Sziasztok!
Az említett a Rashid88-féle kidolgozott jegyzetet hol lehet elérni? A Polgári Jog "A rész" érdekelne.
Köszönöm
Sziasztok!
Az említett a Rashid88-féle kidolgozott jegyzetet hol lehet elérni? A Polgári Jog "A rész" érdekelne.
Köszönöm
Sziasztok!
Mindenkinek boldog új évet.
A korábbi hozzászólásomat egészíteném ki egy véleménnyel.
A vizsgára jogszabályból, a Patrocinium kiadó könyveiből, és - amikor már szorított az idő - a Rashid88-féle kidolgozott jegyzetből készültem.
A könyvekkel kapcsolatban: alapvetően jó felépítésűek és jól tanulhatóak, de továbbra is bosszantó a néhány tárgyi tévedés, valamint a rengeteg elírás/nyomdai hiba.
Úgy gondolom, hogy ha az ember 4-5 ezerért vesz könyvet, vagy 15-20 ezerért egy sorozatot, elvárható lenne, hogy jó helyen legyenek a vesszők és külön legyen írva, amit külön kell.
Ettől függetlenül a büntetőhöz is ettől a kiadótól rendeltem, remélem azok jobbak ilyen téren.
Mindezt csak azért írtam, hogy lehetőleg a jogszabályt olvassátok, a könyv inkább csak az anyag feldolgozásához, átlátásához nyújtson segítséget.
Nekem sóhajom van. Arra mi a gyógyír?
Sziasztok!
Még mindig eladó a Czoboly Gergely, Juhász László, Kengyel Miklós, Király Lilla, Nemessányi Zoltán féle Polgári eljárásjog szakvizsga felkészítő könyv, pár kiemelés van benne. (Dialóg Campus Kiadó, 2013.) Ára: 3000 Ft.
/Az új könyv ára: 6280,- Ft./
Sziasztok!
Elkelt a gyakori kèrdèsek kidolgozàs ès a Gt-s jogszabàlyok is.
Sziasztok! Bàr tudom, hogy jövőre ùj Pp. lesz, de eladnàm a Pp. szakvizsga (Dialog Campusos, zöld) könyvem, illetve vele együtt az összes Gt-s jogszabàlyt ès egy àltalam kèszìtett gyakori kèrdèsek kidolgozàst (ami mind3 területet àtfogja, összesen kb. 200 kèrdès ès vàlasz) - àr: 1500-2000 Ft.
Sziasztok!
Az alábbiakban megosztanám veletek a vizsgáról szerzett tapasztalataimat (szerencsésen túl vagyok rajta).
Pp. írásbeli
Hosszú tényállás, ezért megpróbálom röviden összefoglalni: a perben a bíróság – elektronikus úton – március 12. napján megküldte a szakértőnek az ügy iratait és felhívta, hogy 30 napon belül készítse el szakvéleményét. A kérdés az volt, hogy a felek között létrejött átvételi elismervényt valóban felperes írta-e alá.
Ezt követően a szakértő kérte papír alapon is az átvételit a bíróságtól, amelyet márc. 18-án kézbesítettek postai úton. Április 17-én, elektronikus úton nyújtotta be a szakvéleményét (munkadíj: 50 ezer), amelyet követően a bíróság csökkentette a díját, mivel szerinte azt késve küldte meg. Ezzel a szakértő nem értett egyet. Írjon fellebbezést!
A megoldásról a Pp. 394/D. § (6) bek.rendelkezik: a bíróság tévedett, mivel ebben az esetben a postai kézbesítéstől kellett volna számolni a határidőt. A megoldásom jó volt.
Szóbeli: nagyon rendes bizottság volt, az első próbálkozásom után nem gondoltam volna, hogy ilyen is lehet egy szakvizsga.
Ha megakadtam, próbáltak rávezetni ill. a munkám területéről is kérdeztek, ami nyilván folyékonyabban ment.
Jó tanulást mindenkinek!
Sziasztok!
Eladóvá vált a Jogi személyek, gazdasági jog című könyvem (Patrocinium) teljesen érintetlen!
Ára: 4500 forint
Személyes átvétel Budapesten( Újpest, illetve megegyezés szerint a belvárosban)
Sziasztok!
Az „A” részhez szükséges teljes "Dialóg Campus Kiadós" sorozat (Polgár, PP, Gt., Családjog) érintetlen állapotban, újan eladó. Zárójelben a kézirat lezárásának dátuma, tudomásom szerint a legutolsó kiadásúak.
Nochta Tibor: A gazdasági jog szabályozása I. (2015.06.01.) (új ára 4.980,- Ft)
Nochta Tibor, Juhász László, Mohai Máté: A gazdasági jog szabályozása II. (2015.06.01.) (új ára 5.980,- Ft)
Nagy Éva, Pecze Dóra: Polgári jog I. Az új Ptk. alapján (2014.03.31.) (új ára: 6.980,- Ft)
Nagy Éva, Pecze Dóra: Polgári jog II. Az új Ptk. alapján (2014.10.13.) (új ára: 6.980,- Ft)
Czoboly Gergely, Juhász László, Kengyel Miklós, Király Lilla, Nemessányi Zoltán: Polgári eljárásjog (2013.06.01.) (új ára: 6.980,- Ft)
Reiderné Bánki Erika: Családjog Az új Ptk. alapján (2015.07.31.) (új ára: 4.380,- Ft)
Érd.: kkata80@gmail.com
Üdvözlettel:
Kata
Sziasztok!
A részhez keresek elsősorban Patrocinium kiadós könyveket.
Sziasztok!
Többen kérdezik a közös emailcímet és a jelszót. Íme:
cím: polgarszakvizsga2013@gmail.com
jelszó: polgarszakvizsga2017
Sok sikert mindenkinek!
Sziasztok!
"A" rész írásbeli feladatok eléréséhez van esetleg közös email cím? Segítségeket előre is köszönöm :)
Sziasztok!
Eladóvá váltak a következő könyveim, nagyon hasznosak voltak a felkészülésben, én csak ezekből és a törvényből tanultam.
A rész:
Dialóg Campus Kiadó: Polgári jog I. Az új Ptk. alapján 3.000Ft (Új ár:6 980 Ft)
Dialóg Campus Kiadó: Polgári jog II. Az új Ptk. alapján 3.000 Ft (Új ár: 6 980 Ft)
Dialóg Campus Kiadó: Polgári eljárásjog 3.000 Ft (Új ár: 6 980 Ft)
Budapesten személyesen átvehető, de postázom is.
Sziasztok!
A Patrocinium kiado szakvizsga konyveit szeretnem megvenni:
Ha valakinek eladosorba kerultek,kerem jelezze felem.
Koszonom!
Sziasztok!
Az A részből nov. 23-ára van vizsgaidőpontom. Nagyon kevés időm van a felkészülésre, viszont december 15-ig le kellene vizsgáznom új munkahely miatt. Kérlek írj, ha nov 24 és dec 8 közötti időpontodat elhalasztanád vagy esetleg cserélni szeretnél velem. Köszönöm szépen!
Kedves Kollégák!
Van esetleg valakinek jogesettára az A részből? A közös mail címen nem érem el a jogesetes dokumentumot. Köszönöm előre is.
Sziasztok!
A c részhez tartozó könyveim gazdára találtak.
Mindenkinek sikeres vizsgát kívánok.
Ildikó
Sziasztok,
eladóvá váltak az alábbi szakvizsga felkészítő tankönyveim:
Polgári jog I. (Nagy Éva-Pecze Dóra, Dialóg Campus) - 2500ft
Polgári jog II. (Nagy Éva-Pecze Dóra, Dialóg Campus) - 2500ft
Polgári eljárásjog (Czoboly-Juhász-Kengyel-Király-Nemessányi, Dialóg Campus),-2500 ft
A gazdaság jogi szabályozésa I.-II. (Nochta Tibor)-4000ft
A könyvekben a lényegi rész van aláhúzva, jó állapotúak.
A csomag ára 10 000 ft.
Érdeklődni lehet: szakvizsgkonyvek@gmail.com
Üdvözlettel,
Erika
Sziasztok!
"C rész"hez tartozó valamennyi Novissima Kiadó-s könyvem szivesen átadnám ingyen.
Érdeklődni: ildiko.misits@gmail.com címen
Mindenkinek további szerencsés vizsgát!
Dec.08 van egy szabad hely :)
Mszov
Ha kettő sikerül, egy pedig nem, akkor csak azt az egyet kell megismételned. Ha kettő nem sikerül, akkor az egészből kell újrázni.
Sziasztok!
Mai gazdasági jog írásbeli feladat:
Kft. 6 tagja - fejenként 500.000,- forintos üzletrésszel - közül az egyik bejelenti, hogy eladná a sajátját. Taggyűlési határozatot hoznak egyhangúlag, hogy a felosztják az üzletrészét és a társaságban maradó 5 tag fejenként 100.000,- forint értékben megveszi, ezzel növelve az üzletrészeik értékét. Vállalják, hogy 15 napon belül megfizetik. A taggyűlési határozatba és jegyzőkönyvbe foglalják, hogy külön üzletrész-átruházási szerződést nem kötnek, illetve, hogy a társasági szerződés rendelkezéseit magukra nézve kötelezőnek ismerik el.
A cégbíróság bejegyzi a tagváltozást.
Felperes (üzletrészét átruházó tag) a változásbejegyző végzés hatályon kívül helyezése iránt indít pert, tekintve, hogy az üzletrész átruházás nem került írásba foglalásra. Megjegyzi azt is, hogy két tag kivételével nem fizették ki részére a megjelölt összeget.
Az alperes ellenkérelmében előadta, hogy a taggyűlési határozatban és jegyzőkönyvben foglaltak értelmében az átruházás megvalósult.
Mit tesz a bíróság és mivel indokolja döntését?
Segítsetek kérlek, szerintetek mi a jó megoldás?
Köszönöm!
Sziasztok! Jövőhéten megyek vizsgázni. Amikor jelentkeztem, úgy kalkuláltam, hogy végig érek az anyagon, viszont egy betegség közbejött, így nem tudom befejezni. Ha a polgárnak két részét tudom, és egyik részt nem akkor mindhárom bukta? :( SzSz.
Sziasztok! Eladnám a következő könyveimet:
Patrocínium Kiadó -
Polgári Eljárásjog
Jogi személyek, gazdasági jog
Polgári Jog I.
Új állapotúak, nincsenek kihúzva.
email: zolidr82@gmail.com
Üdv!
Sziasztok!
Szóbeli kérdések:
Polgár: ingatlan szerzésének módjai, társasházból a 25.Ped, élettársak szabályozását melyik könyvben találjuk, házassági bontóper amikor megegyeznek a felek.
Pp.: bíróságok összetétele, költségmentesség, keresetlevéllel kapcsolatban fellebbezés,
Gt.: mi a törzstőke, mi az üzletrész, nonprofit gazdasági társaságról mit tudok, mi szabályozza, felszámolási eljárás miről szól, mire irányul.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |