Helló!
Segítséget szeretnék kérni, egy büntetőjog dolgozathoz. Az életfogytig tartó szabadságvesztésről írok, és szükségem lenne 1990-től a kiszabott büntetések számára, de egyszerűen nem találom ezeket az adatokat. Biztosan én vagyok béna, de vki meg tudná mondani hol lelhetőek fel ilyen jellegű statisztikák?
Előre is köszönöm!
Réka
segítség dolgozathoz!
Szerintem az OIT-nek lesznek ilyen adatai, és valószínűleg válaszolnak egy udvarias megkeresésre.
Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Szakkönyvtára
Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Szakkönyvtára
H-1054 Budapest, Steindl Imre u. 8. – Tel.: +36-1-301-8141 – Fax: +36-1-311-9878
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Szakkönyvtára feladatát tekintve
•a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egészének szakirodalmi igényeit kielégíti (sajtótermékek, szakkönyvek beszerzése stb.);
•közvetett módon - kölcsönzések révén - a teljes büntetés-végrehajtási szervezetet kiszolgálja;
•előzetes egyeztetés alapján külső olvasókat is fogad.
A börtönügy irodalma tekintetében a könyvtár országosan egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik. Elsősorban a büntetés-végrehajtás szakirodalmát gyűjti – könyvek, tanulmányok, úti jelentések, fordítások formájában –, gyűjtőkörébe tartoznak azonban a büntetés-végrehajtással közvetlen vagy közvetett kapcsolatban lévő jogi, közgazdasági, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai kiadványok is. A könyvtár állománya a könyvekkel, folyóiratokkal és egyéb dokumentumokkal együtt mintegy 12 ezer könyvtári egységet tesz ki, ennek egyharmada kifejezetten szakmai jellegű.
Nyitvatartás: szerdánként 8 és 16 óra között
A könyvtár vezetője: Deák Ferenc István ny. bv. alezredes
A Szakkönyvtár látogatása előtt az időpont egyeztetése ajánlott.
Itt bizonyosan megkapod a szükséges adatokat.
Köszönöm! Megpróbálom mindkét utat!
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni!
Vádbeszédet kellene írnom,de fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá.Örülnék ha valaki tudna esetleg valamilyen vázlatot küldeni vagy éppen egy teljes beszédet!(téma:ittas vezetés,de bármilyen jó lenne)
Előre is köszönöm!Sürgős!!!!!!!!
Qous quatendem Catilinna, abutere patientia nia? :O)
Jogi retorika c. pécsi könyvet ajánlom.
Sunshine after the rain.
Küldtem egyet. Meglehetősen lakonikus, semmiképpen nem retorikai mű - de a célnak talán megfelel. Ezt mondtam be büntetőeljárásból a próberben, és Fenyvesi tanáűr úrnak különösebb kifogása nem volt vele szemben.
Van más?
Sunshine after the rain.
Úgy érted: „quo usque tandem, Catilina, abutere patientia nostra?” Vagy szójáték volt és nem értettem?
Jaj, dehogyis. Én meg a latin szójáték! :)
Köszönöm a javítást.
Elszállt.Irtam egy mindenre kiterjedő hozzászólást. Ne haragudj Léna 28! Nem vagyok hajlandó megismételni.
Hello! tudnátok abban segíteni, hogy hol találok iratmintákat versenykizáró megállapodás és lízingszerződés megírásához? Vagy esetleg kérhetnék egy pici eligazítást abban, hogy mégis a formai megjelenést tekintve, hogy kellene ezeknek kinézniük?Előre is köszönöm!
A nickneved bugyiellenességre, vagy az adott márka iránti ellenszenvedre utal?
Engedményezés cimű dolgozatomhoz keresek irodalmat.
Sürgős!
Köszi előre is.
Az internetes keresőbe beütöd az "engedményezés" szót, a szakirodalom teljes tárháza eléd kerül.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02