Dr. Erdei Árpád - büntető eljárásjog?!?!
- 1
- 2
Kung-fu-tse: Lunyu-(Luoma-fa), a XX. könyv 4. része:
A Mester szólt: "Mi gép által adunk elő, de (olvashatalan név) hangja segédeszköz nélkül is megrezegtette az üvegablakokat."
És Yi Wenzi gyorsan a bambuszcsíkra jegyezte a mondást.
Sunshine after the rain.
Nekem is volt szerencsém hozzá és a személyes élményem a vizsgáról pozítív. Ugyanakkor csak alátámasztani tudom a nyitó tényközlést :) mivel az első előadás nálunk is szó szerint így zajlott. Ezek szerint ez egy évek óta sikerrel futó előadás.
A vizsgáról annyit, hogy ha ismered és érted (!) a törvényt, valamint kellő magabiztossággal (de tényleg némi alázattal) elő tudod adni, akkor nem lesz baj. Nálunk mondjuk volt, h 7 ember bukott egymás után (és én bementem utánuk vizsgázni... :)), vki pl a tétel címén sem jutott túl, mert ha hibát talál és nem tudod kijavítani, akkor mehetsz haza. Szal nála is igaz, h ha tanulsz és szerencséd van, akkor van esély. :)
Erdeinél elsősorban az előadásain elmondottakat kell tudni, az létfontosságú. Majd' hogy nem többet számít, mint hogy tudod-e a törvényt. Amúgy meg valóban hangulatember, ami ez előadásainak meg a vizsgáinak a légkörére is kihat, ezt túl kell élni. Egyébként rengeteget lehet tőle tanulni, én bírtam a stílusát is, bár ez ízlés dolga.
Azt pedig kétlem, hogy 100 %-ban ő vizsgáztatna, hacsak nem vagy estis, mert azokat valóban főszabály szerint ő viszi (legalább is a mi időnkben így volt).
Ezt csak megerősíteni tudom. Én 2 éve jártam az óráira, és tényleg mindig fagyos volt a levegő - de tegyük hozzá, nem ok nélkül. Nem csodálkozom, hogy a Professzor ideges, amikor a hallgatók alap dolgokat nem tudnak. Ő pedig mer kérdezi előadáson is.
Egyébként nagyon jónak tartom az előadásait, megéri bejárni, nem csak pl. egy könyvet diktál le, hanem a saját gondolatait.
Javasolnék valamit: egyszer próbálj meg gondolkozni, készülni és válaszolni az általa feltett kérdésre órán. Csoda fog történni.
Vizsgán alap a törvény (nem kell szó szerint, csak értsd, mit tanulsz!), és az előadás. Király T könyve nem nyerő vizsgán, csak azok a részek, amiket külön megemlít. Kétszer vizsgáztam nála és bár tényleg hangulat-ember, nem vágja ki azt, aki tudja az anyagot. Korrekt. (És tévhit, hogy 5öst nem ad!)
Megjegyzem, én hozzá írtam az évfolyamdolgozatomat is.
Ha van még kérdésed, keress e-mailen:
ddori3@t-online.hu
Erről eszembe jutnak a szegedi büntetőjog előadások: ha valaki beszélgetni mert, az távozhatott. Teljesen mindegy volt, hogy a sor közepén ült és az előadóterem jellegéből adódóan fel kellett állni a többieknek mellette. Lehet, hogy mire kiért az beletelt 5 percbe, de az első ilyen alkalom után az óra és az év további részében nem azt hallgattad, hogy valaki dumál körülötted és nem tudsz figyelni emiatt. Pedig nem is dr. Erdei Árpádnak hívták a tanárt :).
Be-ből volt szerencsém hozzá is, benne van a top10-ben a kedvenc oktatóim között, függetlenül attól (vagy épp ezért), hogy elég szigorú. Tanulni kell és érteni az anyagot. Mellette az sem árt, ha a hallgató felfogja, hogy alapvető tisztelet illeti a tanárt (és minden embert), amihez hozzátartozik, hogy a privát ügyeimet nem a másfél óra alatt beszélem meg a haverommal, vagy nem kezdek el szalámis zsömlét eszegetni az óra közben, esetleg nem húsz perces késéssel esek be. Lehet, hogy én vagyok régimódi? :)
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02