Eos Faktor?


Tomy72 # 2013.12.09. 09:04

Üdv!

A napokban kaptam az eos-tól egy telefonhívást miszerint édesapámnak tartozása van feléjük.

Küldtek neki levelet amire nem reagált,ezért kerestek meg engem.Édesapám tavaly szeptemberben elhunyt,így nem válaszolhatott a levélre ezt közöltem is velük.
Erre az volt a válaszuk,hogy akkor küldjem el a címükre a halotti anyakönyvi kivonat és a hagyatéki tárgyalás jegyzőkönyvének másolatát.Mivel én vagyok az örökös.
Apám iratai közt semmilyen tartozásra utaló papírt nem találtam.Kérdésem az,hogy jogosan követelőznek rajtam?
Válaszokat köszönöm!

eos_üldözött # 2013.11.30. 20:43

Ennyi év után az eos kellemes ünnepet kívánt a legutóbbi levelében.
Megint azt hazudják, hogy már megkaptam az engedményezésről az értesítést - ezt többször is kértem de a pakkban amit küldtek valahogy nem tudott belekerülni.
Lehet hogy a fizetési meghagyós nyomtatvány miatt pofán lettek csapva, mert az most elmaradt.

corporate # 2013.11.28. 08:20

Tisztelt Fórumozók!

Tartoztam a "kedves" EOS Faktor Zrt-nek egészen tavaly október végéig, amikoris felhívtam őket, hogy közöljék, mennyi van még hátra a "saramból", mert szeretném egy összegben kifizetni azt. Akkor azt mondták, hogy 102 ezer forint körül van a hátralékom (most nem emlékszem pontos összegre), melyet rendesen ki is fizettem. Ezután nem zaklattak tovább. Ezen a héten kaptam egy levelet, miszerint 71 551 Ft túlfizetésem van és jelezzem, milyen módon szeretném megkapni. Azonnal felhívtam őket és számonkértem rajtuk, hogy miért tájékoztattak félre, miért egy évvel később derült ki és, hogy ez az összeg tartalmazza-e az egy évi kamatokat. Hebegtek-habogtak, kapcsolgattak egyik ügyintézőtől a másikig. Végül azt a választ sikerült kicsikarnom belőlük, hogy most vizsgálták felül az ügyemet, ezért derült ki és az egyenleg a tavaly október végi egyenleg, kamatok nélkül.

Tudok tenni valamit ezek a mocskok ellen, hogy - ha több pénzt nem is kapok - "szívassam" őket egy kicsit?

eos_üldözött # 2013.11.18. 18:20

Nincs illúzióm, hogy azonnal átkerülnek egy másik cégükhöz a követelések és ugyanott folytatódik, ahol - esetleg - abbamarad a történet

ártatlan1 # 2013.11.18. 17:49

Jó estét!

/ jogiforum.blog@eos-faktor.hu /..lol hát ezek mindenhova beférkőznek??? ez egy fórum tudtommal és nem egy követelés kezelő..nem végrehajtó és nem pénzbeszedő..ráadásul az engedélyük csak a tartozás kezelésére szolgál és nem végrehajtásra és fenyegetőzésre,de szeretnék mindenkit tájékoztatni,hogy az eos..és a dunacorp további követeléskezelő kft..zrt.rt.faktorcégeket vont be a tartozások behajtására és az adatvédelmibiztos állásfoglalása szerint ami 1-2naponbelül kézhez kapok szerinte nem hogy sértő de bűncselekményt is követnek el ezek a cégek,a levél megérkeztével természetesen ide is kirakom és vele párhuzamosan feljelentést fogok tenni mind a két követeléskezelő cég ellen,aminek a vonzata a cégek azonnali megszűnését is hozhatja....

Egyjogász # 2013.11.16. 08:14

Végül is ki lehet nyomtatni az elektronikusan benyújtott fmh-t, de olyan fmh. nyomtatványt, amit régen papíralapon töltögettünk, aztán küldtük be a bírósághoz, már nincs.

Kérdés, melyiket nyomtatták a leveled hátuljára.

De igazán nem is ez a kérdés, hanem hogy egy cég által kiküldött fizetési felszólító levélbe minek raknak egy fizetési meghagyás nyomtatványt....

A következő az lesz, hogy a levélbe beteszik egy zord ábrázatú bírósági végrehajtó képét, és aláírják, hogy a törvényes feltételek fennállása esetén ő fogja elárverezni a lakásod?

eos_üldözött # 2013.11.15. 21:32

Tehát az eos ezzel is félrevezet és megtévesztene.
Olyan tárgy mutogatásával fenyegetőzik ami nincs is.

Egyjogász # 2013.11.15. 15:56

Egy javaslat:

Tedd be egy borítékba a fényképedet, és írd rá a hátuljára, hogy
"T. EOS! Ez az az ember aki a törvényi feltételek fennállása esetén nagy ívben szarja le a fenyegető leveleiket - ugyanis nem tartozom Önöknek egy vassal sem, de ezt már leírtam hússzor!"

:)))

Egyjogász # 2013.11.15. 15:52

"A levél hátoldalára másoltak egy fizetési meghagyás kibocsátási kérelmet."

Ez csak azért érdekes, mert az fmh. kibocsátási kérelmet elektronikusan kell benyújtani, papíralapú fmh. kibocsátási kérelem már évek óta nincs.

"A MOKK által kijelölt jegyző a fizetési meghagyást a törvényi feltételek fennállása esetén jogerőre emeli,..."

Ezt a napokban már írta valaki, és válaszoltam is, hogy persze, a közjegyző jogerőre emeli, ha a kötelezett nem mond ellent. De ha ellentmond, akkor perré alakul az eljárás, oszt lehet pereskedni az EOS-nak évekig...

Nem akarok más nyomorán poénkodni, de jó hogy nem rakják bele a borítékba egy bíró képét is, azzal, hogy ez is lehet az a bíró, aki majd a törvényi feltételek fennállása esetén megítéli a követelésünket....(ha meg nem állnak fenn a törvényi feltételek, akkor elutasítja a keresetet, de ezt már nem teszik hozzá).

FinanceFairy # 2013.11.15. 12:01

ugyanezt kaptam én is...

Moncsi68 # 2013.11.15. 09:45

eos_üldözött! Na pont én is ilyen levelet kaptam!!!!!!!!!

eos_üldözött # 2013.11.14. 22:53

Újabb levéllel örvendeztettek meg eosék.
Újabb stratégiával jöttek elő.

Tisztára mint a középkor inkvizítorai.

A levél hátoldalára másoltak egy fizetési meghagyás kibocsátási kérelmet.

Tisztára a középkor. Mint amikor kínzás előtt a delikvensnek megmutatták a kínzó szerszámokat. Tudom, hogy ez soknak elég volt, de kérem!

Ez egy újabb megfélemlítés, mint amikor két éve azt küldték sms-ben hogy a saját érdekemben hívjam fel őket, vagy hogy akarom-e hogy állami kényszerrel verjék ki belőlem még a szart is?

Most is a saját érdekemben mutogatnak egy üres nyomtatványt.

A levél tárgya: Tájékoztatás Önnel szembeni fizetési meghagyásos eljárás kezdeményezésének lehetőségéről.

LEHETŐSÉGÉRŐL!
NEM AZ INDÍTÁSA, A LEHETŐSÉGE!

Te tetű eos!
Ezt már három éve írjátok!

Tegyetek már valamit! Itt a lehetőség.

Azt írja:
A MOKK által kijelölt jegyző a fizetési meghagyást a törvényi feltételek fennállása esetén jogerőre emeli,...
Te tetű eos!
Mik a törvényi feltételek? Miért felejtetted el ideírni? Miért felejted el hogy amikor az adataimat megszerezted, a tahó szomszéd tartozása már elévült?

Tisztelettel
Mészáros Tamás /Behajtási osztály
EOS Faktor Zrt.
Budapest Váci út 30.
06-1/8879020

Egyjogász # 2013.11.14. 22:46

Attól nem lesz "ítélt dolog", ha az illeték lerovásának hiányában a bíróság a pert megszünteti.

Azaz ilyen esetben annyiszor ad be fmh-t, ahányszor akar, de ez annyiszor 3 % közjegyzői díj, így ennek nem sok értelme van.

Mullert5 # 2013.11.14. 21:43

Az alábbiakat olvasva jutott eszembe, hogy már akartam kérdezni:
ha küldenek egy fizetési meghagyást, annak ellentmondok de nem viszi perre az eos. Utána mégegyszer küldhet fizetési meghagyást? Csinálhatják ezt is a végtelenségig?
Csak mert ha egyszer pl nem vagyok itthon 2 hétig akkor 15 napon belül végrehajthatóvá válik ha jól tudom.
Vagy egy ügyben csak egyszer lehet küldeni fizetési meghagyást?

FinanceFairy # 2013.11.14. 20:17

Nem, semmit nem irtam ala....

capisca # 2013.11.14. 12:43

Finance Fairy!

Kötöttél megállapodást az EOS-al?

Tartozás elismerés, részletfizetési megállapodás?

Jó ember # 2013.11.14. 11:55

Bocsánat! helyesen: szép napot.

Jó ember # 2013.11.14. 11:55

Kedves Capisca,

Köszönöm a segítségét.

Szp napot kivánok Önnek

Üdv.:

Jó ember

FinanceFairy # 2013.11.14. 11:42

Kedves Mindenki!

EOS barátom hosszas hallgatás után (1 hónap...) küldött egy levelet, aminek a tárgya: "tájékoztatás az Önnel szemben fizetési meghagyásos eljárás kezdeményezésének lehetőségéről"... Nem ajánlott levél volt, simán bedobta a postás.

Alaphelyzetet korábban vázoltam, FHB-nál 1millió Ft-os személyi hitelünk volt, felmondták, EOS-nak engedményezték, EOS most 3.1 milliót kér(ne). Baráti. MÉg az elején gondoltam jó fej leszek, és megegyezek velük, 30ezreket fizetgettem hónapokon át, de az összeg csak nőtt..... Elegem lett. Fizetni akarok, de nem a háromszorosát annak, amit felvettem!!!!

Még mindig várjak a fiz. meghagyásra, hogy ellentmondhassak és normális kondíciókkal fizethessek?
Köszi a választ

capisca # 2013.11.14. 08:35

Kedves Jó ember!

Írj annak a bíróságnak egy beadványt ahonnan az idézést kaptad.

Ebben mellékeld a korábbi bíróság elutasító végzését és írd bele, hogy ez ugyanaz az FMH miatti ügyben keletkezett bírósági végzés (közjegyző által az FMH-ra adott iktatószámokat ellenőrizni kell).

Az EOS gondolom egyidőben két bírósághoz is beadta kérelmét, a másik szerintem sem jogos, bár ahoz pontosan látni kellene mit írt az a bírtóság akitől most "idézést" kaptál.

Eljárás megszüntető végzés uán az EOS-nak egy új FMH-t kellett volna beadnia.

"Mindezek alapján a felperes új fizetési meghagyással érvényesítheti a követelését......., amennyiben a követelését vitatja ellentmondással élhet".

Ez a mondat azt jelenti, hogy az előző bíróság érdemben nem foglalkozott az üggyel, ítéletet nem hozott. Így az EOS ugyanazon követelés miatt újból FMH nyújtható be ellened.

Jó ember # 2013.11.13. 20:10

Szép estét Mindenkinek!

Nekem ismét kérdésem van. Kissé bonyolult, mint az ügyem, amely holnap lesz négy éve hogy az EOS-szal bonyolódik.

Időközben eljutottunk odáig, hogy fizetési meghagyás indult ellenem.
Ellentmondással éltem.

Kaptam egy levelet a Járásbíróságtól, amelyben leírják, hogy tekintettel arra, hogy az EOS nem nyújtott be bizonyítékot,nem fizetett illetéket az eljárást megszüntetik ellenem.( Ez jogerős lett)

cca.: Egy hónap múlva kaptam egy levelet az ország másik végéből, egy másik bíróságtól ugyanebben az ügyben, és egy telefonhívást az EOS-tól,hogy ott fogják tárgyalni az "ügyem".

Erre írtam mindkét bíróságnak, meg a közjegyzőnek is.

Tegnap érkezett egy levél az első bíróságtól, amely mint írtam a "bizonyítékok és az illeték" hiányában lezárta az ügyet,hogy a határozatuk jogerőre emelkedett. És a másik bíróság nem illetékes.

Csakhogy a levél végén van egy rész amit nem értek: "Mindezek alapján a felperes új fizetési meghagyással érvényesítheti a követelését......., amennyiben a követelését vitatja ellentmondással élhet".

A kérdésim:

  • Most eleve újra indult az eljárás és már írhatom is

az ellentmondást a közjegyzőnek?

  • Már csak a közjegyző foglakozhat vele a bíróság nem?

Mindezt azért írom mert négy éve zaklatnak jogtalanul.
Az édesanyám, aki tisztességes becsületes munkában megőszült asszony egyszer úgy két éve -kérésemre- kibontott egy levelet. Ez volt a "végrehajtós, asztal, nadrágos" levél.
Amikor hazaértem sírva, magába roskadva ült.
Napokig nem aludt.

Van mit törlesztenem.

Előre is köszönöm a választ,

Szép estét

negyszog # 2013.11.13. 17:49

Moncsi68...a főnököm páros lábbal rúgott volna bennünket fenéken

Moncsi, úgy tűnik EOS-nél azokat rúgják fenéken, akik megértést tanúsítanak az ügyfél helyzetével kapcsolatban (ezért aztán mindig más hív fel, és mindig kezdjük Ádámtól és Évától a történetet...)

Ha EOS nevében fórumozó bizalmat akarna építeni, akkor valahol ott kéne kezdenie, hogy megmagyarázná, ha ők mindent olyan frankón és jogszerűen csináltak és csinálnak, akkor miről is szól a PSZÁF határozata (no meg az indoklás...)????

https://felugyelet.mnb.hu/…_Faktor.html

https://felugyelet.mnb.hu/…_7155202.pdf

Moncsi68 # 2013.11.12. 15:27

Azt hiszem,hogy a főnököm páros lábbal rúgott volna bennünket fenéken ,ha olyan cégnek ill. magánszemélynek küldtünk volna felszólítást aki már befizette a tartozást,Mindig azt mondta,hogy 1000% biztosnak kell lenni a tartozás tényével,na ennyi!!

eos_üldözött # 2013.11.12. 12:51

Azért, hogy aki idetéved az oldalanként lásson egy olyan beírást ami bizalmaz ébreszt a cég iránt.
Hazudik.

Moncsi68 # 2013.11.12. 06:09

Nemcsak az EOS-nál van kupi,hanem a FIBERNET és az INVITEL-nél is.Egyébként utána néztem 2013.09.12.-én 12:40-kor írtam a jogiforum.blog@eos-faktor.hu ,ahogy az EOS Faktoros fórumozó tanácsolta,de semmi nem történt,akkor meg minek hivatkozik erre az mail-ra.