehet át kellene lépnünk a B fórumra, hogy ne zavarjuk a többieket.

k.v.anna # 2012.06.11. 18:55

Kedves bajtársak, sikeres vizsga után eladók a polgári jog részhez tartozó szerencsehozó jegyzeteim és könyveim.
Akit érdekel, jelezzen!

Nochta T. - Juhász L. - Szécsényi L.: A gazdasági jog szabályozása I.
Szécsényi L.: A gazdasági jogi szabályozása II.
dr. Tölg - Molnár László: Polgári eljárásjog I.
dr. Bókai J.- dr. Gábor J. - dr. Greskovics Zs. - dr. Tölg - Molnár L.: Polgári eljárásjog II.
dr. Fábián F. - dr. Kosza I. - dr. Sándor I. - dr. Udvardy S.: Polgári jog I.
dr. Fábián F.- dr. Szeibert O.: Polgári jog III.
Pestovics I.: Bírósági végrehajtás

fabma # 2012.06.11. 11:50

Sziasztok!
Ma befizettem a 18.000,-Ft-ot, nincs visszaút. Nem tudom ti, h. vagytok vele, de nekem nagyon nehéz rávennem magam a tanulásra.

Ettike # 2012.06.11. 08:51

Köszi mindenkinek :)))

Dr. Szabi! Tényleg, ne idegeskedj. Gondolj rá úgy, mintha kibeszélő show lenne :) Nekem pl a gazdaságis feltett egy olyan kérdést, amiről lövésem nem volt. Kifogás. Elkezdtem helyette darálni mást. Amikor megkérdezte miről beszélek, akkor rávágtam, hogy hát a kizárásról, vagy nem ez volt a kérdés???? Erre ő nézett, és mondta, hogy jó, akkor mondjam ezt :) Jó fejek voltak tényleg. Drukkolunk nagyon. Nem lesz ezzel gond :)

Diza!

Én úgy tudom, hogy változni fog, de csak jan 1-én lép hatályba. Én addig akarok elmenni, amíg még a régi van, aztán teljesen átírják, azt sem tudom majd, hogy milyen rendezvényen vagyok. :)