Nocsak. Miket tud már az AI.
Mégiscsak Jogi Fórum lenne...
Érdemes lehet kifejteni, hogy miért tartod a címet méltatlannak és félrevezetőnek, mert nem biztos, hogy mindenki ugyanúgy értelmezi. Ha a cím torzítja a valóságot vagy szenzációhajhász módon fogalmaz, akkor hasznos lehet rámutatni a konkrét problémákra – például, hogy a „nem tudott elszámolni” kifejezés sugalmazhat valamit, ami jogilag nem állja meg a helyét, vagy hogy a „megúszta” szó használata értékítéletet sugall.
https://geometry-lite.io
Ha úgy érzed, hogy a kollégák is látják a problémát, akkor elég lehet csak felvetni a kérdést, de ha célod a pontosabb, jogilag korrekt megfogalmazás elősegítése, akkor érdemes lehet egy rövid magyarázattal alátámasztani az álláspontodat.
https://www.jogiforum.hu/…forum%5d.pdf
Egy pamflet, vagy - ahogyan a szerző írja másról - véleménycikket nem szerencsés dolog a szakcikkek közé tenni. A többire nézve méltatlan.
(Egy írás attól még nem lesz szakcikk, hogy lábjegyzeteket és irodalomjegyzéket használ.)
T. Dr. Mosza,
ez egy fórum. Ha akarom Istennek is hívhatom magam itt, pedig az se vagyok. Vagy igen? Laikus Isten.
Az nem az eredeti - az a javított. Köszönöm, hogy meghallgattak.
Egy jogi fórumon szerintem méltatlan az ilyen bulváros cím: „20 millióval nem tudott elszámolni, 300 ezres pénzbüntetéssel megúszta ” - ráadásul hazug is.
Igen,az hazug, lehet hogy te hazudsz(?)
Mert ez az eredeti cím:
„20 millióval nem tudott elszámolni, 300 ezres pénzbüntetésre ítélték - Ítélet a Parlamenten kívüli pártelnök csalási ügyében”
(Na jó, pl. a "parkolási bírság" meg hasonló topikoknál pont nem, de ezt egy nem laikus nyitotta)
:)
drmosza,
Ez nem kérdés, hiszen a topik címe tartalmazza, egy topiknak a címe pedig az egész topik axiómája. QED.
Egy jogi fórumon szerintem méltatlan az ilyen bulváros cím: „20 millióval nem tudott elszámolni, 300 ezres pénzbüntetéssel megúszta ” - ráadásul hazug is. Elmagyarázzam miért vagy értik a kollégák?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02